Портрети (ваши дела)

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Не знам колку спаѓаат во портрети, башка се едни од најаматерските слики што постојат, сликани со апаратче за по роденденчиња, слави, слични собирања и фејсбук. Ама ајде, да си се пофалам. :D
п.с: малце се поголеми, ме мрзи да смалувам. :oops:
п.п.с: „модели“: сестра ми и devil! <3

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
хахаххахах да има еден руски, ама тој не го користам. Другите се на батерии и вршат работа :)
Не за друго, имам и ја некои такви руски по дома у стуја шо одат, ме занима дали си пробал со тој да го тригернеш? И ако да, каков тригер користиш, пошо волтажите се доста високи на блицот :)

Член од
24 декември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
16
еве неколку портрети направени од мене, ќе извините за различната големина ме мрзеше да ги барам низ компјутер па да ги намалувам во некоја разумна резолуција вака си ги симнав од фб профилот ( ахх таа пуста мрза xD )

Attachments

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Сликано од авион

Катланово

И малку од бившата работа

Повеќе слики на фејсбук.

Член од
8 декември 2009
Мислења
70
Поени од реакции
22
Еве нешто и од мене. Сликано со Canon 1000D. Осветлено со 3 блицови, два од страна и еден за позадината. Чекам критики :D Прегледај го приврзокот 36108
Остави ги блицовите во фиока нека одмараат, земи си 1-2 рефлекторчиња од по 500 вати околу 200 ден. е еден во хубо реплек, еуро тулс... така имаш подобра визуелизација на светлината, играј си постави еден рефлектор странично од другата страна доосветли со зиберица или некоја рефлексивна површина (парче стакло, метална плоча...) не поставувај два извори на светлина на различни позиции кои ке го осветлуваат објектот со ист интензитет, неможе да имаш два или повеќе главни извори на светлина ја губиш убавината на сликата,нема волумен, све е рамно нема сенки
освен онаа оштрата сенка под брадата, пробај ја истава поза и скрој го кадарот поинаку, да речеме во биста ( во овој случај 2-3 прста под градите) види што ке се случи со композицијата, раката ке живне, нема да пречи и одзема толку внимание како во овој случај................. ми се спие, инаку кога би продолжил со пишување ке се заборавам до бескрај и ке ме пцујат сите на форумов :)
Ти само продолжи да фотографираш, и што е најважно секогаш експириментирај, не се залажувај дека поскапа опрема ке те направи подобар фотограф, тоа само ке те уназади, секогаш размислувај како да ја направиш фотографијата со опремата која ја имаш, и ете пак почнав :)
Поздрав и добро светло
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 04:16 ---
Црнобела е подобра, многу нормално
Зависи за што, за архитектура да би се согласил, за портрети зависи, ако е за у некролог или пасош да, све е ствар укуса али логчно гледано од историја на фотографија, за џабе ли се oтепаа луѓето од работа за да извадат фотографија у боја кога црно-белата е поубава ?? :/

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Зависи за што, за архитектура да би се согласил, за портрети зависи, ако е за у некролог или пасош да, све е ствар укуса али логчно гледано од историја на фотографија, за џабе ли се oтепаа луѓето од работа за да извадат фотографија у боја кога црно-белата е поубава ?? :/
Во боја сликаш алишта, црно бела е слика на душата

Член од
8 декември 2009
Мислења
70
Поени од реакции
22
Во боја сликаш алишта, црно бела е слика на душата
Душата е во очите на луѓето, луѓето гледаат во боја, црно-белото е несекојдневно- поинакво од она што се навикнати секој ден да го гледаат и поради тоа црно-белата остава посебна импресија врз човекот :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Лет3 слика на мануелна келвинажа и редовно утиња :свиркам:

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12

Мој Автопортрет, апарат канон 1100D , 18-55

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

Мој Автопортрет, апарат канон 1100D , 18-55
нешто не ми е у ред на сликава, имаш нешо сјебано у пост процес? рецимо некое оштрење на широк радиус?

Kajgana Shop

На врв Bottom