Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
До вчера ако отворев линк на јутуб преку ФБ, ми го отвараше у new tab, ама ми се поремети нешо и сеа ми ги отвара у нов прозорец.

Мозила е у питање. Барав у тулс ама не можам да го најдам тоа што треба.
Tools - Options - Tab - штиклирај првото

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Штиклирано е тоа. т.е. сите се. Така и ми беа и пред да ми се деси ова.
Само на фејсбук ли ти прави вака?
Да не си инсталирал некој add-on за Firefox?
На тастатурата испостискај ги (на празно) сите Shift, Alt, Ctrl копчиња па пробај пак.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Само на фејсбук ли ти прави вака?
Да не си инсталирал некој add-on за Firefox?
На тастатурата испостискај ги (на празно) сите Shift, Alt, Ctrl копчиња па пробај пак.
И на onbux една страна со реклами, рекламите така ми ги отвара.

Ги стиснав и се направи. Фала

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Поздрав дечки, имам еден многу и под многу мислам еден огромен проблем со мојот десктоп писи. Значи вчера го ујачив малце, земав +2 гига рам и све идеше добро. Го форматирав со чиста копија од Виндоус седмицата. Пуштив да се даунлоадираат некој игри, и се враќам по 20 минути гледам фејл пишува проверувам и на лаптопот и на компјутерот немам интернет е све е во ред со модемот. Се јавувам во кабелнет, им објаснувам се што како велат не е до нас. Ја изигравам паметњакович едно 10 минути подоцна и чачкам нешто во регистрито, гледам ИП адресата треба да ми е таа што е а не 192, и тој рече ако имам 192.иксикс.иксикс.иксикс тогаш бил проблемот кај мене. Можеби некој од вас се разбира да работи во регедитот, али овдека ги избришав сите интерфејси:
COMPUTER\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Tcpip\Parameters\Interfaces
Пошо мислев дека ќе се врати нешо во нормала. Сеа го реконектирав модемот со компјутерот и се е како што треба, само што имам над 500 лаг на кантерот а да не правам муабет за варкрафтот. Имам едно 5 до 10 секунди дилеј.

Можи некој да помогне?
Прво, :bravo:.
Второ, или System Restore или терај како што ти е.
Трето, сите измени за мрежен уред се прават од Центар за мрежа и споделување->Измени ги параметрите за адаптерот, па десен клик на адаптер и Својства, а не од регистарот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Трето, сите измени за мрежен уред се прават од Центар за мрежа и споделување->Измени ги параметрите за адаптерот, па десен клик на адаптер и Својства, а не од регистарот.
Малку оф топик:

Другар, како успеваш да се снаоѓаш на македонски со компјутериве/оперативниве системи?

Мене некој да ме прашува за совет и да ми ги кажува опцииве на македонски, ќе го гледам наопаку :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Малку оф топик:

Другар, како успеваш да се снаоѓаш на македонски со компјутериве/оперативниве системи?

Мене некој да ме прашува за совет и да ми ги кажува опцииве на македонски, ќе го гледам наопаку :)
Една недела навика макимум. И ете му дадов слика на англиски.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Го преинсталирав ком и сега се појави проблем нема никаков звук..исто така инсталирав "Realtek High-Definition Audio Driver 2.23.exe" и сеуште нема звук.
Некоја солуција?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го преинсталирав ком и сега се појави проблем нема никаков звук..исто така инсталирав "Realtek High-Definition Audio Driver 2.23.exe" и сеуште нема звук.
Некоја солуција?
Тоа значи дека не е тој драјвер за твојата графичка. Од REALTEK има миљон драјвери за миљон различни верзии на звучни карти.
Провери си преку EVEREST кој ти е точниот модел и барај драјвери за тој модел.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ај помош у врска со ексел. ми треба конкретно за внесување на бројки. значи треба во одредена колона да пишам датум на фактура пример 1/11 односно фактура 1 од 11. коа ке го внесам вака ми искача датум - незнам како би го оправил ова? помош некој?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
ај помош у врска со ексел. ми треба конкретно за внесување на бројки. значи треба во одредена колона да пишам датум на фактура пример 1/11 односно фактура 1 од 11. коа ке го внесам вака ми искача датум - незнам како би го оправил ова? помош некој?
Десен клик на колоната и одбери Format cells од менито и селектирај потоа General или Number, по твоја потреба

Член од
19 јануари 2011
Мислења
87
Поени од реакции
3
Човек, пробував од таму. Сеа кантерот не лагира само варкрафтот, што е финтата?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Не ти го разбирам баш прашањето, викаш ти треба да внесеш датум, и викаш ми искача датум. Ако сакаш да не ти искочи датум мислам дека се ставаше апостров пред првата бројка ('1/11) :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Десен клик на колоната и одбери Format cells од менито и селектирај потоа General или Number, по твоја потреба
Фала на помош друже. не успеа ни со генерал ни со намбер туку Текст

--- надополнето ---

Не ти го разбирам баш прашањето, викаш ти треба да внесеш датум, и викаш ми искача датум. Ако сакаш да не ти искочи датум мислам дека се ставаше апостров пред првата бројка ('1/11) :)
грешка моја.. треба да се внесе БРОЈ на фактура како 1/11 сваќаш :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Фала на помош друже. не успеа ни со генерал ни со намбер туку Текст

--- надополнето ---

грешка моја.. треба да се внесе БРОЈ на фактура како 1/11 сваќаш :)
Па препоставував, во секој случај пробај како што ти кажав со апостров (')

Kajgana Shop

На врв Bottom