Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тоа е сега за сега најдобра опција. Ако нешто направам ќе пишам

--- надополнето ---

Направив формат, ставив друг Win 7, и проблемот пак се појавува. Што значи нешто хардверски е. Од тоа што можам да кажам е дека напојувањето не е, останува изгледа да ги тестирам другите компоненти.
Ја проба графичката на друг РС?

A

apidrone

Гостин
Дали ти ја кочи Мозилата? Т.е. дали овој проблем ти се појавува исклучиво ако имаш Мозила уклучено? Пошо и мене истово ми се дешава, и на сите програми ништо не се дешава, само мозилата ја замрзнува, па мора да ја рестартирам (недај боже да имам уклучено нешто).

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
За промена на графичка денес ке правам, треба да најдам. А иначе н ми прави само на мозилата, него некогаш знае уште на сам почеток :SS. Иначе го исклучив Aero то и не се појавил проблемот, ке пробам со игра некоја да видам

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Кога го уклучувам компјутерот, стандардно си одат оние слики со конфигурациа, windows loaDING... и пред да требе да се уклучи десктоп сликата ми ја јавува оваа порака ATTENTION 83K/ 158 HZ FREQUENCY IS OUT OF RANGE

И никако немозам да го стартувам ни преку safe mood ни преку еnable VGA, немозан ни да ги преинсталирам драјверите...???

Казувајте решение :cuc:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Кај еден другар имаме проблем.Вчера преку усб гарант му влегол некој вирус.Не може да ја користи paste функцијата.Скениравме со NOD32 не помогна.Некој нешто да помогне ако знае :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вака.Незнам дали е на вистинско место прашањев,ама нешто кога пишувам во Word принтерот ми го вади во помал фонт.
Дај кажете што може да биде?:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Тазе форматиран компјутер 2 пати со различни копии - му требаат 15 минути за да се подигне виндовсот - причини и решенија?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Кога го уклучувам компјутерот, стандардно си одат оние слики со конфигурациа, windows loaDING... и пред да требе да се уклучи десктоп сликата ми ја јавува оваа порака ATTENTION 83K/ 158 HZ FREQUENCY IS OUT OF RANGE

И никако немозам да го стартувам ни преку safe mood ни преку еnable VGA, немозан ни да ги преинсталирам драјверите...???

Казувајте решение :cuc:
Или ги имаш згрешено драјверот за графичката или имаш поставено премногу висока резолуција која не ја поддржува.....значи кога ке влезеш во Boot менито не оди на Safe Mode туку пробај на Last Known Good Configuration и види што ке биде....

--- надополнето ---

Кај еден другар имаме проблем.Вчера преку усб гарант му влегол некој вирус.Не може да ја користи paste функцијата.Скениравме со NOD32 не помогна.Некој нешто да помогне ако знае :)
Ае пробајте со ОВА

T

Tetro

Гостин
Тазе форматиран компјутер 2 пати со различни копии - му требаат 15 минути за да се подигне виндовсот - причини и решенија?
Може има bad сектори на хардот, може му треба оптимизирање/

Пробај прво со Tune Up Utilities, после напрај на крајот дефрагмент обавезно, па кажи.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Вака.Незнам дали е на вистинско место прашањев,ама нешто кога пишувам во Word принтерот ми го вади во помал фонт.
Дај кажете што може да биде?:)
Што принтер имаш???? кажи повеќе за него, можеби е софтверски измешано нешто.....

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Принтерот е Canon iSensys LBP3010B.Не е многу стар дали 2-3 месеца го имам.
Хммммм нешто не можам на нет да пронајдам околу проблемов....Вака.....Избриши ги драјверите од принтерот ама целосно, тоа го можеш со Revo Uninstallerи пробај пак инсталирај ги , или од твоето оригинално ЦД со принтерот или од Тука

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Дали има некој решение за ИнкЏет Cannon iP1800, Барам компатибилни или оригинални бои, Или го давам на некого за делови. Инаку принтерот е исправен.
Колорот е полн со компатибилни бои. Црна нема.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.270
Дали има некој решение за ИнкЏет Cannon iP1800, Барам компатибилни или оригинални бои, Или го давам на некого за делови. Инаку принтерот е исправен.
Колорот е полн со компатибилни бои. Црна нема.
Што ќе ти се оригинални бои??!??

Инаку еве!

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Што ќе ти се оригинални бои??!??

Инаку еве!
За ова знам. Оригиналите се колку нов штампач. Компатибилни вејќе имам ставено, на колорот и ич нејќи да штампа. До тонерот е 100%.
П.С.
Најверојатно ќе го јади кантата сега пред НГ. Па ај си реков да го понудам и овде. Ако му треба на некој можам и така да му го дадам.
Единствен услов е да е зачленет на кајгана.

Kajgana Shop

На врв Bottom