Помош, софтверски проблеми и совети

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Кога ќе пробам да отворам било која од партициите со двоклик и сите фолдери што ми се внатре ми се појавува следново:

This file does not have a program associated with it for performing this action.Please install a program or, if one is already installed, create an association in the Default Programs control panel.

Прогуглав и пробав со неколку примери од нет како да го средам, но не успеав во тоа.

Па би ве замолил ако некој знае или веќе се има сретнато со овој проблем нека ми пише.

Поздрав!
Некој?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Вака сега , Ц дискот ми е со вкупен капацитет 39 гига, а Д 76 гига...може ли да се зголеми капацитетот на Ц за сметка на Д,или нема шанси

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Ами влези во Default Programs во Control Panel, им оди на Default или да рестартираш сетинзи, а може да е и до некој Malware, затоа скенирај со Malwarebytes :smir:

Пробав со скенирање и јас...но испадна дека не е никаков Malware
Излезе дека е проблем со некои регистри...го средив сега.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Нејќе не мрда нагоре од 39 gb , само се дели на помала партиција..дај некој туторијал ако имаш при рука :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нејќе не мрда нагоре од 39 gb , само се дели на помала партиција..дај некој туторијал ако имаш при рука :)

Прво намали ја партицијата што има повеќе простор, па после зголеми го C, неможе да мрда затоа што претпоствувам дека ти е полн хард дискот? колку GB имаш free?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Прво намали ја партицијата што има повеќе простор, па после зголеми го C, неможе да мрда затоа што претпоствувам дека ти е полн хард дискот? колку GB имаш free?
Used 60% free 40% .. OK фала Psy ќе пробам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Хмм може и да е лимитација ма програмот, ај пробам со оваа free верзијава ако нејќе со таа.

После секое смалување/зголемување, или било каква операција мора да кликнеш Apply! и внимателно, можеш да ги изгубиш податоците.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Вака сега , Ц дискот ми е со вкупен капацитет 39 гига, а Д 76 гига...може ли да се зголеми капацитетот на Ц за сметка на Д,или нема шанси
Со Partition Wizard го прав тоа пред неколку месеци. Прво ќе намалиш од лево на Д, а после Ц ќе го зголемиш надесно.

Не ти треба професионалната, доволно е со бесплатната, домашна верзија.
Во професионалната има шминка тоа да го направиш во еден чекор, без прво да намалуваш и зголемуваш. Ама тоа е само визуелна шминка.

Kajgana Shop

На врв Bottom