Имаш Тошиба што не шиба и шо бараш?? прашање немаш, инфо површно ?
Тошибата е модел ?
Графичката е Ати која ?
Добро друже не знам зошто толку ми се изнавика ? И јас сум нервозен, но со причина, затоа не ставив доволно инфо... но ти бе друже, ме направи партали.... Калм Даун
Еве подетално, ако треба нешто повеќе, ќе надокнадам.
МОДЕЛ :
Toshiba Satelite L505-14R
Графичка :
Ati Moblility Radeon 5165 кога сум без ати каталист,на
фабрички драјвери и сетинзи , кога сум
со ати каталист, пишува Ати Радеон 4650 (која според произведителот е преименувана од 5165 но со малку поголем clock rate(што и да е ова)
Windows 7 64bit ( лиценциран ) Вклучен со лап топот при купување.
Друго инфо: Значи на официјалниот сајт на тошиба Европа , не ми го прифати за регистрација лап топот, уште првиот ден кога го купив...незнам зошто. Се блокираше конекцијата секогаш кога ке пробам да го регистрирам... и така си остана .
Друго , моментално ги имам ПОСЛЕДНИТЕ официјални драјвери за графичка кои се поставени на сајтот на тошиба за овој модел, воедно првите драјвери, нема апдејт од тогаш до сега. Кога некој игри имаа побарувачка од нов драјвер апдејт и слично , се случи да инсталирам и Ати Каталист софтвер со нови драјвер, и тоа си функционираше успешно со месеци. Се до пред некое време кога почна да ме Зајебава. Пробав со различни верзии од Ати Каталист, само со една верзија успевам да ја протнам(која е без заштита од Тошиба) но радоста трае само неколку часови или денови, пред да ми се замрачи дисплејот.
МОМЕНТАЛНО сум на фабричките драјвери БЕЗ Ати Каталист , но Игри неможам да чепкам, многу слаб перформанс вадат овие Антички драјвери .
Се мислам дали е можно следниве програми да ствараат некаков конфликт :
Avast Antivurus
Amigo 360 System Speed Up
Windows Update ( SP1 и слични регуларни апдејти кој ми се апдејтираат автоматски)