Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Еден другар има компјутер со Edubuntu и бара да му инсталирам и Windows 7 и да има два ОС. Па ако може некој совет околу ова оти досега не сум инсталирал два ОС на еден компјутер, а посебно не ако прво е инсталиран линуксов?
прати го процесот чекор по чекор овде, ова важи за линукс инсталиран прв и после да инсталираш виста/7-ца

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Како да влезам во Word 2007 документ заштитен со пасворд? Пробав неколку работи, програмчиња, ама не бива.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Ај и за мене помош, на компјутерот кај тато на работа има слики. сликите се со зелени имиња и не може да се отворат, излеваат како thumbnals но не може да се отворат :toe:. Во properties кај атрибути на Advanced штиклирано е само Енкрипција, кога ја отштиклирам ми вика Acces denied (или сл. ).
Исто така не можам да ги копирам на усб. На компјутерот нема интернет, а за скриншот ептен ако е потребно.

ЕДИТ: OS: Win XP Proffesional, програм за гледање слики освен стандарните има и Пикаса.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај и за мене помош, на компјутерот кај тато на работа има слики. сликите се со зелени имиња и не може да се отворат, излеваат како thumbnals но не може да се отворат :toe:. Во properties кај атрибути на Advanced штиклирано е само Енкрипција, кога ја отштиклирам ми вика Acces denied (или сл. ).
Исто така не можам да ги копирам на усб. На компјутерот нема интернет, а за скриншот ептен ако е потребно.

ЕДИТ: OS: Win XP Proffesional, програм за гледање слики освен стандарните има и Пикаса.
Кога ќе отидеш на Advanced, таму кај енкрипцијата имаш копче DETAILS, таму расчепкај, види што е наместено.

Член од
26 мај 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
Што бидна за мојот проблем ке има одговор тука или тешко?

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Не знаев каде да го поставам прашањево, па можеби е за тука.
Одеднаш едниот ред на тастатурата не ми работи, дали е тоа некој вирус или нешто друго. Помош плиис :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Одеднаш едниот ред на тастатурата не ми работи, дали е тоа некој вирус или нешто друго. Помош плиис :)
Извади ја и стави ја, па после види на друг РС, па на друг порт, па друга тастатура.... ќе си го најдеш проблемот.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Најлесен начин пробај со друга или истата провери ја на друга машина.

T

Tetro

Гостин
па, како го напиша ова? користеше друга тастатура? ако е така, до тастатурата е, земи си друга.

ако не, пробај со друга тастатура, ако и кај другата е исто, тогаш имаш проблем со нешто друго,

(првпат слушам за вирус за тастатура):neee:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Неможам да слегнам видео од youtube? Ми пишува: No flash video found... Неможам ни 1 видео да слегнам... Да снимам друга верзија на youtube downloader или?

T

Tetro

Гостин
Неможам да слегнам видео од youtube? Ми пишува: No flash video found... Неможам ни 1 видео да слегнам... Да снимам друга верзија на youtube downloader или?
ако користиш мозила, најди аддон Fast Video Download

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Не можам да отворам ворд документ снимен на усб!
Пишува file version 0.0.0.0!

Kajgana Shop

На врв Bottom