Помош, софтверски проблеми и совети

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Џабе му се и драјвери таа графичка е срање, знам еден мој другар ја има истата, и пак неможе на хај GTA IV.Земи си нова.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Драјверите за графичката смени ги!
Да симнам нови од интернет?.
Зашто ги имам инсталирано оние кој ми ги дадоа на цд ( кога го купив компјутерот) пак џабе, се сецка.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Зашто ги имам инсталирано оние кој ми ги дадоа на цд ( кога го купив компјутерот) пак џабе, се сецка.
Пак.

Џабе му се и драјвери таа графичка е срање, знам еден мој другар ја има истата, и пак неможе на хај GTA IV.Земи си нова.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Него му сецка на сите.

Да симни до страната на Ати најнови, ама не бета верзија.

П.С. Пред тоа не ти сецкало ако не се лажам? друго на кој сетинг играш и колкав монотир имаш?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Не најдов друго место кај да го пишам прашањево и ве молам за помош
значи вака: пред една недела компјутерот ми беше на преинсталација и кога ми го вратија јас го симнав она Real Player за симнување видеа од Youtube...откако го инсталирав се беше ок,симнав 2-3 видеа али по неколку саати ниедно клипче не функционираше...значи коа ќе го пуштам видеото нема ни звук ни слика само црно се покажува на екранот...пробав пак да го инсталирам Real Player-от али пак е исто...симнав и други клипчиња од youtube али и со нив е така...значи ни звук ни слика само црно е...ај ве молаам кажетее како да се попраи ова
дали други клипчиња (не симнати од youtube) ти работат?
ако да, ондак нешто не е во ред со real playerot што значи, симни го и инсталирај го овој адд он за мозила, под секое youtube видео ќе имаш Download копче, симни некое и види дали ќе работи
ако не ти работат никакви други клипчиња, ондак немаш асални кодеци ставено(или не ти стаиле)
ти препорачувам да си симнеш Combined Community Codec Pack(googlaj)

Член од
12 декември 2009
Мислења
137
Поени од реакции
31
Другари имам огромен проблем!. Имав XP инсталирано и сите нови игри одеа супер, послем ( незнам што ѓавол ме тераше инсталирав 7) пак сите понови игри ги терав на high setings, освен ГТА 4 ( ужасно кочеше, а на XP супер се играше), и заради тоа пак инсталирав ХP, и сега сите ама буквално сите ( дури и кантер) ми сецкаат :kesa:!. Што може да е работа?.

Ова ми е конфигурацијата на компјутерот

Athlon II X4 640/ Dual Core
MB Foxconn A76ML-K 3.0
4 GB DDR3 RAM
1024 GB HDD (1TB)
Sapphire 5450/ 1GB DDR3

Пред 5,6 месеци ја платив 26 илјади, ми е мака оти вака ми се направи :nenene:!
Честито, си се заебал ненормално! :) Јас сум другарот на Steam што ја има таа графичка... шансите за некоја игра да не ти сецка се 47-53 ;)
Некои од игрите кои ми кочат: COD 2 (не MW2 туку 2!!!) GTA IV, Crysis, GTA San Andreas, COD 5: World at War, Battlefield: Bad Company 2, Need For Speed: Shift...
Кога ќе инсталираш игра моли се да биде од тие 47% кои не сецкаат, зашто ако е од другите 53 одма ке треба да ја бришеш :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
некоја команда за заебавање преку мрежа :) освен таа за рестартирање што е :)

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
другите клипчиња работат...и фала многу ќе пробам со ова адд он:)):)

--- надополнето ---

дали други клипчиња (не симнати од youtube) ти работат?
ако да, ондак нешто не е во ред со real playerot што значи, симни го и инсталирај го овој адд он за мозила, под секое youtube видео ќе имаш Download копче, симни некое и види дали ќе работи
ако не ти работат никакви други клипчиња, ондак немаш асални кодеци ставено(или не ти стаиле)
ти препорачувам да си симнеш Combined Community Codec Pack(googlaj)
другите клипчиња работат...и фала многу ке пробам со ова адд онс...:)

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Другари имам огромен проблем!. Имав XP инсталирано и сите нови игри одеа супер, послем ( незнам што ѓавол ме тераше инсталирав 7) пак сите понови игри ги терав на high setings, освен ГТА 4 ( ужасно кочеше, а на XP супер се играше), и заради тоа пак инсталирав ХP, и сега сите ама буквално сите ( дури и кантер) ми сецкаат :kesa:!. Што може да е работа?.

Ова ми е конфигурацијата на компјутерот

Athlon II X4 640/ Dual Core
MB Foxconn A76ML-K 3.0
4 GB DDR3 RAM
1024 GB HDD (1TB)
Sapphire 5450/ 1GB DDR3

Пред 5,6 месеци ја платив 26 илјади, ми е мака оти вака ми се направи :nenene:!
Скапо многу од кај ја зеде ?
Иначе на Windows 7 би требало помалце да ти сецка пошо седумката си е компатибилен со 64 процесор за разлика од страњето Xp кое кај мене нејкеше ни месенгер да се инсталира кога го имав :D

--- надополнето ---

Нова графичка ке му дое шо ти нов компјутер xD ако сака на хајт сетинг иначе пример оваа
NVIDIA® GeForce® GTX 580
Standard Memory Config 1536 MB GDDR5
Memory Interface Width 384-bit
$509.99
-----------------------------
: )) DirectX 11 е вклучено

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Нели секој дел од компјутерот произведуваше карактеристичен звук ако не работи. На другар компјутерот не сака да му се вклучи, а куќиштето му произведува пискав звук на секои 3-4 секунди. Што ќе да е?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Нели секој дел од компјутерот произведуваше карактеристичен звук ако не работи. На другар компјутерот не сака да му се вклучи, а куќиштето му произведува пискав звук на секои 3-4 секунди. Што ќе да е?
Ram ke da e

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Повели листа...најдиго проблемот....:smir:

1 short beep - Normal POST - system is OK
2 short beeps - POST error - error code shown on screen
No beep - Power supply, system board problem, disconnected CPU, or disconnected speaker,
Continuous beep - Power supply, system board, or keyboard problem
Repeating short beeps - Power supply or system board problem or keyboard
1 long, 1 short beep - System board problem
1 long, 2 short beeps - Display adapter problem (MDA, CGA)
1 long, 3 short beeps - Enhanced Graphics Adapter (EGA)
3 long beeps - 3270 keyboard card

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
пошо седумката си е компатибилен со 64 процесор за разлика од страњето Xp
1. xp не е срање
2. и xp подржува 64