Олимпија
Македонија во срцето!!!
- Член од
- 26 март 2008
- Мислења
- 5.624
- Поени од реакции
- 9.146
Па што е побитно? Здравјето и животот на најмилитите или да ги изгубиш и жената и бебето поради пијанство на доктори/анестезиолози?Да нема забуна, секако дека е боље у приватна, али ако не ги земеш у предвид парите.
Парите се печалат, ама изгубените животи никој не ги враќа.
Не го сфаќам начинот на размислување дека се многу пари за пораѓај на приватно, а истите тие дигаат кредит за одмор

Има ли нешто повредно од живо и здраво бебенце и неистрауматизирана сопруга?
Јас кога бев бремена прокрварев во 6та недела. Со сопругот веднаш се упативме на ГАК за да видиме што се случува. Прво немаше кој да ни каже каде е собата за итни случаи. Второ откако ја најдовме немаше доктор. Не знаев ни каде е ВЦто за да проверам каква е состојбата со крварењето. После 45 мин се појави сестрата и кога ја прашавме за доктор и и кажавме дека крварам ми рече дека секако ќе дојде да си чекам

Парите се печалат, ама животот на мајката и бебето немаат цена. Не можам да ги сфатам оние кои одат да се пораѓаат во државни клиники а фукаат по 1000 евра за мекици, а при тоа се жалат дека не можат да ги видат сопругите и бебето. Па што е побитно?Мекиците или двата живота? И кога би останала бремена со второ-трето дете пак би се пораѓала приватно. Налет и пари и се. Битен ми е односот, пристапот, грижата за мене и бебето...тоа за жал во државна клиника гонема.
И не, не сум разгалена да сакам да ми трчкаат доктори и да ме носат на раце само барам човечки однос, пристап и грижа а јавното здравство е отидено кај што не треба.[DOUBLEPOST=1448472833][/DOUBLEPOST]
Се јави експертот од Бугарија кој нема стапнато ни во државна ни во приватна клиника во Македонија. Ај глеј си таму бугарките и не не убедувај дека јавното здравство овде е супер..А според тебе каква би била ако комплицираните случаи се праќаат експресно на државна?