Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
7 март 2010
Мислења
201
Поени од реакции
8
Како да го унинсталирам Нортон антивирусот?
Пробувам нормално ама не може.ми кажаа дека заебано било.
Некаква помош.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
http://www.softverskiresenija.com/softver-dom2009.php

Dechki aj pomosh ne mozam nikako da ja instaliram programava :(

Го симнав и инсталирав без проблеми. Кога го активирв, бараше регистрационен клуч, кој треба да се добие ако им се јавим на фирмата која што го направила програмот. Ти на кое место запна?

Како да го унинсталирам Нортон антивирусот?
Пробувам нормално ама не може.ми кажаа дека заебано било.
Некаква помош.
Пробај прво да го направиш disable, па потоа направи му унинстал

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Ми треба детално објаснување за Turbo Navigator ?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Да не знае некој што е проблемот кога отварам веб страни преку Мозила или Интернет Експлорер, односно братучед ми купи нов компјутер вчера и мониторот е 22" и е наместен на резолиција 1920х1080. И сега незнам дали е проблем или нешто друго ама некои страните не ги отвара на целиот монитор туку само на средина. Еве форумот пример го отвори на цел монитор, а kajgana.com, idividi.com.mk и други такви страни ги отвара само на средина.:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој што е проблемот кога отварам веб страни преку Мозила или Интернет Експлорер, односно братучед ми купи нов компјутер вчера и мониторот е 22" и е наместен на резолиција 1920х1080. И сега незнам дали е проблем или нешто друго ама некои страните не ги отвара на целиот монитор туку само на средина. Еве форумот пример го отвори на цел монитор, а kajgana.com, idividi.com.mk и други такви страни ги отвара само на средина.:toe:
Епа мониторот е WIDE SCREEN (издолжен - сплеснат) а страните се обратно, високи - тесни, затоа.

Некои се убаво дизајнирани.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
зависи до страната, пробај со Ctrl ++ да ги зголемеш страните.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Епа мониторот е WIDE SCREEN (издолжен - сплеснат) а страните се обратно, високи - тесни, затоа.

Некои се убаво дизајнирани.
зависи до страната, пробај со Ctrl ++ да ги зголемеш страните.
Ок ви благодарам и на двајцата. Работи тоа Ctrl ++

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Имам едно проблемче ... ставив дуал бут 7 и xp ама коа ке го уклучам компјутерот ако отприлика за неколку секунди не селектираш само си го одбира 7 . Постои ли некое програмче со кое може да подесам колку време да стои тоа кој оперативен систем да стартува .. Фала

T

Tetro

Гостин
Имам едно проблемче ... ставив дуал бут 7 и xp ама коа ке го уклучам компјутерот ако отприлика за неколку секунди не селектираш само си го одбира 7 . Постои ли некое програмче со кое може да подесам колку време да стои тоа кој оперативен систем да стартува .. Фала
кај 7-цата:
кликни start
напиши msconfig
селектирај boot

кај xp:
кликни start
после run
напиши msconfig
селектирај boot

и пиши тука ако средиш :helou:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.912
Поени од реакции
7.007
Еден другар има компјутер со Edubuntu и бара да му инсталирам и Windows 7 и да има два ОС. Па ако може некој совет околу ова оти досега не сум инсталирал два ОС на еден компјутер, а посебно не ако прво е инсталиран линуксов?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
За да не ослепи братучед ти пошто земал 22 инчен 1920х1080 монитор, нека си го подеси виндоусот за текстот и другите работи да му бидат поголеми, пример ако има 7ца во display нека намести на medium (125%) и ќе си биде на раат.
А и ова Ctrl++ помага во прелистувачите, поготово ако користи Firefox ќе му ги памти страните кои ги зголемил.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Еден другар има компјутер со Edubuntu и бара да му инсталирам и Windows 7 и да има два ОС. Па ако може некој совет околу ова оти досега не сум инсталирал два ОС на еден компјутер, а посебно не ако прво е инсталиран линуксов?
Ќе инсталираш друг Windows по твоја желба во другата партиција и толку ваљда..

Член од
26 мај 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
незнам дали е ова то4но за оваа тема ама то4но знам дека ми треба помош од вас:)
се извинувам за ова копирање мегутоа нз да ставам тука слика така да еве линк ви давам и ми треба брзо помошhttp://tinypic.com/view.php?pic=333hfg4&s=5

заборавив да опишам што е проблемот зна4и ми го дава тоа и што и да одам од двете или cancel пишува најдоле this document is locked го преинсталирав officeto ама не помогна ништо

Kajgana Shop

На врв Bottom