Помош, софтверски проблеми и совети

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Значи симнуваш MagicISO и симнатиот оперативен систем е со формат .ISO , со влечење го носиш во програмата MagicISO, и преку бурн опцијата на сликата подолу ќе ти се отвори прозорче и си местиш на која брзина сакаш да се режи и готово нема ништо тешко....ако нешто не ти е јасно прашај...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Чекај..симнувам од торент некој OS -7-ца пример , го ставам у magic ISO и burn..тоа е све ?

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ajde koj znae neka mi pomogne kako da napram overclock na cpu pentium D!Barav vo BIOS ama nema MB intelligen tweaker!Pls pomos!fala

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ajde koj znae neka mi pomogne kako da napram overclock na cpu pentium D!Barav vo BIOS ama nema MB intelligen tweaker!Pls pomos!fala
Пред да правиш оверклок, треба прво да се запрашаш, што ќе добиеш со тоа и која е целта на истиот?

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Neznam be brat so e tocno aku ne ti e problem kazi da znam!Jas znam samo deka ke dobijam poveke GHz na CPU!Aku znaes nesto pomognimi:D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Neznam be brat so e tocno aku ne ti e problem kazi da znam!Jas znam samo deka ke dobijam poveke GHz na CPU!Aku znaes nesto pomognimi:D
E вака сега попросто за да сватиш.

Да речеме дома имаш пеглица или фиќо, и сакаш да го средиш за да го возиш да ти врши работа, ама кај комшијата си видел некој Фокус или Астра? и автоматски ти се јавува желба, за подобро - побрзо нели.

Е сега, доколку се одлучиш да го фризираш Фиќото или Пеглицата, онака лајт не професионално, и ако претходно максимална брзина која ја постигнувале била околу 100 км со фризирање колку ќе идат? еве 120/130, дали мислиш дека со тоа ти нешто видно ќе добиеш и осетиш освем што ќе фрлиш пари у ветер, или во даденава ситуација бидејќи не си искусен сигурно ќе имаш проблеми со прегревање и сетирање во биос и најверојатно ќе ти се рестартира компјутерот. Значи неможеш од ѓубре процесор да очекуваш со мал оверклок околу 20% да ти направи разлика, нема никакво подоробрување да имаш него само ќе ја комплицираш работата и ќе се замараш со глупости. Продај антиката, збери некој динар и земи си нов компјутер за некои 300 евра ќе направиш машина што на процесорот/компјутерот што го имаш сега ќе го прегази во поглед на перформанси.

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Кога ќе пробам да отворам било која од партициите со двоклик и сите фолдери што ми се внатре ми се појавува следново:

This file does not have a program associated with it for performing this action.Please install a program or, if one is already installed, create an association in the Default Programs control panel.

Прогуглав и пробав со неколку примери од нет како да го средам, но не успеав во тоа.

Па би ве замолил ако некој знае или веќе се има сретнато со овој проблем нека ми пише.

Поздрав!

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Hahahha!Znam deka e taka ama pojketo mi bese za da naucam a ne da dobijam golema brzina:DA inace kolku pari bi mi vredel PC?
CPU: Intel Pentium D 3.20GHZ
RAM DDR2:2GB
HDD:250GB
Graficka:N-vidia Gforce 8400GS 512MB
Motherbroad:MSI-MS-7267,Chipset Intel-I945GZ

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Не најдов друго место кај да го пишам прашањево и ве молам за помош
значи вака: пред една недела компјутерот ми беше на преинсталација и кога ми го вратија јас го симнав она Real Player за симнување видеа од Youtube...откако го инсталирав се беше ок,симнав 2-3 видеа али по неколку саати ниедно клипче не функционираше...значи коа ќе го пуштам видеото нема ни звук ни слика само црно се покажува на екранот...пробав пак да го инсталирам Real Player-от али пак е исто...симнав и други клипчиња од youtube али и со нив е така...значи ни звук ни слика само црно е...ај ве молаам кажетее како да се попраи ова

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Hahahha!Znam deka e taka ama pojketo mi bese za da naucam a ne da dobijam golema brzina:DA inace kolku pari bi mi vredel PC?
CPU: Intel Pentium D 3.20GHZ
RAM DDR2:2GB
HDD:250GB
Graficka:N-vidia Gforce 8400GS 512MB
Motherbroad:MSI-MS-7267,Chipset Intel-I945GZ
Oколу 80-100 евра.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Другари имам огромен проблем!. Имав XP инсталирано и сите нови игри одеа супер, послем ( незнам што ѓавол ме тераше инсталирав 7) пак сите понови игри ги терав на high setings, освен ГТА 4 ( ужасно кочеше, а на XP супер се играше), и заради тоа пак инсталирав ХP, и сега сите ама буквално сите ( дури и кантер) ми сецкаат :kesa:!. Што може да е работа?.

Ова ми е конфигурацијата на компјутерот

Athlon II X4 640/ Dual Core
MB Foxconn A76ML-K 3.0
4 GB DDR3 RAM
1024 GB HDD (1TB)
Sapphire 5450/ 1GB DDR3

Пред 5,6 месеци ја платив 26 илјади, ми е мака оти вака ми се направи :nenene:!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Другари имам огромен проблем!. Имав XP инсталирано и сите нови игри одеа супер, послем ( незнам што ѓавол ме тераше инсталирав 7) пак сите понови игри ги терав на high setings, освен ГТА 4 ( ужасно кочеше, а на XP супер се играше), и заради тоа пак инсталирав ХP, и сега сите ама буквално сите ( дури и кантер) ми сецкаат :kesa:!. Што може да е работа?.

Ова ми е конфигурацијата на компјутерот

Athlon II X4 640/ Dual Core
MB Foxconn A76ML-K 3.0
4 GB DDR3 RAM
1024 GB HDD (1TB)
Sapphire 5450/ 1GB DDR3

Пред 5,6 месеци ја платив 26 илјади, ми е мака оти вака ми се направи :nenene:!
Драјверите за графичката смени ги!

Kajgana Shop

На врв Bottom