Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 април 2006
Мислења
38
Поени од реакции
12
да забраната е на рутер ... ип несмеам од work :( ne mi e jasno kako sive nerabotat samo ovaj link http://karoolark.com/ e ok samo sho nema za skype :(
nesto slicno na ova ????

Член од
6 април 2006
Мислења
38
Поени од реакции
12
fintata e sto se preguglav i zatoa pisam na forum .. pomagajte :nesum:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Не ти треба абдејт на биос, а за првиот проблем ако може така да се нарече можат да бидат 1000 работи, дали сликите што ги префрли претходно биле на друг пс ? или само во апарат и од него кај тебе на компјутер за 1 пат извадени од апаратот.
Искрено не верувам да е заради сликите нешто, затоа што само што ги сликав одма ги префрлив и тоа беше тоа.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не знам дали е софтверски проблем или хардверски ама ај да си прашам сигурно некој знае. Прееска си беше пуштен лаптопот и како и секогаш си имав скајп пуштено, мозила и префрлив неколку слики од апарат. Го исклучив апаратот се нормално ко што треба и ги гледам сликите, некои ги избришав и одеднаш ми се појави black screen и бидејќи имав музика пуштено се слушаше бучење бидејќи песната се укочи. Испостискав нешто не реагираше и држев power button за да го исклучам. После го пуштив и еве сеа ништо не му е. Само ме исплаши, што може да е? Имам 7ца - 64бит.
П.С. Пред некој ден ми се појави од Dell DataSafe да напраам Update на биосот и по форуми видов дека не се препорачува да се прави тоа и не го направив. :smir:
Нишо не му е, ти исхалтал компјутерот.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Не ми препознава воопшто фајлови на usb to возможно ли е да се изгубени некако? Има ли шанса да се вратат оти ке се убијам..Јас не се разбирам воопшто, неам ништо избришано од таму а сега кога го отворам стои празно. до пред три дена си беше се в ред .. Ако знае некој нека пиши некој начин или опција..шо да направам..ке му бидам благодарна многу..

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ili ti crknalo USBto ili virus ti gi papal fajlovite...ako ti go detektira kako drajv ko ke go piknes u PCto ondak ima nadez da gi iskopiras podatocite na hard disk. Simni go ova Recuva http://www.filehippo.com/download_recuva (bese besplaten soft edno vreme).Posle instalacijata klikni Cancel da go ripne Wizardot i vo Options pod Actions stikliraj gi site tamu opcii (gore 5 i dole 1) selektiraj mu go usb-to da go skenira za fajlovi i ko ke najde sto moze da vrati ke gi vrakjas fajlovite na C: u nekoj folder na harddisk, ne pak na USB to. U megjuvreme e mnoooogu bitno da ne probuvas da kopiras novi fajlovi na USBto. Ko ke si gi vratis fajlcinjata na C: preporuka e Format na USB drajvot da napravis.

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
значи вака: мобилниот го уклучив во компјутер и пробав да отворам едно видео од мобилниот али неќеше...пробав да ги гледам и другите видеа али ниедно не се отвараше...пробав и со FLVP Player али ни со тоа не се отвараше...коа отварав со Windows Media Player ова ми се покажа: DSC02450.jpg
иначе кога уклучував со Windows Media Player имаше звук али немаше слика
и да додадам: пробав да гледам видеа и од апаратот али ни тие не се уклучуваа...значи ве молам кажете што да направам за видеата од телефон да ги гледам на компјутер...во мобилниот имам многу важно видео и морам да го префрлам во компјутер...фала однапред

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
значи вака: мобилниот го уклучив во компјутер и пробав да отворам едно видео од мобилниот али неќеше...пробав да ги гледам и другите видеа али ниедно не се отвараше...пробав и со FLVP Player али ни со тоа не се отвараше...коа отварав со Windows Media Player ова ми се покажа:Прегледај го приврзокот 42518
иначе кога уклучував со Windows Media Player имаше звук али немаше слика
и да додадам: пробав да гледам видеа и од апаратот али ни тие не се уклучуваа...значи ве молам кажете што да направам за видеата од телефон да ги гледам на компјутер...во мобилниот имам многу важно видео и морам да го префрлам во компјутер...фала однапред
1) Можеш видеата да ги гледаш со помош на овој програм VLC
2) После со помош на TVC можеш да си ги конвертираш

Поздрав ;)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ај едно прашање од мене. кажете ми - има ли некој начин да бутнам канер сервер некоја програма или ? дајте помош..

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Ај едно прашање до експертите во оваа област :) Вчера направив формат на ПЦ то, инсталирав Win 7 64-bit, сите програми, драјвери што требаат. Е сега кога завршив се, приметив еден проблем, ако малце се оптерети процесорот, да речеме до 20-40% мене почнува маусот да ми сецка, Chrome- от многу споро отвара страни, на некој начин се се кочи, а ви кажувам само 20% нека ми го цица нешто процесорот.
За информација имам Core2Duo 2.7GHz, и 2 GB ram. Рамот не се исполнува цел додека пробелмот постои.

Некој некаква идеа до што може да е проблемот?

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Ај едно прашање до експертите во оваа област :) Вчера направив формат на ПЦ то, инсталирав Win 7 64-bit, сите програми, драјвери што требаат. Е сега кога завршив се, приметив еден проблем, ако малце се оптерети процесорот, да речеме до 20-40% мене почнува маусот да ми сецка, Chrome- от многу споро отвара страни, на некој начин се се кочи, а ви кажувам само 20% нека ми го цица нешто процесорот.
За информација имам Core2Duo 2.7GHz, и 2 GB ram. Рамот не се исполнува цел додека пробелмот постои.

Бате... Ај симни SIW (ако не можеш да се снајдеш so SIW, симни EVEREST) и провери ја температурата...

1) Провери колку ти е температурата без да имаш упалено мн програми
2) Провери колку ти е тем. кога имаш упалено некоја игра

Па после пиши ми во ПП

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

тури 32битен, имаш 2ГБ РАМ.кога ќе имаш 4GB+ ,тогаш 64бит.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
тури 32битен, имаш 2ГБ РАМ.кога ќе имаш 4GB+ ,тогаш 64бит.
Истото му го пишав. Нека стави XP или 7 - 32 бит (со 2 гб тешко ќе тера на 64 бит) ама вика дека прв пат му прави проблем (подолго време го користел)

Температурата на HDD, графичката и процесорот му е нормална (нема поебан кулер)...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Е баш нема врска дека има 2 гб па ставил x64 и сега ќе сецка. Јас така веќе 1 година користам и супер е :)
Си оверклокувал? Провери температури како што кажа, направи дефрагмент на хдд, осигурај се дека немаш лоши сектори и скенирај да не имаш некои вируси итн.
Или прирмер кога кочи така пушти Task Manager и гледај кои процеси се со најголема cpu и ram usage

Kajgana Shop

На врв Bottom