Портрети (ваши дела)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Првата фотографија - постегнато кадрирање, вака е многу широко, треба да го бараме девојчето во шумата.
Втората - ТоБ
Третата е ОК. Има едно непишано правило празниот простор да се остава пред личноста што ја фотографираме а не позади.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Не ме привлекува да фотографирам портрети, ама ова ромско девојче денес што го сретнав на еден паркинг ми беше многу слатко и решив да ја сликнам...Се вика Сабрина :)
Прегледај го приврзокот 33894
ПА ти не си направила еден портрет туку два, ене го десно позади Грујо се смешка:)(y)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

Dark King во ретро варијанта и без брада. Сликава ја пукнавме додека бевме облечени за статисти во Трето Полувреме. Инаку штракната е со Helios 44m-4 на 2.4f на Fotodiox адаптер со потврда на фокус што во тоа време не работеше, сеа си го поправив. требаше да затворам ефот уште малку, ама и вака испадна фино.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665

Dark King во ретро варијанта и без брада. Сликава ја пукнавме додека бевме облечени за статисти во Трето Полувреме. Инаку штракната е со Helios 44m-4 на 2.4f на Fotodiox адаптер со потврда на фокус што во тоа време не работеше, сеа си го поправив. требаше да затворам ефот уште малку, ама и вака испадна фино.
Што не пукнавте една со Катарина

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

Ми стана интересно у задње време 16:9 за портретура :) А и адаптерчево за хелиосот си владее :)

Kajgana Shop

На врв Bottom