Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Лошо го разбра ти брат.......тој не сака да стави пасворд на БИОС туку место да го вклучува компјутерот на копче само да напише комбинација од букви на тастатурата и тој да се покрене.....пр. пишуваш С Т А Р Т и копмјутерот се вклучува:smir:
Знам јас што тој сакаше...
јас само го предупредив за последиците.....на немарноста...
...таквите работи и не се баш препорачливи за домашните компјутери....

M

Mr.InF3ction

Гостин
Имам јас едно прашање: Дознав дека можело компјутерот да си го упалиш со куцање пасворд на ком. и начув дека се става преку BIOS арно ама јас не знам како тоа се прави....ги молам со дужно поштовање оние шо знаат како се праи ако не ги мрзи нека стават нешо туторијали,слики биуло шо, шо може да ми помогне да го направам тоа. Фала
како прво тоа не се прави во сите биоси...пример мојот биос го немa
стариот компјутер имаше таква опција но колку и да пробав не функционираше.. подолу ќе видиш слика т.е како да направиш... и од како ќе направиш ако не работи... од матичната плоча извадија батеријата... после 5 мин стави ја и биосот ќе се ресетире и повторно ќе можеш да стартираш од Power копчето

се надевам се е јасно на сликата... од како ќе направиш Enabled ќе побара лозинка..и од како ќе венесеш лозина.. иди Save And Exit... и тоа..

ПС:ако не работи.. не сум крив :smir:

Тој пасворд во биосот не дозволува да се уклучи оперативниот систем....
......и немој случајно да го заборавиш:vozbud:
како што кажав погоре ваѓаш батерија problem solved

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да надополнам. Откако ќе наместиш шифра за влкучување ,доколку ја заборавиш, треба да се ресетира ЦМосот. Тоа се прави или со вадење на батеријата (потежок метод), или со премесутвање на еден краткоспојник (анг: Jumper), од 1-2, во 2-3 неколку секунди, и враќање назад во положба 1-2. Тој се наоѓа блиску (неколку цм) до батеријата. Збучи потешко, но е полено, затоа што ако ја вадиш батријата потребен е штафцигер. А кракоспојникот се преместува со рака.

ВНИМАНИЕ: Ако направиш ресет на цмосот, сѐ се враќа се на основното, па и една важна поставка, а тоа е FSB на процесорот.

И, како што гледаш заштита со шифра за вклучување не е некој заштита. Лесно се поминува. Подобро ти е да си ставиш шифра во самиот Оперативен систем. Ем е подобра заштита, ем помалку ризично. И потешко се заборава. И потешко се поминува ако ја заборавиш.

Gh0$T

BanishedFromMyOwnWorld
Член од
4 октомври 2008
Мислења
271
Поени од реакции
19
Имам еден роблем Ставам УСБ на Ком. и сакам да го форматирам (ама не е од старите УСБиња ова е ново и има друг приклучок)и ми вика демек заштитен бил ни се става нето на него ни се брише:nerv: помош?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Имам еден роблем Ставам УСБ на Ком. и сакам да го форматирам (ама не е од старите УСБиња ова е ново и има друг приклучок)и ми вика демек заштитен бил ни се става нето на него ни се брише:nerv: помош?
Друже ај пробај со ова форматирај:smir:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
На страната од торентот од каде што ја симнувам играта го пишува ова:

* First of all i added Alcohol 120% with package , to install , for the users who doesn't have it yet .

1) install the alcohol 120%

2) Extract the RAR File [Disc 1 + Disc 2 ]

3) you can mount or burn (USE Alcohol 120%) the CCD file that included in the Folders " Disc1+Disc2 "

4) after mount or burn , double click in the Cd , the installation should Begin

5) follow the installation , and then finish

6) run the game through the Desktop or the Start Menu

Симнав аlcohol 120% но го немам работено и не ми е јасен, ај ако знае некој нека ми го објасни третиот чекор или како работи аlcohol 120%?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ај и овде да прашам.
Преинсталирав Windows , имам проблем сега не можам да симнам драјвери во пакет .На страната на DELL ми дава еден по еден еден куп .Најлошото е што не можам да симнувам директно пошто и интернет не можам да користам.Иначе компјутерот е DELL OptiPlex GX260 со Windows XP.Може ли помош ?????????

M

Mr.InF3ction

Гостин
На страната од торентот од каде што ја симнувам играта го пишува ова:

* First of all i added Alcohol 120% with package , to install , for the users who doesn't have it yet .

1) install the alcohol 120%

2) Extract the RAR File [Disc 1 + Disc 2 ]

3) you can mount or burn (USE Alcohol 120%) the CCD file that included in the Folders " Disc1+Disc2 "

4) after mount or burn , double click in the Cd , the installation should Begin

5) follow the installation , and then finish

6) run the game through the Desktop or the Start Menu

Симнав аlcohol 120% но го немам работено и не ми е јасен, ај ако знае некој нека ми го објасни третиот чекор или како работи аlcohol 120%?
како прво треба да креираш Virtaul Drive... тоа се прави на следен начин:

мислам дека се е јасно нема потреба за објаснување... таму бројот на виртуелните драјвери може 1 или 2... зависи од тебе

после играта што си симнал е со 2 цд ја.. т.е.. 2 .ccd фајл... така да .. следиги чекорите во следната слика :

и селектирај го Disc 1 ... и ќе се појави како цд... и почни да инсталираш ако е со инсталација... ако е поделен на партови тоа . др.... и ако почнеш да инсталираш .. најверојатно подоцна ќе бара Disk 2 .. истото како за Disk 1 и за DIsk 2 истите чекори... :toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи со download-от имаш симнато и Алхокол 120 со што ќе треба да ги зрежаш фајловите. Отвори ја програмата значи прво екстрактираш па отвори ја и потоа со опцијата mount го "лажеш компјутерот" дека имаш внесено цд во дискот, или можеш да цд да ги изрежаш фајловите тие disc1 и disc2 со што преку cd ќе ја отвориш содржината (значи тоа е тоа што ти пишува you can mount or burn (USE Alcohol 120%) Како и да е после двете опции ќе ти се појави содржината или во двд-ромот ако е срежана или ако е со mount како виртуелен ром.
Отвори Алкохол 120 ќе се снајдеш...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ај и овде да прашам.
Преинсталирав Windows , имам проблем сега не можам да симнам драјвери во пакет .На страната на DELL ми дава еден по еден еден куп .Најлошото е што не можам да симнувам директно пошто и интернет не можам да користам.Иначе компјутерот е DELL OptiPlex GX260 со Windows XP.Може ли помош ?????????
ова нема да ти помогне?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
ова нема да ти помогне?
Ja najdov jas taa strana ama tamu ima eden kup , mene ne mi trebaat sigurno site ,moze da pocnam so drajverite koi ke mi ovozmozat pristap na internet pa za drugoto posle ke mu ja mislam.Problemot e sto ne znam koi da gi simnam sega:toe:,ili ako moze nekade vo paket da se simnat.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ja najdov jas taa strana ama tamu ima eden kup , mene ne mi trebaat sigurno site ,moze da pocnam so drajverite koi ke mi ovozmozat pristap na internet pa za drugoto posle ke mu ja mislam.Problemot e sto ne znam koi da gi simnam sega:toe:,ili ako moze nekade vo paket da se simnat.
Ајде тука провери

M

Mr.InF3ction

Гостин
па треба да знаеш каква мрежна карта имаш... ако имаш гарентен лист.. погледни таму детално пишува...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Druze toa e opcija da skeniras i da ti kaze koi drajveri ti nedostigaat.Jas momentalno pisuvam od drug kompjuter koj nema vrska so toj.Ako ne moze da gi najdam drajverite vo paket mozebi e dobro ako znam koi se za pristap na internet , da gi simnam na ovoj , da gi prefrlam na drugiot pa posle moze so tvojava opcija da go nadopolnam so drugite .

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи треба да си знаеш што мрежна имаш ако е конкретно за нет како да ти кажеме ние ако си на друг компјутер? Или да бидеш на твојот компјутер и да провериш или со програмата или во device manager има повеќе начини...

Kajgana Shop

На врв Bottom