Помош, софтверски проблеми и совети

G

GucciMane

Гостин
Избриши порките, ослободи го хард дискот малце :pos: И мене знае вака да ми закочи, а ја иам 4.0 бета 9 верзијата.
Имам место, по 8 гига у Ц и Д :toe: а иначе друго се се спушта само мозила не :/
чисто информативно: немам порки у пц, само на нет :smir:

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
изгледа ке треба да се преинсталира...бидејки од сервис го земав прееска со датум некој беше во 2003 година...додека ја инсталирав операта саатото беше стар после го сменив така да во тежок заеб сум.....каква иронија...и да у право си не ми ни инсталирана операта оти операција беше терминирана......несакајки........каков малер сум невидено..воа ретко се случува

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не е нешто голем проблем али ме иритира..доле кај што ми покажува што имам отворено, коа стискам кај мозилата, нели треба да се спушти..епа тоа е проблемот не се спушта :toe:
незнам како успеав вака да објаснам али нвм :)
Епа ако имаш Win7 не се спушта туку се отвара она прозорчето со сликчиња од сите табови и прозорци отворени во Мозилата.
Ти што ОС имаш?

изгледа ке треба да се преинсталира...бидејки од сервис го земав прееска со датум некој беше во 2003 година...додека ја инсталирав операта саатото беше стар после го сменив така да во тежок заеб сум.....каква иронија...и да у право си не ми ни инсталирана операта оти операција беше терминирана......несакајки........каков малер сум невидено..воа ретко се случува
Во System Restore појди во 2003та. Деновите на кои е забележана точка се со задебелени букви, ќе најдиш.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
ахам најдов нешто каде вика дека во 17,10 сум ја инсталирал операта а во 17,13 сум пробал да ја бришам значи сепка јас сум за котек......а сатот го наместив во 17,00.....каде сеа да го вратам системот дај ми прав пат.........

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
цццццц несака да направи систем рестор.........се откажувам три точки на вракање сменив и несака да направи ресторе

--- надополнето ---

fala nezna kako no operata ja ima.......nekako se dovrsi instalacijata sama po sebe

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
цццццц несака да направи систем рестор.........се откажувам три точки на вракање сменив и несака да направи ресторе

--- надополнето ---

fala nezna kako no operata ja ima.......nekako se dovrsi instalacijata sama po sebe

:vozbud:

Член од
19 јануари 2011
Мислења
87
Поени од реакции
3
Поздрав дечки, имам еден многу и под многу мислам еден огромен проблем со мојот десктоп писи. Значи вчера го ујачив малце, земав +2 гига рам и све идеше добро. Го форматирав со чиста копија од Виндоус седмицата. Пуштив да се даунлоадираат некој игри, и се враќам по 20 минути гледам фејл пишува проверувам и на лаптопот и на компјутерот немам интернет е све е во ред со модемот. Се јавувам во кабелнет, им објаснувам се што како велат не е до нас. Ја изигравам паметњакович едно 10 минути подоцна и чачкам нешто во регистрито, гледам ИП адресата треба да ми е таа што е а не 192, и тој рече ако имам 192.иксикс.иксикс.иксикс тогаш бил проблемот кај мене. Можеби некој од вас се разбира да работи во регедитот, али овдека ги избришав сите интерфејси:
COMPUTER\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Tcpip\Parameters\Interfaces
Пошо мислев дека ќе се врати нешо во нормала. Сеа го реконектирав модемот со компјутерот и се е како што треба, само што имам над 500 лаг на кантерот а да не правам муабет за варкрафтот. Имам едно 5 до 10 секунди дилеј.

Можи некој да помогне?

Член од
19 јануари 2011
Мислења
87
Поени од реакции
3
Нема ли друга опција? Ако идам систем рестор све ке се избрише, пошо све истанлирав за 1 ден :(

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
ajde decki pomognete mu.....iako mislam sistem restore i tuka bi pomognal :_)
Зошто ти е Sistem Restore кога сега и Операта работи?? Како што напиша во претходните постови твојот комјутер беше преинсталиран брзо, и сега не го враќа назад затоа што нема никакви измени за да врати, и не е успешно враќањето....Зошто сакаш да му направиш Sistem Restore???

--- надополнето ---

Нема ли друга опција? Ако идам систем рестор све ке се избрише, пошо све истанлирав за 1 ден :(
Рестартирај го модемот од кај тебе и види што ќе биди...

Член од
19 јануари 2011
Мислења
87
Поени од реакции
3
Го рестартирав и модемот и десктоп компјутерот, на кантерот лагот се смири сеа уште да се среди со варкрафтот. Any suggestions?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
До вчера ако отворев линк на јутуб преку ФБ, ми го отвараше у new tab, ама ми се поремети нешо и сеа ми ги отвара у нов прозорец.

Мозила е у питање. Барав у тулс ама не можам да го најдам тоа што треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom