Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 март 2006
Мислења
17.748
Поени од реакции
12.207
Незнам каде да го најдам тоа...

Па преводот го симнав преку она автоматско барање преку BS-то .. иначе еве го прикачив ... можно е да е до преводот? Зошто цело време ми прави така кога ќе убацам македонски превод...
Како што ти објаснија во BS player (фонтот cyrillic, arial големина 20-22) или со VLC media player.

Ако не ти успева и во двата (кај мене и двата програми го даваат фонтот од твојот превод на кирилица, како што треба (можно е да е и до системски јазик или регионални сетирања, не сум сигурен)
пробај со Portable MV2 player, не е нешто елеганција ама добро ги чита кирилица и српска латиница...само глеј да ти се називите на видеото и преводот исти (arrow-inception.cd1-mac.srt и arrow-inception.cd1-mac.avi). На овој mv2 не му треба инсталација, си има свои кодеци. Види како ќе испадне.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Луѓе абе ги буните некој што им треба помош,Script(BS Player),Code Page(GOM Player)или Encoding треба да си ги местат Cyrillic (кирилица) и Central Europian (хрватски,српски,српско-хрватски) односно латиница.Фонтот си е башка дали е Arial или некој друг нема баш некоја голема врска.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.685
Поени од реакции
48.876
Проблемот ми е тој што сум го имал многу пати порано. Немам звук на јутуб клипови ни на никакви други клипови од интернет(јуџиз, тубе8 и сл :))
Порано кога ќе ми се случеше ова само симињав нова верзија К Lite kodek pack и се решаваше така. Сега нејќе, не се оправа никако..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проблемот ми е тој што сум го имал многу пати порано. Немам звук на јутуб клипови ни на никакви други клипови од интернет(јуџиз, тубе8 и сл :))
Порано кога ќе ми се случеше ова само симињав нова верзија К Lite kodek pack и се решаваше така. Сега нејќе, не се оправа никако..
Ако користиш Windows 7 види во миксер на звукот да не си го намалил звукот на интернет прелистувачот.
Друго, избриши и инсталирај најнов Flash Player

Член од
28 март 2006
Мислења
17.748
Поени од реакции
12.207
Луѓе абе ги буните некој што им треба помош,Script(BS Player),Code Page(GOM Player)или Encoding треба да си ги местат Cyrillic (кирилица) и Central Europian (хрватски,српски,српско-хрватски) односно латиница.Фонтот си е башка дали е Arial или некој друг нема баш некоја голема врска.
За преводи и кодна страна морам да дообјаснам зошто секогаш потенцирам назив на фонт. Пошто не се сите фонтови уникод (као Arial, Times New Roman, Verdana, Tahoma), ако се одбере некој пред-уникод стар кириличен фонт (Mac C Swiss на пример) или сличен во комбинација со мак поддршка во некои плеери (BS player не дозволува, но некои плеери немаат такви можности) се добиваат тие хиероглифи. А не знам од другата страна дали се работи за почетник или има одредени искуства. Мислам дека нема да им наштети плус информација :)

--- надополнето ---

Ако користиш Windows 7 види во миксер на звукот да не си го намалил звукот на интернет прелистувачот.
Друго, избриши и инсталирај најнов Flash Player
У право беше за портите и Уторент. Сега ги гледав, користи различни порти.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Стајте си GOM Player и нема да имате никогаш никаков проблем (барем јас сум немал до сега)

Истото важи и за KMPlayer.

V

Viktor g

Гостин
Ми треба програм за конвертирање од двд во двих( ави) со превод имам ImTOO DVD Ripper5 со код и стите функции меѓутоа нешто нечини сликата е во мала големина а со поголема резолуција пишува неуспешно конвертирање :toe: дај кажете некој по можност да е со клуч

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Имам проблем со јутјуб, ми кочи многу целиот компјутер до таа мера што сам се рестартира. Дали е до macromedia flash player plugin 10? И ако е ја има ли некој претходната верзија?

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
како да селектирам текст од скениран документ, кој потоа ќе можам да го едитирам во ворд. Благодарам однапред

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
како да селектирам текст од скениран документ, кој потоа ќе можам да го едитирам во ворд. Благодарам однапред
Колку што сум јас запознаен, такво нешто не постои.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Имаше едни програмчиња, имав порано спуштено ама све лажно беше....кој знае и дали постои ваква програма :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom