Помош, софтверски проблеми и совети

T

Tetro

Гостин
aj molam pomos

nemozam da smena font na xp porano go menuvan na alt+shift no otkako go preistalirav veke nemozam da go menuvam a go nemam ni ikonceto
dole desno so en/mk
blagodaram
немаш инсталирано подршка :wink:

Значи вака, прво одете во Control Panel и одберете Regional and Language Options.

Откога ќе го отворите Regional and Language Options одберете го табот Languages и кликнете на Details....

Наредно ќе ви се отвори Text Services and Input Languages. Кликнете на Add... копчето од десна страна.

Сега ќе ви се отвори нов прозорец Add Input Language. Од Input Language паѓачкото мени најдете го FYRO Macedonian и одберете го.

Кликнете ОK и на претходниот прозорец што го отворивте треба да ви се појави [MK] FYRO Macedonian. Доколку го имате тоа, значи имате и системска кирилица. Кликнете повторно OK исто и на наредниот прозорец.

Значи, од кирилица во латиница и од латиница во кирилица се менува со копчињата ALT+SHIFT.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
немаш инсталирано подршка :wink:

Значи вака, прво одете во Control Panel и одберете Regional and Language Options.

Откога ќе го отворите Regional and Language Options одберете го табот Languages и кликнете на Details....

Наредно ќе ви се отвори Text Services and Input Languages. Кликнете на Add... копчето од десна страна.

Сега ќе ви се отвори нов прозорец Add Input Language. Од Input Language паѓачкото мени најдете го FYRO Macedonian и одберете го.

Кликнете ОK и на претходниот прозорец што го отворивте треба да ви се појави [MK] FYRO Macedonian. Доколку го имате тоа, значи имате и системска кирилица. Кликнете повторно OK исто и на наредниот прозорец.

Значи, од кирилица во латиница и од латиница во кирилица се менува со копчињата ALT+SHIFT.
ти благодарам многу поздрав

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Незнам од каде да почнам, само знам можно е лаптопот да заврши во ѓубре!!! Од никаде ми паднаа сите драјвери, да наведам кои:
Сите Network Adapters, Coprocessor, High Definition Audio Device и USB драјверите. Користам Windows 7, се инсталирал некој апдејт и пореметил се живо. Пробав со System Restore ништо, преку Device Menager пишува дека се up to date ама corrupted.
А не чита ни цдиња, па неможам ни да го форматирам. Некој предлог??

Член од
16 мај 2010
Мислења
56
Поени од реакции
10
Како да направам кириличните фонтови на превод на DivX фајл да ми се пуштаат како што треба, наместо %’%‘&‘%Ткфдс)(*(‘%’%’&(*&&‘%‘&Т‘%‘(“’’*_*&%***уфрехухфдс?????

Член од
28 март 2006
Мислења
17.776
Поени од реакции
12.239
Знае некој програма за снимање од Зулу?
Пробај со Replay Media Catcher (не е бесплатен, но за проба...па ако ти врши работа, ќе се снајдеш по нетот за "бесплатна верзија" :) ).
http://all-streaming-media.com/download-streaming-videos-and-music/save_684_www.zulu.mk-How-to-save-free-live-TV-streaming-from-Zulu-MK.htm

со ова програмче имам пробано од други сајтови, доста добро функционира, ги снима видеата во flv формат (моеш после да ги префрлиш во друг формат со Format factory кој е бесплатен). Види прво дали функционира со зулу па за конверзии понатаму :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.378
Малку надвор од темава а и лаик сум троа, па барам име на некаква програма за виртуелен скелет. Значи нешто каде можам да составувам скелет + имињата на коските да бидат на латински. Некој шо има користено такво нешто? Фала унапред

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Незнам од каде да почнам, само знам можно е лаптопот да заврши во ѓубре!!! Од никаде ми паднаа сите драјвери, да наведам кои:
Сите Network Adapters, Coprocessor, High Definition Audio Device и USB драјверите. Користам Windows 7, се инсталирал некој апдејт и пореметил се живо. Пробав со System Restore ништо, преку Device Menager пишува дека се up to date ама corrupted.
А не чита ни цдиња, па неможам ни да го форматирам. Некој предлог??

a преку dos да го подигниш со cd или со usb за инсталација имаш пробано?
или симни си некое rekoveri cd и со него пробај стартувај го компјутерот
или последно решение - однеси го на сервис

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ајде да видам дали има надеж за мене...некој ми го хакнал гугл акаунтот и го избришал нормално така што тој мејл веќе не постои, башка со него се логирав на ФБ а тој што го хакнал мејлот ми сменил пасс и на Фб. Може ли да се поврати стариот мејл некако и како сега да мењам пасс и адреса на ФБ?

С

Спенсер

Гостин
Во сред сурфање - рестарт,и нема ништо на екран,а пцто работи... ке го изгасам.. после нејке од прва да се упали,па гаси-пали,и кога ке се упали,некогаш покажува- оверкликинг феилд... што нема врска,не сум ни пробал... батеријата од матичната ја сменив,пак исто... си кочи и рестартира кога ке му текне... може за 5мин, 2 саата/// кога ке му текне... не е до вондоусот,форматирано е...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Во сред сурфање - рестарт,и нема ништо на екран,а пцто работи... ке го изгасам.. после нејке од прва да се упали,па гаси-пали,и кога ке се упали,некогаш покажува- оверкликинг феилд... што нема врска,не сум ни пробал... батеријата од матичната ја сменив,пак исто... си кочи и рестартира кога ке му текне... може за 5мин, 2 саата/// кога ке му текне... не е до вондоусот,форматирано е...
Истото и кај мене го правеше провери ги каблите од хард дискот ...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Имам проблем со брзината на компјутерот во Windows 7 Ultimate, така што после Welcome екранот, па потоа проверката за интернет и аваст антивирусот, ја немам таа брзина како што ќе почекам некои 4-5 мин после стартувањето на антивирусот и интернет конекцијата.

Еве видео за тоа колкава е разликата:

1. Отварање на Google Chrome после 5 минути откако се стартувани сервисите за антивирусот и интернет конекцијата (ова е максималната брзина на компјутерот)
[video]http://tinypic.com/r/2hwfk74/7[/video]

2. Отварање на Google Chrome одма после сервисите на антивирусот и интернет конекцијата
[video]http://tinypic.com/r/2j0xv9t/7[/video]

Се на Startup ми е исклучено да се стартува (освен авастот)

Не можам да се осигурам во што е проблемот, али мислам дека е овај:

Користам Windows 7 Ultimate 64bit активиран со Windows Loader

Проблемов е нешто до компјутерот или до самиот Windows 7??

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Може да ми кажете македонски превод на филмови со кој фонт да пуштам пошто мене ми се пуштаат само со некојси фонт Mak_Hebar ама некои букви како што се Ј,Џ,Ч,Ж не се прикажвуаат а место Њ се прикажува Ч.

Kajgana Shop

На врв Bottom