Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Ај ако знае некој што е проблемот нека каже.. претходно се си беше добро,али од пред неколку дена незнам што му стана на пц-во,кога одам да го изгасам,одам turn off,али ништо не реагира,не сака да се изгаси,и сеа морам да го гасам компјутерот од копче,го скенирав да не има некој вирус,ама нема ништо,чист е.. ако знае некој што е проблемот нека каже:toe:

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Ај ако знае некој што е проблемот нека каже.. претходно се си беше добро,али од пред неколку дена незнам што му стана на пц-во,кога одам да го изгасам,одам turn off,али ништо не реагира,не сака да се изгаси,и сеа морам да го гасам компјутерот од копче,го скенирав да не има некој вирус,ама нема ништо,чист е.. ако знае некој што е проблемот нека каже:toe:
Со кој програм скенираше за вируси ? Направи подетален скен со нод32 или касперски, и со некој за спајвери, малвери итн.
Можно е да се измешани нешто регистрите, пробај со CCleaner и AdvancedSystemCare да потсредиш нешто, и напрај Disk Cleanup на сите партиции.
Ако не се оправи, пробај и со Repair на виндоусот.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Со кој програм скенираше за вируси ? Направи подетален скен со нод32 или касперски, и со некој за спајвери, малвери итн.
Можно е да се измешани нешто регистрите, пробај со CCleaner и AdvancedSystemCare да потсредиш нешто, и напрај Disk Cleanup на сите партиции.
Ако не се оправи, пробај и со Repair на виндоусот.
Со нод32 го скенирав цел пц... а сеа треба да го симнам CCleaner,па ќе пробам со тоа да средам нешто.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Со нод32 го скенирав цел пц... а сеа треба да го симнам CCleaner,па ќе пробам со тоа да средам нешто.
пробав и со CCleaner да средам нешто,ама пак не помага,пак нејќе да се изгаси,изгледа ќе мора repair на виндоусот,ако има некое друго решение кажете

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.721
Поени од реакции
11.559
Како да напраам се автоматски да ми се префрлува во D-то, бидејќи веќе C-то ми е полно?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа преку што слеГнуваш, таму намести.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Како да напраам се автоматски да ми се префрлува во D-то, бидејќи веќе C-то ми е полно?
Плус може да промениш локација на My Documents, да ставиш да ти биде на D.
Другото како што ти кажа корун, во програмот преку кој симињаш ќе си подесиш да ти симиња на D.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Вака е случајов.... на лап топот имам Windows 7, и нејќе да отвори страници на интернет. На Skype и MSN влегува без проблем, али Мозила, Опера, Експлорел ништо!
Дали треба нешто да се подеси !?
Или дали може да е до тоа што ми пишува на Local Area Network - Limited or Not conectivity !? Зошто на стариов ПС (имам XP) иако пишува тоа сепак отвара без проблеми.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Вака е случајов.... на лап топот имам Windows 7, и нејќе да отвори страници на интернет. На Skype и MSN влегува без проблем, али Мозила, Опера, Експлорел ништо!
Дали треба нешто да се подеси !?
Или дали може да е до тоа што ми пишува на Local Area Network - Limited or Not conectivity !? Зошто на стариов ПС (имам XP) иако пишува тоа сепак отвара без проблеми.
Види да не ти се ставени прелистувачите во offline мод.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Зашто после рестарт,несака да влезе во safe mode..? Или кога е во safe mode, иако идам safe mode with networking, после нејќе да се конектира на нет ..? Помош !

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Зашто после рестарт,несака да влезе во safe mode..? Или кога е во safe mode, иако идам safe mode with networking, после нејќе да се конектира на нет ..? Помош !
Во сејф мод ако не можеш да влезеш со ф8 можеш со рестарт.кога ке го пуштиш компјутерот кога ке дојде кај виндовс логото тоа што се цртичките што полнат тука стисни рестарт и потоа ке ти излезе само да избираш дали нормално стартување,сејф мод,сејф мод со блабла...

Kajgana Shop

На врв Bottom