Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Не знам кај да прашам, а интернетов ми е „муња“ не можам да гуглам многу, губам живци.

Која верзија на Bittorrent е таа кај што можеше да си тикнеш што сакаш да ти се симне, а што не?
Значи не оваа најновата, него постарата.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Сите верзии на bittorent би требало да ја имаат таа опција. Одкако ќе отвориш торент фајлот имаш да штиклираш што да се симне а што не...ако нема таму пушти да се симне торентот и веднаш од Files табот на тоа што не сакаш да се симне десен клик и Don't download.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Знам тоа, не сум ретард -.-
Него проблемот е до верзијата, коа ќе отвориш магнет линк, не ми дава да си штиклирам. Ја имам 3.1.2 верзија.
И други ми се пожалија и ми рекоа дека е до верзијата, али не знам која треба да си ја симнам за да можам да си штиклирам.
Ај се провери ти која ја имаш, пошо очигледно ти ја имаш старата :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Него проблемот е до верзијата, коа ќе отвориш магнет линк, не ми дава да си штиклирам. Ја имам 3.1.2 верзија.
И други ми се пожалија и ми рекоа дека е до верзијата, али не знам која треба да си ја симнам за да можам да си штиклирам.
Почекај да почне торентот да се симнува и ќе ти даде да бираш што да се симне.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Имам еден проблем кој мнооогу ме иритира.
Имено,кога играм кантер сакам на јутјуб да има музика пуштено.Ке уклучам музиката си тече се додека не ја уклучам кантерот.Е тогаш песната се паузира,па мора да стиснам алт+таб за да се вратам на мозила,и да ја пуштам од неово песната,ама се додека не стиснам алт+таб,тогаш пак си е исто.Чаре?
Чаре или најди јутјуб for DOS Multitask Edition или кантер for Windows :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Дали ме прочта до крај? :icon_lol: Било што да симнеш од било која верзија за обичните торенти покажува на почеток што да штиклираш и тоа ќе се симне, ако не покаже пушти да се симне и од табот Files ќе направиш тоа што реков погоре. Користам најнова верзија на uTorrent и BittTorrent и работи супер.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не е до верзијата!

Поновите верзии во прозорчето со известување што ќе биде симнато не дава опција за штиклирање, ја дава само патеката за архивирање на симнатото, за да може да бираш што ќе симнеш ..доле лево во тоа прозорче има поле со... details или advanced... клик на тоа и после секогаш ќе ти ги дава опциите за избор...
Ако тоа го промашиш ..стално на располагање ти се можностите предложени од предходните форумџии.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е до верзијата!

Поновите верзии во прозорчето со известување што ќе биде симнато не дава опција за штиклирање, ја дава само патеката за архивирање на симнатото, за да може да бираш што ќе симнеш ..доле лево во тоа прозорче има поле со... details или advanced... клик на тоа и после секогаш ќе ти ги дава опциите за избор...
Ако тоа го промашиш ..стално на располагање ти се можностите предложени од предходните форумџии.
Просто:

Ако одиш преку *.torrent пред да почне да го симнува ти дава опција да штиклираш што да се симне
Ако одиш преку *.magnet пред да се симнува ти дава празно прозорче, а од кога ќе почне да се симнува, ти ги дава сите фајлови, па си бираш што сакаш што не.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
^Еве сеа баш проверив, преку торент ми дава да си бирам.
Ама преку магнет не! Али видов у табчето доле :)
Никад не ми текнало да пробам да ги отворам тие :)
Фала everyone што се заангажиравте околу мојот проблем ^^

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Некое бесплатно програмче кое ќе ми мери колку интернет имам потрошено?

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Јас да прашам во врска со Win XP. Значи секако не го гасам долго време комп. но денеска го рестартирав и кога гледам ја изгубив темата значи се стави она основната или класик. Иако и таа не беше туку онаа кога правиш Boost за игрите и се става некоја си стара тема. Проблемот е што не можам да бирам од XP теми туку само класик XP теми. Претходните денови и не знам што точно работев па да сум ги избришал. Гледав барав Fix за win xp но излгеда не барав доволно и не можев да најдам. Хелп! :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас да прашам во врска со Win XP. Значи секако не го гасам долго време комп. но денеска го рестартирав и кога гледам ја изгубив темата значи се стави она основната или класик. Иако и таа не беше туку онаа кога правиш Boost за игрите и се става некоја си стара тема. Проблемот е што не можам да бирам од XP теми туку само класик XP теми. Претходните денови и не знам што точно работев па да сум ги избришал. Гледав барав Fix за win xp но излгеда не барав доволно и не можев да најдам. Хелп! :)
Ако си сигурен дека не си бришел никакви фајлови, тогаш пробај со систем рестор.

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Ако си сигурен дека не си бришел никакви фајлови, тогаш пробај со систем рестор.
Се снајдов! Благодарм сепак! Јас сум чепнал во регистрите ставајки оптимизација за игрите и од таму сум исклучил многу активности на Win-от.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Имам една табела направено во Excel 2007 а сега ми треба да ја отворам на друг компјутер кајшто има 2003, дали и какo е моѓно? Фала однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom