Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Да не го имаш апдејтирано,а да имаш кракната верзија или пак да ставиш грешка драјвери за графичка.Мене така ми се има поебано.Ако ти уклучува сејф мод направи му систем ристор.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Да не го имаш апдејтирано,а да имаш кракната верзија или пак да ставиш грешка драјвери за графичка.Мене така ми се има поебано.Ако ти уклучува сејф мод направи му систем ристор.

Нејќе ни во сејф мод., последно нешто направив сакав да го исклучам, ама ми пишуваше дека автоматски ќе се исклучи послем инсталирањето на некој апдејтс и го оставив така, од кога се инсталираа компјутерот најнормално си се исклучи.... И сега сабајлево да го уклучам ми се појавува само биосот на почеток и толку ( црн екран).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да, ХР користам, ама не ми е јасно од каде настана грешкава. Иначе немам само со Winamp туку и со други програми (Windows Media Player, Media Player Classic), за некои формати многу бавно стартува видеото, за некои брзо, а за трети пак ако кликнам fullscreen ми се појаува само црн екран :S
Нема зашто да не ти биде јасно друже, тоа е тоа кодеците ти направиел конфликт. Сега ако имаш среќа да средиш со бришење ок ама од мое искуство тоа знае да биде многууу болна работа. Пробај избриши ги и стави само еден пакет на кодеци не 2/3!

Најдобро од све не инсталирај никакви кодеци него само VLC, GOM & BSplayer, потоа ако имаш проблеми со филмовите и видеата симни некој пакет на кодеци инсталирај но само 1 !

П.С. Заебете го веќе XP!! WIN7 е најмалце 3 пати подобар оперативен систем, побрз, поубав на изглед и доста по практичен за употреба, не живејте во минатото..

П.С. Нема ни да спомнувам колку помалце вируси има за WIN7 и воедно колку подбора заштита има...за XP постојат милијарди и милијарди вируси кои многу полесно го поминуваат "нивото на безбедноста" на XP.

Член од
13 октомври 2010
Мислења
65
Поени од реакции
5
Нема зашто да не ти биде јасно друже, тоа е тоа кодеците ти направиел конфликт. Сега ако имаш среќа да средиш со бришење ок ама од мое искуство тоа знае да биде многууу болна работа. Пробај избриши ги и стави само еден пакет на кодеци не 2/3!

Најдобро од све не инсталирај никакви кодеци него само VLC, GOM & BSplayer, потоа ако имаш проблеми со филмовите и видеата симни некој пакет на кодеци инсталирај но само 1 !

П.С. Заебете го веќе XP!! WIN7 е најмалце 3 пати подобар оперативен систем, побрз, поубав на изглед и доста по практичен за употреба, не живејте во минатото..
http://www.gomlab.com/eng/
и сите проблеми исчезнуваат

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
имам еден проблем ,

го ставам флешот во PC , на него имав вазни фолдери со податоци и антивирусната ми најде вируси , скенира ги очисти вирусите и од фолдерите ни трага

има некој програм за врајќање на податоците ? ?

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Се си беше ок. Ставив Windows 7ца на лаптопот, поминаа веќе две недели и супер работеше. Наеднаш не фаќа ниедна wireless конекција и воопшто не ни постои во самиот копмпјутер иконче за wireless. Пробав со драјвери и све и свашта.. џабе.

any hint?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51

П.С. Нема ни да спомнувам колку помалце вируси има за WIN7 и воедно колку подбора заштита има...за XP постојат милијарди и милијарди вируси кои многу полесно го поминуваат "нивото на безбедноста" на XP.
Дали ќе ги поддржува истите програми како на пример AutoCad, Corel Draw, Photoshop, и сите други.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Кога ја уклучувам ПЕС 2011 на лаптопот, ми излегува порака Warning : Your computer does not meet the Minimum System Requirements to run this software. As a result, you may experience errord during operation. Your Video Card does not meet the required specifications. (GPU:VRAM 128 MB). Е сеа фино лепо ја кликам Ignore и играта најнормално си ја вклучува, не ни ми сецка при играње. Прашањето ми е, дали со ова може да и наштетам некако на графичката, пошо нов ми е лаптопот сеа, и не сакам за една факинг игра да ми се заебе ?

V

Viktor g

Гостин
нз колку е на темава ама ако има некој кој бар приближно ќе зне да ми каже до што е ок. Значи вака неколку дена забележувам како ми треперат иконите на десктоп и тоа е најинтереасно на пр имам пуштено мозила и си работи се најнормално а кога ќе ја склопам мозилата гледам како си трепкаат иконине безврска ко да играта така нешто нз опасно ли е

П

Паган-др

Гостин
Тазе го форматирав компјутерот. Е сеа, почна да ми свири за одредени функции. На пример од уТорент да избришам некој торент, стискам делит и свири дур го држам делитот. Како да го изгасам? Пред формат не свиреше вака.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
како беше преку неро саунд трак да се скрати аудио,односно да се исече дел од песна ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
како беше преку неро саунд трак да се скрати аудио,односно да се исече дел од песна ?
Тоа е Nero Wave Editor, само ставаш песната во програмот, селектираш што сакаш да скратиш и DELETE :)

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
aj molam pomos

nemozam da smena font na xp porano go menuvan na alt+shift no otkako go preistalirav veke nemozam da go menuvam a go nemam ni ikonceto
dole desno so en/mk
blagodaram

Kajgana Shop

На врв Bottom