Alekr
Kajgana's Heroj Ulice
- Член од
- 28 ноември 2010
- Мислења
- 2.728
- Поени од реакции
- 1.913
Благодарам друже ме спаси од големи маки
За ова NTLDR is missing постојат повеќе можни проблеми од кои може да е предивикан како на пример бед сектори, оштетена верзија на виндоус итн.Сеа некад ми се кочи мозила и многу споро отвара страни уствари не отвара уопште, и морам да го рестартирам комјпутерот за да ми работи пак мозилата и саат време ке работи па пак ке се укочи, тоа само за на интернет а ако глеам филмови или слушам музика си работи нормално, а ако играм дота ми се дисконектира после 30 мин играње а интернет има и ке ја угасам фрозен трон и посл пак да ја уклучам и нејке се укочува на почетокот и мора рестарт.
Пред 1 месец исто вака ми беше и симнаф анти вирус го исчистив комјутерот и после ко го упалив следниот пат ми вика NTLDR is missing, и ми го реинсталираа виндосоти и сеопраи и сеа еве пак, како да го направам ама без реинталирање да биде, сеа ми се пали ама ако го скенирам комјутерот пак ке ми се јави тоа НТЛДР ис миссинг на почетокот.
ако пуштам system recovery tool od anhoch iam takvo cd.. дали ке ми се избришат сите фајлови од хард дискот?
Ги имам инсталирано најновите драјвери од nvidia.com, поточно 266.58 ги покажа како најновите за мојата графичка.Која графичка и кои драјвери?
Да, 266.58.Ги имаш инсталирано драјверите за графичката на седмица?
И кажи колку гб рам имаш.
ФИФА 11.Стави една верзија постари драјвери, и провери со сигурност дали ти се истите сетинзи во играта. За која игра се работи бтњ?
За тоа со Мозилата, пробај избриши ја историјата.Сеа некад ми се кочи мозила и многу споро отвара страни уствари не отвара уопште, и морам да го рестартирам комјпутерот за да ми работи пак мозилата и саат време ке работи па пак ке се укочи, тоа само за на интернет а ако глеам филмови или слушам музика си работи нормално, а ако играм дота ми се дисконектира после 30 мин играње а интернет има и ке ја угасам фрозен трон и посл пак да ја уклучам и нејке се укочува на почетокот и мора рестарт.
Пред 1 месец исто вака ми беше и симнаф анти вирус го исчистив комјутерот и после ко го упалив следниот пат ми вика NTLDR is missing, и ми го реинсталираа виндосоти и сеопраи и сеа еве пак, како да го направам ама без реинталирање да биде, сеа ми се пали ама ако го скенирам комјутерот пак ке ми се јави тоа НТЛДР ис миссинг на почетокот.
ако пуштам system recovery tool od anhoch iam takvo cd.. дали ке ми се избришат сите фајлови од хард дискот?
Пробај да, треба да се подобри.[/COLOR]Бтв, искочиле сега на 18ти уште понови драјвери Version: 270.61 WHQL.
Да пробам со овие?
Дали во склоп со ова се менува и визуелниот дел на темата од оперативниот систем? на пример од кога ќе излезе erorr-от на 7мица ќе се исклучат Аеро ефектите, или на XP од стандардната тема ќе дојде таа старовремската како на Windows 98???Од пред извесно време имам софтверски проблем со звукот ... кога ќе го пуштам компјутерот се е во ред , и по десетина минути излегува error и го снемува секој звукот на комјутерот освен звукот за log off и log on ... после рестартирање пак си се враќа звукот како што треба за по извесно време пак да излези error и пак го снемува звукот ... пробав и да апдејтирам драјвери за звучната карта но пак е исто ... ако некој имал сличен проблем со звукот нека кажи како да го средам .
Пробај овде....прво пробај со Првиов чекор, ако нејќе тогаш симниго фајлот Msisip.dll од Овде и однесиго на дадената локација, па пробај пак да инсталираш....поздрав:smir:При инсталирање на една игра откако ќе го внесам клучот ја добивам оваа порака...
C:\windows\system32\MSISIP.DLL is either not designed to run on Windows or it contains an error. Try installing the program again and using the original installation media or contact your system administrator or the software vendor for support.
Како се поправа ова чудо?
Или да симнам некое па да му направам overwrite?
Подобро е со овие најнови драјвери, помалку сецка.Пробај да, треба да се подобри.
Дали во склоп со ова се менува и визуелниот дел на темата од оперативниот систем? на пример од кога ќе излезе erorr-от на 7мица ќе се исклучат Аеро ефектите, или на XP од стандардната тема ќе дојде таа старовремската како на Windows 98???
Имам XP и во право си за ова што викаш дека пробува да го смени визуелниот дел на темата ( иначе имам ставено Zune style тема пред повеќе од една година но досега сум немал вакви проблеми ) ... кажи како да го решам ова со звуков ако знаеш .
Изгаси све кога играш Фифа, и намали ја малце резолуцијата да видиш дали ќе се промени нешто, барем да знаеме дали е до неа или друг проблем. АКо имаш CPU usage 65% може тоа да е причината, генерално успорување (губење на перформанси) се осеќа на све што е над 50% искористеност на процесорот, но од друга страна постои и можност кај тебе оваа искористеност да е и повисока, бидејќи тие 50/65% пред да стиснеш алт-таб можно е да се уште повеќе...Подобро е со овие најнови драјвери, помалку сецка.
Но кога ќе вклучам Vertical Sync играта сецка на најака графика, кога ќе исклучам Vertical Sync не сецка, но графиката не ми се допаѓа, прикажува Tearing и тоа ме страшно нервира.
Инаку приметив после 5 минути играње на фифа температурите на графичката од 50 степени рипнаа на 58.
Додека ја играм се ми е изгасено, само ФИФА работи, ништо друго, се изгасено зима некаде 700мб од рамот, со се ФИФАТА не знам, отприлика гига и нешто, CPU Usage se kreva na 56-65%.
Your opinion?