Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
да прашам нешо, форматирам пцто и сакам да ставам хп и сеа ок се нели бирам партиција ова она,се форматира се тоа завршува и сеа нели има 15 сек па се рестартира пцто, послем тоа треба да продолжи инсталацијата на виндоусот а кај мене пак одпочеток ми се пушта т.е со тоа pres any key to boot from cd, а нели нормално самото треба да продолжи со инсталација..

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Да ве прашам нешто, на еден компјутер ми се појавува Keyboard not found. Press F1 to continue or DEL to enter SETUP. Работата е што има тастатура и си работи, можам и F1 и DEL да стиснам, Во BIOS наместив да не се појавува пораката ама не ми е јасно зашто воопшто тоа го појавува. Некој да ми објасни :)
anyone?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки прашање - другарче има едно УСБ од 8 гига ама му покажува замо 4 моментално. до пред некое време се беше океј од еднашка ко да се намали на пола... со шо да го средам?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Biomage
За да пуштиш инсталација ако си направил во биос да бутира од ЦД после рестартот треба да смениш опциите за да бутира од хард диск.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 20:46 ---
аллександар

Computer > Десен клик >Manage > Disk Management, и тука кај усб то да ги избрише сите партиции(десен клик Deleve Volume)..ваљда само една е...и нека направи нова со целиот празен простор.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
дечки прашање - другарче има едно УСБ од 8 гига ама му покажува замо 4 моментално. до пред некое време се беше океј од еднашка ко да се намали на пола... со шо да го средам?

Ако е стикот ко шо викаш 8гб а не 4, тогаш овде во Диск менаџмент треба да имаш како Unallocated 4Гб спејс за УСБ стикот и пред тоа партиција од 4Гб NTFS ili FAT32/FAT, слично како што на сликава се 2.01Гб unalocated.

LycantHrope

Awwwww
Член од
16 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
15
Дечки , ако може да ми помогнете? Го форматирав компјутерот и му ставив виндовс хп (пред да го форматирам компјутерот го имав истиот виндовс) и компјутеров почна да се однесува како луд.CPU usage оди до 100 % иако имам уклучено само ГТА ...
еве слика , како изгледа тоа
kajgana.jpg Чаре за ова има ?

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Ми треба помош...закачив еден многу досаден вирус незнам ни јас како..Цело време Windows-от ми праи како еррор одпозадина,и кога ќе отворам страна кај што треба да внесам букви од тастатура,само се штрака qqqqqq цело време...нешто помош,некој да не имал вакво нешто?

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Дечки , ако може да ми помогнете? Го форматирав компјутерот и му ставив виндовс хп (пред да го форматирам компјутерот го имав истиот виндовс) и компјутеров почна да се однесува како луд.CPU usage оди до 100 % иако имам уклучено само ГТА ...
еве слика , како изгледа тоа
Прегледај го приврзокот 52919Чаре за ова има ?
Мене ова истово ми се случува на вин7 ултимејт. Ми се дешава вака после играње и мора рестарт за се да дојде на свое место. знае некој чаре?

LycantHrope

Awwwww
Член од
16 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
15
Мене ова истово ми се случува на вин7 ултимејт. Ми се дешава вака после играње и мора рестарт за се да дојде на свое место. знае некој чаре?
Добро е кај тебе , после играње .... а кај мене кочи додека играм ,гледам нешто на јутуб, седам на фб и остало...

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Веќе неколку дена, компјутеров (користам Windows 7) одвреме-навреме ми го испушта оној default beep, и повеќе пати се повторува (иако не ми пројавува никаква грешка или проблем, се си работи најнормално). До што може да биде проблемот? :unsure:

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Има ли софтвер кој е нешто како табела, и внесуваш некоја комбинација. Потоа ја внесуваш истата комбинација но во друг ред, и потоа да ти каже програмата дека таа комбинација е веќе постоечка. има ли таков софтвер?

H

HoT IcE

Гостин
Untitled.jpg
Има ли некој љубезен да ми ги објасни овие за што служат, и дали може да се избришат? Ме нервира да ги гледам ко ќе отворам Add/Remove, и баш би сакал да ги делитнам. Ама баш сите.:icon_mrgr:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Тие се библиотеки со функции од microsoft и мораш да ги имаш тие за да може други програми да работат кои што се направени користејќи ги тие библиотеки :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
нека те нервираат сеа зашо нервирањето кога нешто нема да сака да ти се вклучи и ќе си го тупиш мозокот ради едно такво... е многу поголемо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom