Помош, софтверски проблеми и совети

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Моментално имам GeForce FX5500 на 256мб.

ЕДИТ:
И некогаш кога го пуштам пц-то не ми дава слика, значи црн екран. а се слуша работи и сијаличката на мониторот си свети зелено али не ми се појавува ништо..:nesvest: и го гасам од копче па пак го пуштам и после работи...what could it be? графичката нешто да не прави проблеми?

И уште нешто.. :) кај гледате која графичка, процесор, меморија е компатибилна со матичната?
Не мора да значи дека е графичката. Таквите кварови кога некогаш сака некогаш не се многу зезнати за дијагностика.
Ако не си толку вешт, повикај некој кој што знае. Од искуство, можно е:
1. Графичката да е разлабавена или полна со прашина во слотот па нема добар контакт
2, Рам меморијата исто како горе лош контакт
3, Напојувањето да не дава добар напон
4. Процесор
5, Матична плоча
6. Може да е и хард диск, но тоа е помалку можно

--- надополнето ---

иам една веб камера шо неможе да и се најде драјвер, на виндоус икс пе се работи. чаре некое
Кажи која е камерата, може ќе најдеме драјверче. Во меѓувреме пробај на www.driverguide.com Сум наоѓал многу драјвери таму, или на веб страната на производителот.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
иам една веб камера шо неможе да и се најде драјвер, на виндоус икс пе се работи. чаре некое
Кажи која е камерата, може ќе најдеме драјверче. Во меѓувреме пробај на www.driverguide.com Сум наоѓал многу драјвери таму, или на веб страната на производителот

кажи ми да ти кажам е работава, нема ни цд, нема ниту една буква скапана на нејзе камерата...башка батали и не е ни моја шо ги тркалам, фала сепак

Alexandre_Pato

Шева 7
Член од
13 февруари 2009
Мислења
132
Поени од реакции
36
Дали ја има некој програмата за проектирање на паркинзи ParkCAD....никако не можам да ја најдам на нет?? Фала однапред :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
добро зашто кога ќе симнам македонски преводи за филмови и ќе ги отворам со notepad/wordpad ми дава хиероглифи?
кога ги ставам на филм ок си се... кога ги отварам со ворд ме прашува encoding, си бирам кирилица и си ги отвара ко шо треба... што е финтата со notepad и wordpad?
поточно со моиве notepad и wordpad пошо кај другар и во notepad/wordpad си ги прикажува као што треба.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
добро зашто кога ќе симнам македонски преводи за филмови и ќе ги отворам со notepad/wordpad ми дава хиероглифи?
кога ги ставам на филм ок си се... кога ги отварам со ворд ме прашува encoding, си бирам кирилица и си ги отвара ко шо треба... што е финтата со notepad и wordpad?
поточно со моиве notepad и wordpad пошо кај другар и во notepad/wordpad си ги прикажува као што треба.
смени го енкодингот и ке ти ги отвара нормално. под дифолт мислам дека енкодингот е наместен на ANSI а ти стај го на Unicode

--- надополнето ---

кажи ми да ти кажам е работава, нема ни цд, нема ниту една буква скапана на нејзе камерата...башка батали и не е ни моја шо ги тркалам, фала сепак
симни си еверест и ке видиш шо камера е

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
тоа нема врска шефе, тоа е само кога зачувуваш текст... а веќе зачуван не можеш да го промениш со мењање на тие опции туку само со кириличен конвертер
иначе го средив проблемот
ова било

Член од
10 декември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
1
Дали може некој да ми објасни како можам да си повратам изгубен word документ? Моја претпоставка е следнава, инсталирав Disk Cleaner кој се сомневам дека ми го избришал бараниот документ (ако не тој, тогаш Касперскиот, нема друго објаснување), и сега документот го немам никаде на компјутер, а истиот ми беше ископиран на повеќе места (и local C и D). Постои ли можност да си го повратам истиот или да се збогувам засекогаш?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Дали може некој да ми објасни како можам да си повратам изгубен word документ? Моја претпоставка е следнава, инсталирав Disk Cleaner кој се сомневам дека ми го избришал бараниот документ (ако не тој, тогаш Касперскиот, нема друго објаснување), и сега документот го немам никаде на компјутер, а истиот ми беше ископиран на повеќе места (и local C и D). Постои ли можност да си го повратам истиот или да се збогувам засекогаш?
Пробај инсталирај Power Data Recovery ....тоа ти е софтвер за рековери на избришани фајлови , па би требало да завршиш работа.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Јас би ти го препорачал Get data back, би тербало да средиш, само да ти напоменам, што повеќе инсталираш и бришеш по компјутеров од кога ти го снемал фајлот, помали се шансите да го вратиш.. Така да гледај побрзо да си завршиш работа :).

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
проблемот е следниот:
Кога гледам клипови на youtube звукот си иде како што треба а сликата прво успорува, па после убрзува да го стигне звукот па успорува и така тоа континуирано чаре?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
проблемот е следниот:
Кога гледам клипови на youtube звукот си иде како што треба а сликата прво успорува, па после убрзува да го стигне звукот па успорува и така тоа континуирано чаре?
Имаш проблем со драјвери на графичката или пак најверојатно Кодеци, ан-инсталирај ги (прво) тие што ги имаш и инсталирај ги овие.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
ништо пак истиот проблем само што сега нема многу разлика по 2-3 секунди варира :/

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
ништо пак истиот проблем само што сега нема многу разлика по 2-3 секунди варира :/
Ај пробај вака :

десен клик на позадина- properties -settings табот-аdvanced-troubleshoot горе десно- и ќе видиш пишуе hardwere acceleration : none ----------- full... ако ти е на full стави го на none и после apply i OK

Пробај па кажи

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Правејки update на Windows 7 од Microsoft ме фатија дека OS не ми е оригинален, пробав со Windows Loader ама не ми ја дава опцијата uninstall, дали има некое решение како да го направам пак оригинален или ке морам еден формат да му удрам и наново се да инсталирам?

Kajgana Shop

На врв Bottom