Помош, софтверски проблеми и совети

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Може не е за овде прашањево ама незнаев кај да го пишам. Зашто не ми прави аплоад на торентите? Ги симнувам све најнормално, додека се симнуваат аплоад брзината е негде 150-160, после тоа ке ги оставам така и абер немаат, со 0.1 кб се аплоадираат. Чаре некое? инаку користам у торрент

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Дали Adobe premiere pro cs5.5 можам да инсталирам ако имам 32bit процесор или морам 64bit да имам?
--- надополнето: 6 април 2012 во 23:05 ---
А како можам да го инсталирам? Затоа што кога доаѓам до Install options - adobe premier не ми е штиклирано и ми вика minimum system requirements are not met. А иначе имам intel core i3 2.13Ghz со 4Gb Ram.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Дали Adobe premiere pro cs5.5 можам да инсталирам ако имам 32bit процесор или морам 64bit да имам?
А како можам да го инсталирам? Затоа што кога доаѓам до Install options - adobe premier не ми е штиклирано и ми вика minimum system requirements are not met. А иначе имам intel core i3 2.13Ghz со 4Gb Ram.
треба другата верзија да ја симнеш за 32 бит ти ја имаш 64 бит за тоа види која верзија на windows ја користиш 32 или 64

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
А која верзија на Windows имаш?

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
32 bit - на имам
Adobe Premiere Pro CS5.5 ако е користиш оваа програма ништо не правиш со 32-битен систем ти треба Windows 7 x64 бидејќи Adobe Premiere Pro CS5.5 и Adobe After Effects CS5.5 работат само на Windows Vista x64 или Windows 7 x64. Симни си Windows 7 Ultimate x64 верзија.

Инаку твојот Intel® Core™ i3-330M Processor (3M Cache, 2.13 GHz) е - 64 битен

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Имам проблем со боот мени. Имам ХП а потоа креирав нова партиција и на новата инсталирав 7ка ама на пола инсталација ја прекинав. И сега кога ќе го пуштам компјутерот не ми дава боот мени туку ми бутира на 7ката и ми дава ерор. Како да направам да ми вади боот мени? Моментално со хајренс бут бутирам на хп.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
I'm in Deep Shit . Имено , имам тошиба лап топ, и големи проблеми со драјверите за графичката. Моментално сум на фабричките драјвери од праисториско време, во случај да инсталирам Ати Каталист било која верзија , мада има само една која наводно работи на тошиба лап топ, мене ми работи само неколку часа. пред екранот да ми се затемни , за една нијанса, значи благо замрачување. од кога ќе дадам систем рекавери без никаков Ати КАталист се враќа во нормала. Пробав 300 верзии , 300 чуда . Порано си одеше како подмачкано со Ати Каталист драјвери , но сега јок. Единствена програма која тогаш не сум ја користел во старт уп била 360 Амиго Систем Спид Ап. Но не верувам таа да прави конфликт, и тоа во Рандом периоди. Некогаш и со недели и месеци сум немал проблем, одеднаш ми се помрачува за нијанса дисплејот.... Незнам веќе изгубив нерви , изгубив трпение... Гаранцијата ми е помината , па се мислам да ли да го носам во Анхоч ... Не можам еден Кантер Страјк 1.6 да играм на раат .... Брука....

M

Mr.InF3ction

Гостин
Имам проблем со боот мени. Имам ХП а потоа креирав нова партиција и на новата инсталирав 7ка ама на пола инсталација ја прекинав. И сега кога ќе го пуштам компјутерот не ми дава боот мени туку ми бутира на 7ката и ми дава ерор. Како да направам да ми вади боот мени? Моментално со хајренс бут бутирам на хп.
Не ми е јасно што сакаш да средиш кога си оставил инталација до пола. Нема што да се среди кога двете се заебани. Пробај со цд то на седмица да направиш repair на startup ако не успее пробај со цд то на xp имаше една финта fix mbr( гуглај што како подетално),,ако нејќе инталирај седмица или xp ама остави до крај,,не до пола..не е програмче па до пола и ќе оставиш..оперативен систем е.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
I'm in Deep Shit . Имено , имам тошиба лап топ, и големи проблеми со драјверите за графичката. .......бла бла бла .... Брука....
Имаш Тошиба што не шиба и шо бараш?? прашање немаш, инфо површно ?
Тошибата е модел ?
Графичката е Ати која ?
ОS Win 7/XP.. кој ?
Тошибава (порано ко работел) со OS го доби, без ОС...кој ОS ...
Catalist za desktop i za mobile verzija na ATI moze da raboti, ali moze i da ne raboti poso ne se isto pakovanje. NA desktopPC e cela kartica/kuleri/vragovi na laptop e eden jeban chip na maticna. Правилото кое секогаш функционира za laptop e: after manual OS install, po modelot na laptopot ides na toshiba sajtot si go registriras laptopot po model number, ostavas validen meil kaj ke ti stigaat apdejtite za tvojot model, si siminjas PRVO soft za tvojot OS koj sam proveruva koj drajveri ti se outdated ili missing i sam toj siminja i sam instalira....nema sto ti Catalist da siminjas od suport.amd.com.
I toa sea nema da go baram za tebe nego sam ke si najdes koj e toj software od Toshiba koj koa ke go instaliras PRV posle Windowsot SAM ke prai apdejt na drajveri, sam ke si gi simne i sam ke si gi instalira, bez da se zamaras ti koj e drajverot. Не сум Тошиба јузер и незнам како се вика тaчно, вероватно е Toshiba Service Station ko ova na slikava
...ако грешам нека ме поправи некој што има тошиба.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Имаш Тошиба што не шиба и шо бараш?? прашање немаш, инфо површно ?
Тошибата е модел ?
Графичката е Ати која ?
Добро друже не знам зошто толку ми се изнавика ? И јас сум нервозен, но со причина, затоа не ставив доволно инфо... но ти бе друже, ме направи партали.... Калм Даун :)
Еве подетално, ако треба нешто повеќе, ќе надокнадам.

МОДЕЛ : Toshiba Satelite L505-14R
Графичка : Ati Moblility Radeon 5165 кога сум без ати каталист,на фабрички драјвери и сетинзи , кога сум со ати каталист, пишува Ати Радеон 4650 (која според произведителот е преименувана од 5165 но со малку поголем clock rate(што и да е ова)
OS : Windows 7 64bit ( лиценциран ) Вклучен со лап топот при купување.
Друго инфо: Значи на официјалниот сајт на тошиба Европа , не ми го прифати за регистрација лап топот, уште првиот ден кога го купив...незнам зошто. Се блокираше конекцијата секогаш кога ке пробам да го регистрирам... и така си остана .
Друго , моментално ги имам ПОСЛЕДНИТЕ официјални драјвери за графичка кои се поставени на сајтот на тошиба за овој модел, воедно првите драјвери, нема апдејт од тогаш до сега. Кога некој игри имаа побарувачка од нов драјвер апдејт и слично , се случи да инсталирам и Ати Каталист софтвер со нови драјвер, и тоа си функционираше успешно со месеци. Се до пред некое време кога почна да ме Зајебава. Пробав со различни верзии од Ати Каталист, само со една верзија успевам да ја протнам(која е без заштита од Тошиба) но радоста трае само неколку часови или денови, пред да ми се замрачи дисплејот.
МОМЕНТАЛНО сум на фабричките драјвери БЕЗ Ати Каталист , но Игри неможам да чепкам, многу слаб перформанс вадат овие Антички драјвери .
Се мислам дали е можно следниве програми да ствараат некаков конфликт :
Avast Antivurus
Amigo 360 System Speed Up
Windows Update ( SP1 и слични регуларни апдејти кој ми се апдејтираат автоматски)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Користам Гугл Хром и кога ќе избришам некоја страница од историјата и повеќе не постои во историјата, кога ќе ја напишам првата буква од веќе избришаната страница, таа повторно излегува. Како да го средам тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom