Последен гледан филм со кратка рецензија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Horrible Bosses одличен спој на врвни актери colin farrell kevin spacey jennifer anniston

на комичен начин се прикажани газдите на компаниите кои на нај различен и комичен начин им вршат мобинг на своите вработени
Забелешка од модератор: Дечко овде вакви постови не се пишуваат. Имаш наслов, ти пишува дека треба да пишеш рецензија, а не да болдираш една реченица.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Значи последно го гледав ,,Чудо‘‘ со Курт Расел во главната улога, филм за победата на американската национална хокеј репрезентација против тогашната велесила СССР која немала пораз 20 години.... и ја сфатив искомплексираноста на Американците кои во секој филм убиваат руски мафијаши или победуваат руски спортисти или надмудруваат руси или....... ах тие пусти комплекси, многу убаво си завршува филмот со песната:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The River Murders.

Трилер е :icon_lol:, тоа се гледа по класификација. Цајкан средовечен касно ја има најдено љубовта на својот живот, и во цел негов досаден монотон живот се случуваат убиства на жени со кои што имал секс во минатотото. Па има комбинација на заебано окултистички начин на кој се извршени убиствата и цитати од библијата. Распад неморал никакви принципи на верност и лојалност ова е филм за личности кои што се на дното на својот мизерен живот за кој што мислат дека е среќен, оттаму недостаток на сочуство. Тоа ти е совршена комбинација на еден трилер кој што не е многу мистериозен ама како ги отсликува настаните поради кои се случуваат некои ситуации повеќе од одлично. Филмов ти е пример како не треба да се живее. Добро филмче вреди да се гледа и вреди штом пишувам рецензија за него, затоа што во последно време иако трилерите филмови ми се жанр кои што ми лежат на срце многу ми се бљак, освен овај :icon_lol:.

K

kalimer0

Гостин
Cool Runnings (1993)

Четворица луди Јамајканци решаваат да се пријават на Зимските Олимписки Игри во Канада. Има еден мал проблем, никогаш не виделе снег :)
Комедија базирана според вистинска случка, добра е за убивање време.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121

Филмот е шпански (се зборува на шпански) и дејствието се одвива во затвор во Шпанија. Хуан треба да почне со работа како чувар но оди еден ден порано за да се запознае со идните колеги и да му го покажат затворот. При таа прошетка се одронува дел од покривот на затворот и го погодува по глава по што се онесвестува и чуварите со кои што беше го внесуваат во келијата 211, која што е празна, додека да викнат доктор. Во меѓувреме еден затвореник-Маламадре (којшто е "главен" :D помеѓу затворениците) успева да ги одврзе лисиците и убива еден од чуварите по што ги ослободува сите затвореници. Чуварите успеваат да побегнат али го оставаат Хуан во келијата...и тука почнува заплетот кој што сами ке го дознате :LOL:

Одамна немам гледано волку јако филмче, оценка 10/10
Го гледав филмов по твоја препорака.
Одличен е, немам што да додадам ни во рецензијата ни во оценката.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го гледав филмов по твоја препорака.
Одличен е, немам што да додадам ни во рецензијата ни во оценката.
Јас имам што да додадам, опомена пред бан заради оф топик.

Член од
8 април 2010
Мислења
68
Поени од реакции
46
Intimacy (2001) http://www.imdb.com/title/tt0256103/
Erotska drama so minimalen dijalog, rabotena spored deloto na Hanif Kurejsi. Film koj odi na rabot da bide dosaden i definitivno ne e za sekogo. Kamerata odlicna, glumata isto taka. Ljubov bez zborovi. Koj ima trpenie da izdrzi 2 saata, na kraj ke se smeta za nagraden.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Vincent will Meer - Винсент сака море

Па, денес започна неделата на германскиот филм и како за прв ден морам да кажам дека сум импресионирана од филмов.

Се работи за еден младич кој боледува од турет (болест која не може да се излечи, но може да се контролира). По смртта на неговата мајка неговите напади се зачестуваат и татко му (кој е виден политичар) го испраќа во приватна установа да се грижат за него. Таму ја запознава анорексичната Мари, а цимер му е невротичниот Александар. Еден ден Винсент и неговите пријатели заминуваат за Италија со украдената кола на управничката со цел да ја исполнат желбата на мајка му на Винсент - нејзината пепел да биде фрлена во морето.
Жанр: трагикомедија
И навистина е така, на моменти се смееш како улав, а потоа се соживуваш со судбината на овие млади луѓе. Прекрасен филм.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Just go with it (2011)
Со Еврејот, гркинката, сексиљавата, австралката, Австриецот и wanna be енглескињата со мафијашот. Убиствена комбинација.
Наводно стандард комедија, овдека ме орасположи секој со своето фејкерско глумење. Адам ко адам свугде ист као на Клик така и тука. Па сепак не знам зашо ама некад ваквиве комедии се така добредојдени. Сексиљавата сеа прочитав помала е од мене...Which means... :веѓи: ..Ај и давам шанса. Малото wanna be енглезче највише ми остаи впечаток.
Причата не ја раскажувам оти е толку веч видено.

И да.. Чувството коа ја хејташ Кидманка повеќе од Анистонка. Потврдено.
Од мене една 8ка во жанр комедии.

Член од
8 април 2010
Мислења
68
Поени од реакции
46
The ballad of CableHogue(1970)
http://www.imdb.com/title/tt0065446/
Ova e edinstveniot film od Sam Peckinpah koj go nemav gledano, od pricina sto tematski udira nakaj Western, a sovrsenstvoto na toj zarn e zaokruzen so Wild Bunch. Predrasudite mi zavrsija vednas i Peckinpah pak me iznenadi. Sirok dijapozon na opfateni temi od teologija, opstestven ton i slicno.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482

Капетан Америка Првиот Одмазник е уште еден од низата на марвел стрип филмови со кои што не бомбардираат последниве неколку години.

Дејството се одвива на почетокот на втората светска војна каде што главниот лик Стив Роџерс (Крис Еванс) има голема желба да се приклучи во војската и да го даде својот придонес за татковината, но поради неговите физиолошки недостатоци тој е одбиен од воената регрутација. Еден германски научник (Stanley Tucci) кој што работи за американците му дава шанса на Стив да се приклучи на американската војска со цел тој да учествува во неговиот експеримент за создавање на супер војник... односно војска од супер војници кои што треба да ја добијат војната против нацистите. Во филмот исто така глуми добро познатиот негативец Hugo Weaving кој што го знаеме како агентот Смит од Матрикс.

Разбирливо во филмот се работи за почетокот односно како настанал Капетан Америка највероватно повеке акција може да се очекува во неговото продолжение, нешто што недостига е малце повеке хумор кај главниот лик кој што е веке вообичаен кај марвел јунаците. Нешто послаб филм e од Зелениот Фенер/Ламба, но сепак солидно филмче за гледање ако сте фан на марвел стриповите, а и ако не сте пак е солидно филмче за гледање односно за тепање време. Моја оценка 6/10

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Прво да кажам дека у последно време многу педерски се понашате, 2 рецензии неделно има, шо мислите вие, како ние простиот народ ќе најдеме асален филм за глеање?

Он топик еве што гледав и што препорачувам ќе редам филмови деновиве.

Unbreakable

Сторијата е базирана врз двајца луѓе кои ќе се поврзат на необичен начин. Првиот е многу силен, и поседува голема физичка сила, вториот е обратното од него, односно е многу слаб и боледува од болест на коските(мислам тоа) и многу лесно му се кршат, при најмал допир.
Слабакот кој го глуми Семјуел Л.Џексон е вљубеник во стрипови, и проучувајќи ги открил дека за секое зошто има затоа, и дека за секое добро има и зло, така според него доколку тој е слабакот мора да постои некој многу силен наспроти него и ќе даде се за да го пронајде. Јакиот дечко е Брус Вилис, кој за своите способности ќе дознае откако ќе се судри со слабакот.

Филмот според мене е многу добар, ги нема оние срања од суперхерои кои можат со поглед да кренат зграда, се открива силата на херојот во неговиот карактер и во неговата желба за подобро утре, не подобро за целиот свет, туку за него и неговата шанса да ја пронајде среќата повторно во неговиот живот.
Џексон е одличен глумец, го знаеме сите тоа, но во овој филм има многу потешка улога отколку глумење на обичен лош човек или класичниот bad guy што се гледа во филм. Во сцените кога се обидува да си докаже себеси дека го пронашол силниот човек се гледа во неговите очи патењето по нормален живот, живот во кој ќе може да се движи нормално без страв да му се случи нешто.
Режисерот е критикуван поради многуте last minute twist што ги дава на филмовите, но мене ми се допадна тоа во овој филм затоа што ги откри сите мотиви.

Го препорачувам на тие што го немате гледано, иако е 2000 година излезен, јас го немав гледано.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Enemy at the gates

За љубителите на Втора Светска Војна филмот вреди 11/10
За обичните смртници :) е некаде околу 7.5-8/10

Приказната е за познатиот снајперист Василиј Зајцев кој ќе си игра „нати куцо мевце„ со друг германски снајперист додека трае битката за Сталинград.

Пократко а поопширно од ова неможе..
Во секој случај филмов душа дава :rolleyes:

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100

Филм на Стивен Спилберг, историска драма базирана на вистинска приказна, со сјајна актерска екипа составена од Ентони Хопкинс, Метју Мекхонахи и Морган Фримен. Амистад е името на бродот на кој се превезуваат робови. Тие од Куба треба да бидат однесени во Америка. За време на патувањето робовите ќе кренат бунт испровоцирани од ужасната положба во која се наоѓаат, тешките услови на бродот, угнетувањето. Но што ќе се случи понатаму, дали тие ќе добијат заштита... Филм кој вреди да се погледне и кој нема да ве остави рамнодушни. Кој изобилува со сцени кои ќе ве трогнат и ќе ве натера да се запрашате до каде може да оди нечовечноста и колку ли терет и мака може да истрпи еден народ.

Kajgana Shop

На врв Bottom