Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
да прашам нешо, форматирам пцто и сакам да ставам хп и сеа ок се нели бирам партиција ова она,се форматира се тоа завршува и сеа нели има 15 сек па се рестартира пцто, послем тоа треба да продолжи инсталацијата на виндоусот а кај мене пак одпочеток ми се пушта т.е со тоа pres any key to boot from cd, а нели нормално самото треба да продолжи со инсталација..

Да ве прашам нешто, на еден компјутер ми се појавува Keyboard not found. Press F1 to continue or DEL to enter SETUP. Работата е што има тастатура и си работи, можам и F1 и DEL да стиснам, Во BIOS наместив да не се појавува пораката ама не ми е јасно зашто воопшто тоа го појавува. Некој да ми објасни :)

anyone?

дечки прашање - другарче има едно УСБ од 8 гига ама му покажува замо 4 моментално. до пред некое време се беше океј од еднашка ко да се намали на пола... со шо да го средам?

Biomage
За да пуштиш инсталација ако си направил во биос да бутира од ЦД после рестартот треба да смениш опциите за да бутира од хард диск.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 20:46 ---
аллександар

Computer > Десен клик >Manage > Disk Management, и тука кај усб то да ги избрише сите партиции(десен клик Deleve Volume)..ваљда само една е...и нека направи нова со целиот празен простор.

дечки прашање - другарче има едно УСБ од 8 гига ама му покажува замо 4 моментално. до пред некое време се беше океј од еднашка ко да се намали на пола... со шо да го средам?
image-resize1.PNG

Ако е стикот ко шо викаш 8гб а не 4, тогаш овде во Диск менаџмент треба да имаш како Unallocated 4Гб спејс за УСБ стикот и пред тоа партиција од 4Гб NTFS ili FAT32/FAT, слично како што на сликава се 2.01Гб unalocated.

Дечки , ако може да ми помогнете? Го форматирав компјутерот и му ставив виндовс хп (пред да го форматирам компјутерот го имав истиот виндовс) и компјутеров почна да се однесува како луд.CPU usage оди до 100 % иако имам уклучено само ГТА ...
еве слика , како изгледа тоа
kajgana.jpgЧаре за ова има ?

Ми треба помош...закачив еден многу досаден вирус незнам ни јас како..Цело време Windows-от ми праи како еррор одпозадина,и кога ќе отворам страна кај што треба да внесам букви од тастатура,само се штрака qqqqqq цело време...нешто помош,некој да не имал вакво нешто?

Дечки , ако може да ми помогнете? Го форматирав компјутерот и му ставив виндовс хп (пред да го форматирам компјутерот го имав истиот виндовс) и компјутеров почна да се однесува како луд.CPU usage оди до 100 % иако имам уклучено само ГТА ...
еве слика , како изгледа тоа
Прегледај го приврзокот 52919Чаре за ова има ?
Мене ова истово ми се случува на вин7 ултимејт. Ми се дешава вака после играње и мора рестарт за се да дојде на свое место. знае некој чаре?

Мене ова истово ми се случува на вин7 ултимејт. Ми се дешава вака после играње и мора рестарт за се да дојде на свое место. знае некој чаре?
Добро е кај тебе , после играње .... а кај мене кочи додека играм ,гледам нешто на јутуб, седам на фб и остало...

Веќе неколку дена, компјутеров (користам Windows 7) одвреме-навреме ми го испушта оној default beep, и повеќе пати се повторува (иако не ми пројавува никаква грешка или проблем, се си работи најнормално). До што може да биде проблемот? :unsure:

Има ли софтвер кој е нешто како табела, и внесуваш некоја комбинација. Потоа ја внесуваш истата комбинација но во друг ред, и потоа да ти каже програмата дека таа комбинација е веќе постоечка. има ли таков софтвер?

Untitled.jpg
Има ли некој љубезен да ми ги објасни овие за што служат, и дали може да се избришат? Ме нервира да ги гледам ко ќе отворам Add/Remove, и баш би сакал да ги делитнам. Ама баш сите.:icon_mrgr:

Тие се библиотеки со функции од microsoft и мораш да ги имаш тие за да може други програми да работат кои што се направени користејќи ги тие библиотеки :)

нека те нервираат сеа зашо нервирањето кога нешто нема да сака да ти се вклучи и ќе си го тупиш мозокот ради едно такво... е многу поголемо :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom