Мислам дека поминав низ пеколот(ако не ти се чита, прочитај го само болдираното најдоле)
Што ѓавол ме натера да го инсталирам coreavc кодекот... на стариот комп со xpto си беше ок али сеа нешто се зезна ненормално. После инсталација на coreavc, explorer crashed. Си викам ќе го рестартирам процесот ќе се среди. Рестартирувам, пак одма крашд. Еј мамата... викам ај ќе рестартирам цел комп ваљда ќе биде ок... рестартирам комп ПАК крашд одма после една секунда од појавување на десктоп(не ми дава ни секунда да стиснам нешо на десктоп). Тука веќе почнаа мега паники... се смирувам и размислувам што да правам. Прво шо ми дое на памет, system restore... ама како да го пуштам кога не можам да мрднам? Среќа таск менаџерот си работи и преку него може се да се пушти.. пуштив мозила, згуглав open system restore from command line или нешо у тие црти и најдов дека се отвара system restore so rstrui.exe па ајде file, new task rstrui.exe и ете го system restore... кој е најблизок restore? пред 1 недела.. што се десил тогаш? сум избришал skype add-on
Си викам топ враќам до оваа дата се ќе биде у ред. Идам restore блабла, си работи тоа 2-3 минути, се рестартира компјутерот и ја целиот среќен дека проблемот е решен, ТАП system restore could not been complete because it cannot access a file probably because an anti virus is blocking it.
Ах мамата тука веќе вријам.. чим anti virusot го блокира, ај disable на anti virusot ама како кога не ми работи explorerот?
од таск менаџер не може да се изгаси анти вирусот...
Смири се, размисли што следно... ДА, сејф моуд!
Палам сејф мод, се уклучуе, ме пушта на десктоп и ја целиот среќен за после 2 секунди пак explorer да крашне, дури и во сејф мод! Е ТУКА ЗБРЛАВЕВ. Откако се смирив си викам ај ерор ерор ама барем не работи у сејф моуд анти вирусов ваљда ќе бидне system restore, бап буп system restore, restart и КОНЕЧНО се system restore-на и сега не го дава еророт.
НО ЗА ДА БИДЕ УШТЕ ПОИНТЕРЕСНО чичковците од мајкрософт ми викаат чек не те пуштаме така лесно ќе ти напраиме нов проблем што нема никаква врска со ова што ти се случуваше.
Снемав звук на компјутерот! ЛОЛ!
tl;dr После system restore, снемав звук.
Што да праам сеа?
--- надополнето ---
проблемот е решен благодарение на псајсад
брее овја човек злато вредит мор, да го чувате џоа очите а не да ми го нервирате тука на форум...
p.s. also thank you to mettalhammer