Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ваљда ја погодив темата...
Отоврам hidden folder и се океј тоа се отвора но кога ќе стиснам тоа после да ги покажува скриените фолдери не сака да ги покажува. Ми кажа едан другарка дека можда да е поради вирус пошто и нејзе така и правело па и дале некое програмцхе инсталирала исцхистило тоа се па псоел го избришала и профункционирале скриените фолдери... Па да прашам некој дали знае во што е проблемот? Или како да го најдам програмчето?
Да не случајно вредноста во регистри е на 0.
Ај пробај вака со ова ако се враќа откако ќе штиклираш да се појават и се враќа да не се појавуваат.

пиши во run или на search regedit

после LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVe rsion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN и во делот LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVe rsion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL

и промени ја вредноста со името "CheckedValue" на 1 и исто и ова "DefaultValue" на 1

Можно е и да се работи за вирус, во тој случај ако имаш антивирус скенирај ако не симни си, препорака Nod32 и/или спајвер одбери еден од темава

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
еј ако може мала помош значи го симнав филмот Torque и симнав превод за истиот и кога го иклучам фимот преводот оди предвреме значи како да направам да оди заедно со филмот ( филмот го гледам на BS.Player.PRO )

B

BELIEVE ME

Гостин
SYSTEM ADVANCED CARE FREE

Успорувањата или целосните паѓања на системот се завршена работа. Со овој софтвер, кој нуди напредни алатки за подобрување на здравјето на вашиот компјутер, значително ќе ви се намалат проблемите, а ќе ви се зголеми брзината.

Главните карактеристики се:

*Потребен е само 1 клик дневно
*Целосно отстранува секакви штетници (spyware, adware, malware)
*Ги заштитува приватните податоци
*Ги поправа грешките во регистрите
*Ги чисти сите непотребни датотеки
*Ги отстранува непотребните работи кои стартуваат со самиот Windows
*Го забрзува компјутерот

и е бесплатен!

и сега кај мене сите заштити се исклучени.
Ако некој работи со оваа програма нека каже како да ја лиценцирам.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ако е бесплатен... зошто лиценца? гг:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво имам проблем со usb портите не знам што е работава никако не реагираат а пишува дека сите драјвери се инсталирани дека се е во ред во device menager не кажува нокаков проблем пробував ги бришев драјверите пак ги инсталирав ништо. Пробав на сите 6 порти ниту една не работи ? ЛЕК ? Го форматирав компјутерот ништо џабе пак не реагираат ? ДА не има прегорено нешто ?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Здраво имам проблем со usb портите не знам што е работава никако не реагираат а пишува дека сите драјвери се инсталирани дека се е во ред во device menager не кажува нокаков проблем пробував ги бришев драјверите пак ги инсталирав ништо. Пробав на сите 6 порти ниту една не работи ? ЛЕК ? Го форматирав компјутерот ништо џабе пак не реагираат ? ДА не има прегорено нешто ?
Proveri u bios da ne ti se iskluceni oti ima takva opcija

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Извинете за офтопик...која е најновата верзија на Опера и ако може линк да ја симнам ??
Фала однапред :xd:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Ај ве молам ако може еден брз одговор дали ова да го снимам вака или со програм ?

Се работи за Windows 7 7600 :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Терај така слободно, најбрза постапка, бутабилно е.

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Мрежи

Значи вака, ми треба помош
Кај татко ми на работа има 3 мрежи - 2 се безжични, а 1 е жична
2те безжични се обезбедени ( secured) и бараат клуч за интернет пристап
Едната што е жична има пристап само до www.fzo.org.mk, кога сака да оди на некоја друга web-страна како yahoo, бара да пиши пасворд, е сега дали има некоја програма, guide, tutorial да се кракне некоја или секоја од мреживе

слика 1 (mrezi.jpg) се мрежите (2те wireless), a жичната не се покажува
слика 2 (zicna-mreza.jpg) е прозорот на жичната мрежа кога сака да појди на yahoo

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
еј ако може мала помош значи го симнав филмот Torque и симнав превод за истиот и кога го иклучам фимот преводот оди предвреме значи како да направам да оди заедно со филмот ( филмот го гледам на BS.Player.PRO )
Види Тука!!!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Значи вака, ми треба помош
Кај татко ми на работа има 3 мрежи - 2 се безжични, а 1 е жична
2те безжични се обезбедени ( secured) и бараат клуч за интернет пристап
Едната што е жична има пристап само до www.fzo.org.mk, кога сака да оди на некоја друга web-страна како yahoo, бара да пиши пасворд, е сега дали има некоја програма, guide, tutorial да се кракне некоја или секоја од мреживе

слика 1 (mrezi.jpg) се мрежите (2те wireless), a жичната не се покажува
слика 2 (zicna-mreza.jpg) е прозорот на жичната мрежа кога сака да појди на yahoo
ќе ти помогне ова?

Ај ве молам ако може еден брз одговор дали ова да го снимам вака или со програм ?

Се работи за Windows 7 7600 :)
може така... може и со Nero или било кој друг програм за снинамње :XD:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Пробај рачно корегирај го со ctrl+стрелка за лево или за десно во зависност дали преводот касин или е предвреме, поточно тебе ти треба ctrl+стрелката за надесно ке стискаш така и ке видиш.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Успорувањата или целосните паѓања на системот се завршена работа. Со овој софтвер, кој нуди напредни алатки за подобрување на здравјето на вашиот компјутер, значително ќе ви се намалат проблемите, а ќе ви се зголеми брзината.

Главните карактеристики се:

*Потребен е само 1 клик дневно
*Целосно отстранува секакви штетници (spyware, adware, malware)
*Ги заштитува приватните податоци
*Ги поправа грешките во регистрите
*Ги чисти сите непотребни датотеки
*Ги отстранува непотребните работи кои стартуваат со самиот Windows
*Го забрзува компјутерот

и е бесплатен!

и сега кај мене сите заштити се исклучени.
Ако некој работи со оваа програма нека каже како да ја лиценцирам.
Немаш ставено линк за даунлоад?!?!

Kajgana Shop

На врв Bottom