Последен гледан филм со кратка рецензија

insence

VendettaQ
Член од
30 јануари 2011
Мислења
193
Поени од реакции
12
127 hours

Ми се допадна многу филмот ,прекрасна глума на James Franco, и како што видов по вистинит настан е филмот,нема повеќе сто да кажам пред мене многу членови го пофалија,вреди да се погледне.

 
T

theTinule

Гостин
Love and other drugs

Se zboruva za James vo glavna uloga, predobar sharmer, bez pari. Posle gubenjeto na rabotata, mu nudat rabota kako diler na farmatevtski proizvodi. Vo chudna prilika, ja zapoznava Maggie koja ima parkinsova bolest.
Dobra gluma, losho scenario. I mean, ona e diva. Mng diva. Anne kako glumica ne i prilega da glumi diva devojka -.-
Drugoto beshe ok, i govorot pri krajot mi se svigjashe.
Ochekuvav povekje od film so vakvi glumci.

Od mene 6/10
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Little Fockers

Трето продолжение на Meet The Parents. Истата актерска екипа надополнета со Џесика Алба.
Горе - доле приказната сите ја знаете. Грег ќе биде оженет со ќерката на Џек, сега веќе имаат деца. Сестрата на Пам (жената на Грег) ќе се разведе поради неверство на нејзиниот маж, па Џек ќе почне да се сомнева дека и Грег мати нешто со неговата колешка Енди (Џесика Алба).
Лајт комедија, не којзнае што, ама ако сте фан на првите два дела тогаш вреди ова да се погледне, имаше неколку моменти кои што стварно ме изнасмеаа.
7/10
 

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457


Добра комедија со Стифлер и Џони Ноксвил во главни улоги. Да не ја заборавам и Ешли Симпсон, која има smooking hot scenes. Општината Хазард е мирно место во кое најпознати фаци се the Dukes. Се започнува кога градоначалникот открива дека Хазард лежи на рудник за јаглен, и планира да ја откупи земјата и да го претвори Хазард во рудник. Но тука се the Dukes да го спречат.

Од мене 9/10
 

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
1.232


Немам коментар.Неверојатен сплет, мистерија и неизвесност до крај и ми влага во топ3 филмови без сомнеж.

10/10
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728


La vita e bella (1997)

Ако некој филм вреди да се гледа, дефинитивно е La Vita e bella. Станува збор за животната приказна на Гвидо. Откако ќе ја запознае љубовта на својот живот (Дора), ќе започне живот со неа. Животот ќе им се исполни кога ќе им се роди Џошуа. Филмот на почетокот е доста смешен, има многу интересни сцени. Меѓутоа дејствието се случува за време на Втората светска војна - а Гвидо (па и неговиот син) се евреи. Кога германската војска ќе пристигне во градот ќе започне оној “тешкиот“ дел на филмот.
Прекрасен филм, и иако трае 2 саати сепак носи прекрасна приказна.

Јас му давам на филмот 10/10.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.644
Поени од реакции
18.117
Eastern promises
Последниот филм на Кроненберг од 2007, искрено очекував повеќе. Приказната е премногу едноставна и дури не ти се верува дека кога ќе заврши стварно завршил, јес да не можам да кажам дека беше лош, сосема солиден од тоа што го видов, а можеше да биде многу многу подобар доколку ја направеа приказната малку поинтересна и позаплеткана. 6,5 од 10.

Ratatouille
За овој нема да должам многу само ќе кажам дека ми се допадна, има некоја позитивна вибрација која не дава да не ти се допадне. За разлика од Despicable me за кој мислам дека беше ужасно глуп и досаден па дури и за седумгодишно дете. 8,5 од 10
 

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
The box



На вратата на едно семејство е оставен пакет во кој се наоѓа мистериозна кутија. Демек-морничав човек им нуди чудна понуда - ако го притиснат дугмето на кутија ќе им даде еден милион долари, но некој човек на планетата кој не го познаваат ќе умре. Откако ќе ја направат одлуката (без разлика каква е) кутијата ќе биди репрограмирана и понудата ќе биди дадена на други луѓе кои не ги ни познаваат...Се друго би било спојлер но колку за интригација
Жената го притиска дугмето и наскоро почнуваат да се случуваат бизарни работи. Маж убива жена, непознати луѓе им пристапуваат и се обидуваат да им кажат работи кои навидум немаат смисла но на сите почнува да им течи крв од носот итн

Имав многу очекувања за филмот заради интересната идеја но се самоуништува. Лоша, лоша глума, атмосфера која не успева да биди доволно мистериозна и морничава како што бара филмот (а и наликува како да е снимен пред 50 години а не во 2009), тотално непотребно завлегување во научна фантастика без која би бил далеку подобар филмот.

Штета имаше потенцијал, го ставам во категорија добра идеја - лоша реализација.

5/10
 
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Mysterious skin



Филмов дефинитивно не е по сечиј вкус поради изразени хомосексуални мотиви од време на време, НО содржинта е многу потресна. Ја обработува животната приказна на две млади момчиња кои во раното детство доживуваат голема траума која ги води низ целиот живот.

Двајцата биле силувани од рагби тренерот. Тој настан ќе го направи Нил хомосексуалец кој целиот живот ќе го мине во платонска љубов кон својот тренер, а попатно ќе прави потојано грешки ставајќи го на коцка сопственото здравје и живот (ќе се проституира со средновечни мажи...). Од друга страна, Брајан воопшто не е свесен за монструозноста на случката од детството бидејќи по настанот паднал во психолошка амнезија. Станува повлечен, `бубалица` и постојно пати од крвавење од носот. На сон постојно му се јавуват матни делови од настанот, но смета дека бил киднапиран од вонземјани... За него нема никаква иднина додека не дознае што навистина се случило таа вечер. Заминува во потрага по Нил. До моментот на средбата двајцата минуваат низ настани кои ќе ги насочат кон вистината и суровоста животот кој го живеат по кобната вечер.

9/10
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: Џ.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Black swan (2010)

Значи го изгледав Black Swan.... хмммм:)
Се гледаше дека Мила Кунис е само олицетворение на темната страна на Нина - Натали Портман, уште од времето кога оваа фантазираше како оваа преспала кај неа. Живеејќи во такви стриктни услови, мораше некако да ја изрази својата темна страна. Уште од претходно знаеме дека била мазохистка, сега нашла на која личност може да ја рефлектира својата темна страна и да ја користи во своите мазохистички и лезбејски фантазии(Мила Кунис). Како што Edward Norton во Fight club ја изразуваше својата агресивна и револуционерна страна преку Brad Pitt...со таа разлика што тој воопшто не ни познаваше во својот живот некој со тој лик на Бред Пит. Во овој случај факт е дека оваа Мила Кунис не беше виновна ни половина од тоа што оваа Нина го проектираше на неа во својата параноја.
Факт е дека крвта од нејзиното тело е реална...
Она уствари на крај рече дека се осеќа совршено бидејќи успеа да го победи внатрешниот непријател ваљдa. Успеа конечно и надворешно (преку своето однесување, а не при спиење или сл)да стане личност што е збир од 2 спротиставени личности....
 

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Cradle Will Rock (1999)


Вистинска приказна која се одвива во Америка во време на 1930тите, го опишува мешањето на уметноста со политиката. Тоа се две многу интересни случувања во Америка, договорот меѓу Диего Ривера и Рокефелер и блокирањето на Cradle will rock. Ако некој знае повеќе филмови со слична тематика нека ми ги пише, фала :smir:
 
Член од
2 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
samo so zavrsiv so gledanje na JFK ( 1991 )..................odlicen film , odlicna gluma ,odlicna rezija...


' All these documents are yours. The people's property, you pay for it! But because the government considers you children who might be too disturbed or distressed to face this reality, or because you might possibly lynch those involved, you cannot see these documents for another seventy-five years. I'm in my early forties, so I'll have shuffled off this mortal coil by then, but I'm already telling my eight-year-old son to keep himself physically fit, so that one glorious September morning, in the year 2038, he can walk into the National Archives, and find out what the CIA and the FBI knew! They might even push it back then, hell it may become a generational affair, with questions passed down from father to son, mother to daughter, but someday, somewhere, somebody will find out the damn truth. " - Jim Garrison ( Kevin Costner)


9/10
 

insence

VendettaQ
Член од
30 јануари 2011
Мислења
193
Поени од реакции
12
3097626308_dd2b5290a2_z.jpg


Добра акција-трилер вреди да се погледне иако трае 3 часа филмот
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.359
Поени од реакции
4.882
Една мала листа на филмови што ги изгледав во овие 3 дена
Enter The Void (2009)
Се работи за филм во кој е прикажано вон телесното искуство и еден вид на хинду верувањата т.е. за задгробниот живот или нов почеток раѓајќи се одново и искуствата со дроги..
Во филмов се работи за еден корисник на наркотични средства кој станува и дилер. При една зделка во еден бар е предаден од негов другар и бегајќи од полицијата е застрелан. Од тука започнува целата авантура во филмот, како духот го напушта телото и неговата способност да патува од едно до друго место за многу брзо време, а воедно и низ времето т.е. да се врати назад во минатото..
ПС - I fucking love DMT:smir:
Оцена- 10/10 без размислување.

Trainspotting (1996)
Значи можи по 100 пат го спомнувам ова, но британската кинематографија според мене ги прави најдобрите филмови во светот, па овој шкотски филм не беше никаков исклучок.
Зависник од хероин и неговите авантури низ Единбург. Како сака да се исчисти, за падовите и успесите на него и неговите другари
Оцена 10/10 :smir:

Candy (2006)
Филмов штотуку го догледав и сум сеуште под импресија.
Љубовен пар, зависници од хероин на секаков начин пробуваат да стигнат до погодок. Филмот е поделен на 2 секвенци насловени Земја и Пекол.
Во Земја се одвиваат случки кои многу малку влијаат врз нивните животи и сеуште имаат контрола врз нив, но Пеколот започнува со подбацувањето на бебето додека Кенди е трудна од каде работите одат навистина на лошо.
ОЦена- 9/10 (Само за да не ми бидат сите оцени 10 и да не бидам каран од поискусниве членови:smir:

A little drug marathon :P
 

Kajgana Shop

На врв Bottom