Посвојување на деца

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Зошто?!
-ако неможела да има свои деца би посвоила
-иако ова со милионерствово не ти е баш на место,можеш да имаш едно твое и едно да си посвоиш ако веќе толку ти е мерак и жал за децата т.е ги сакаш
-и не е само анџелина џоли има милион обични најобични луѓе кои не се ни најмалку познати а имаат посвоено деца и не се пуваат,тоа незначи дека си Бог знае колку хумана личност,доколку посвоиш дете
Е затоа и не и го сватив постот каде шо ја разбрав дека само милионерите смеат или им е дозволено да посвојуват деца!Некако во целина и беше испомешан со ту сакам да посвојам ту нејќу:toe:

И да,браво за Анџи и мене да ми е длабок џебот ко нејзиниот не две...ќе направам огромна градинка со посвоени деца..бар за тоа ги имат можностите(наместо да купуват ташни од по неколку илјадници долари!)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
ne

Iskreno ne. Moze zvuci sebicno ama ja ne sum za roditel sea za sea pa uste da sum single roditel nema sansi. Deteto ne e samo da go sakas toa e nauka da bide srecno , zadovolno ja za toa ne sum spremen .

Jes da e plemenito i staf ama sto ke go naucam jas be po kafani, da brka kurvi losi raboti ne , ne sum ja u toj film

Не е битно дали имате или неможете да имате!Дали сте или ќе бидете спремни да посвоите дете?
Има толку многу дечиња кои се без родители,кои сонуваат еден ден да имат свој дом,своја фамилија и да се во прегратки од луѓе кои ги сакат.Има луѓе кои се во можност а несакат тоа да го направат!Зошто?

ludAAAAAA

блесава џукела
Член од
26 септември 2007
Мислења
84
Поени од реакции
0
iskreno jas otsekogas sum sakala da posvojam dete.bi sakala da imam 3 deca od koi 3 da mi bide posvoeno ili 2 ne e bitno.mene toa mnogu mi e humano,znam deka e skapo posvojuvanjeto no sepak ke se obidam da soberam pari za da posvojam edno bebce,mesto da gi trosam parite na obleka i drugi trakatanci....JA SUM ZA

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.721
Да дефинитивно мислам многу убава и хумана работа е да се посвои дете дали имаш свои или немаш тоа нема врска како и да е му даваш на едно дете дом и семејство и мислам дека подобра работа од тоа нема на светот.Поздрав

Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Ако сум моќна финансиски би посвоила и тоа како. Но, секако би сакала да имам и свои деца(нормално нели, кој не сака).

Член од
13 октомври 2007
Мислења
69
Поени од реакции
7
bi posvoila koga bi imala dovolno finansii,a dali veke imam dete ili ne,toa ne mi vrsi nikakva uloga

Член од
11 ноември 2007
Мислења
25
Поени од реакции
0
abe samo ako ne mozam da imam deca bi posvoil(ne daj boze) inace neam nisto protiv posvojuvanje. vaka ne bi posvoil

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да, зашто да не, ако би имала услови за дете ќе посвојам, ќе израдувам некои невини очиња кои заслужуваат љубов.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Не би посвоила,бидејќи сакам да имам дете кое што ќе биде дел од мене...сепак,она што е МОЕ секогаш е помило,не дека нема да му пружам јас љубов на детето што би го посвоила,но сепак има огромна разлика од нешто што е моја крв и нешто кое ќе се преправаме дека е.
Хумана работа е посвојувањето и секоја чест на тие што имаат можност да здомат некое детенце кое никогаш не почувствувало родителска љубов и грижа,но јас лично не би се нафатила за овој чекор зашто секако дека сакам да родам,а факт е дека ако посвојам и родам-секогаш ќе има завист кај посвоеното колку и да му пружаме љубов и нега и му посветуваме внимание исто како и на другото секогаш ќе има доза на љубомора и болка,а јас воопшто не би сакала тоа да страда и да се чувствува отфрлено само поради тоа што јас и мојот партнер на на него не сме му,а на другото сме му биолошки родители.
Колку и да звучи себично можеби,би посвоила само доколку не можеме со партнерот да имаме свое...сепак и посвојувањето е огромен чекор кој носи со себе многу ризици.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Jeste da zivotna cel e da imash zad sebe naslednici ama TVOI! A ako nemozam radi nekoi prichini nema da imam i tochka. nikogash nema da posvojam dete radi da kazam deka i jas ete sum gledal deca. Ako nemozam da imam deca togash ke si sakam nekoj vnuk na koj ke mu bide zadovolstvo da ide kaj vojche/chicho na gosti sekoj den a ne nekoj da go soberam i da kazam 'eve od denes ti mi si sin' ....pazi bozeeee!:toe:

Д

Демијан

Гостин
Еве да кажеме посвојувате дете заради рази причини.Пр. неможете да имате дете или едноставно сакате да усреќите некое дете.И кога ќе го посвоите дали ќе му кажете дека е посвоено или цел живот ќе го "лажете".Ако сакате да ја знае вистината кога ке му ја кажетте,како ке реагира на тоа.Па дајте некои ваши мислења зашто јас кога би бил во таква ситуација не би знаел што да правам.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Ќе му ја кажам вистината додека е уште мало, па нема толку да ги перцепира нештата како што се во “реалниот“ живот :) Нешто како приказна :) Не планирам да го лажам.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Посвојувањето е сосема нормално. Кој ќе се реши да посвои, значи тој има способност да издржува посвоено дете, нормално со голема грижа,љубов и внимание.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
bi posvoila dete ili deca samo dokolku bi imala poveke pari za da mozam da mu ovozmozam se,a ne da bitno dete imam pa neka jade suv leb.i bi mu ja kazala vistinata dodeka e malo,a ako ja nemem taa hrabrost(zasto e navistina teska odluka) bi mu kazala koga ke porasne...vo sekoj slucaj ne bi dozvolila cel zivot da zivee vo laga....
inace mislam deka toa e mnogu ubava rabota...sekoe dete zasluzuva da ima roditeli...pa tie sto mozata da si go ovozmozat posvojuvamjeto zosto da ne....
p.s.of topik...inace jas koga bi doznala deka sum posvoena ne bi gi barala bioloskite roditeli zs vistinski roditeli se onie sto ke te izrasnat,ke bidat tuka sekogas koga ti e tesko...a ne onie sto te napravile pa te ostavila na milost i nemilost na svetot:smir:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Би посвоила дета ако не можам да имам мое или ако имам доволно материјали средства без разлика дали имам мое или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom