Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
малку надвор од тема ако знае некој нека ми каже ми треба помош симнав Need.For.Speed.Most.Wanted.Black.Edition-RELOADED преку торент на еден сајт и сгега неможам да ја инсталирам затоа што нема exe files туку сите се bin на страната пишува дека треба да се инсталира со помош на виртуелен ром инсталирав Virtual CD v6 направив копија на тоа симнатаото таму но пак немжам да ја инсталирам помош
симни daemon tools и преку него ке инсталираш така што од како ке ја инсталираш програмата одиш долу кај сатот десен клик на програмата Mount Image и потоа ги бараш тие фајловите BIN (тоа ти е image фајл)и одиш твој компјутер :) ке видиш таму играта исто како цд да имаш ставено во режачот потоа мислам ке се снајдеш.

--- надополнето ---

Дали знае некој зошто ми го нема Log off копчето на стартменито.. еве слика..

оди Control panel/user accounts и потоа Change the way users log on or off и селектирај use fast user switching ;) за xp ти кажвам мислам хп имаш :S

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
@ Apokalipto
Имам tune up ќе проверам..

@ buli
xp имам.. фала ! :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Како да спојам повеќе BIN/CUE фајлови во еден и потоа да го изрежам на DVD со Autoplay функција? Да дообјаснам:

Ја симнав Bloodrayne 2. Сега, еве какви се фајловите:

Значи се 3 цедиња од по 700мб (последното, третото ЦД е некаде 270мб...).
Јас сакам СИТЕ ОВИЕ 3 што се цедиња, да ги изрежам на едно DVD, НО сеуште да биде исто како кога ќе ги маунтирам со ДАЕМОН, значи да не ми бара цедиња (cd1,cd2...) кога ќе ја инсталирам, него онака да си тече инсталацијата. Мислев да ги налупам сите фајлови од тука на data-DVD, но сакав малку поинтересно да биде DVD-то, да немора да се маунтира кога ќе се стави двд-то, него само го ставаш и ти се пушта тоа Autoplay, давајќи ти опции да инсталираш/бришеш/излезеш итн.... (autoplay од играта мислев, не да направам свој autoplay :)). Дали ќе треба од сите .BIN фајлови да ги извадам податоците и потоа да ги склопам во едно ISO кое ќе го режам со Autoplay функција, или има побрзо и помалце мрсно решение?

Благодарам однапред!

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Како да спојам повеќе BIN/CUE фајлови во еден и потоа да го изрежам на DVD со Autoplay функција? Да дообјаснам:

Ја симнав Bloodrayne 2. Сега, еве какви се фајловите:

Значи се 3 цедиња од по 700мб (последното, третото ЦД е некаде 270мб...).
Јас сакам СИТЕ ОВИЕ 3 што се цедиња, да ги изрежам на едно DVD, НО сеуште да биде исто како кога ќе ги маунтирам со ДАЕМОН, значи да не ми бара цедиња (cd1,cd2...) кога ќе ја инсталирам, него онака да си тече инсталацијата. Мислев да ги налупам сите фајлови од тука на data-DVD, но сакав малку поинтересно да биде DVD-то, да немора да се маунтира кога ќе се стави двд-то, него само го ставаш и ти се пушта тоа Autoplay, давајќи ти опции да инсталираш/бришеш/излезеш итн.... (autoplay од играта мислев, не да направам свој autoplay :)). Дали ќе треба од сите .BIN фајлови да ги извадам податоците и потоа да ги склопам во едно ISO кое ќе го режам со Autoplay функција, или има побрзо и помалце мрсно решение?

Благодарам однапред!
земи одпаковај со winrar,7-zip сите имиџ фајлови потоа само изрежи ги на двд и готово.сигурно знаеш како се одпакова,во случај да незнаеш пиши ке ти објаснам :)
btw screen shoot што ја имаш ставено сликата ти е мн мала и ништо не се гледа ;) мисли за друг пат :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WINDOWS 7
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1.81 GHz :(
1gb
NVidia GeForce 7300 LE 256mb
прашањето ми е дали задоволува за да ставам Windows 7

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
земи одпаковај со winrar,7-zip сите имиџ фајлови потоа само изрежи ги на двд и готово.сигурно знаеш како се одпакова,во случај да незнаеш пиши ке ти објаснам :)
btw screen shoot што ја имаш ставено сликата ти е мн мала и ништо не се гледа ;) мисли за друг пат :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WINDOWS 7
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1.81 GHz :(
1gb
NVidia GeForce 7300 LE 256mb
прашањето ми е дали задоволува за да ставам Windows 7

Фала за инфото, али финтата е тоа што немало autorun.inf фајл :) Го средив на тој начин. Не е мала сликата, него погрешниот линк од pic.mk сум го стаил (тој за thumbnail preview), али нема везе...Битно решен проблем Фала :)

Во врска со твоето Win7 прашање, ќе задоволи да стаиш Win7, но нема да можеш гејминг многу да користиш. Освен ако мислиш Windows-от да го користиш само за MSN/Skype, Firefox, Некој плеер... тогаш можеш да го стаиш на таа конфигурација. Али да работиш на повеќе програми одеднаш (не зборам за Multitasking), тогаш не, држи се за оперативниот систем кој го имаш (веројатно XP). Јас имав PC со 512мб рам, 1.8ghz Intel Celeron и GeForce FX5500. Седмицата одеше одлично со аеро ефектите, али пуштам фотошоп и МСН истовремено (исто така и прелистувачот), ја поминувам “границата на дозволени 512мегабајти“ и преминувам некаде на гига и нешто... Али сепак PC-то си иде и можеш да излезеш од програмите (преку Task manager :S ). Али ти имаш 1 гига рам и доста појака графичка од тој, така да би цепал седмицата на твојата конфигурација, али доколку си смирен човек, а не некој што одма се нервира (ко ја :) ), тогаш можеш некако да го трпиш таков каков што ќе ти биде.

Пробај, па пиши како иде :)

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Фала за инфото, али финтата е тоа што немало autorun.inf фајл :) Го средив на тој начин. Не е мала сликата, него погрешниот линк од pic.mk сум го стаил (тој за thumbnail preview), али нема везе...Битно решен проблем Фала :)

Во врска со твоето Win7 прашање, ќе задоволи да стаиш Win7, но нема да можеш гејминг многу да користиш. Освен ако мислиш Windows-от да го користиш само за MSN/Skype, Firefox, Некој плеер... тогаш можеш да го стаиш на таа конфигурација. Али да работиш на повеќе програми одеднаш (не зборам за Multitasking), тогаш не, држи се за оперативниот систем кој го имаш (веројатно XP). Јас имав PC со 512мб рам, 1.8ghz Intel Celeron и GeForce FX5500. Седмицата одеше одлично со аеро ефектите, али пуштам фотошоп и МСН истовремено (исто така и прелистувачот), ја поминувам “границата на дозволени 512мегабајти“ и преминувам некаде на гига и нешто... Али сепак PC-то си иде и можеш да излезеш од програмите (преку Task manager :S ). Али ти имаш 1 гига рам и доста појака графичка од тој, така да би цепал седмицата на твојата конфигурација, али доколку си смирен човек, а не некој што одма се нервира (ко ја :) ), тогаш можеш некако да го трпиш таков каков што ќе ти биде.

Пробај, па пиши како иде :)
долго време се мислам дали да ставам седмицата ама како што ми гледа нема да ја ставам... не дека сум некој гејмер ама сепак малце ми е 1гб рам а и процесорот некако не ме бендисва :) ако можеш ти или кој било да ми каже колку рам зема само виндовсот со еден активен антивирус? претпоставувам околу 512мб некаде... :s

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Здраво на сите, имам еден голем проблем. Сакам да инсталирам LINUX FEDORA 11, но на HDD-то веќе имам WINDOWS 7(primary) и D: (logical). Е сега направив простор (27GB Unallocated Free Space), и кога пробувам да инсталирам на слободната партиција мануелно (Create Custom Layout - Manual Install) доаѓам до еррор дека немам место на HDD-то. Значи прво правам SWAP од 4GB (2хРАМ), после 150MB /BOOT (за GRUB-от) и останатот за ROOT ( / ), кога стискам ОК за крајното подесуванје односно за ROOTот, ми го дава ерророт дека немам доволно место. Низ форумиве викаат дека проблемот е до тоа што може само 4 примарни партиции, но јас имам само една, никаде не ја гледам втората, па да ми дава грешка. Може некој некаква помош да даде, зашто мн ми треба LINUXот

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
незнаев кај да го поставам прашањево.....дали може некој да ми каже добра програма за вметнување превод во филм за на ДВД да го глеам и да има превод сум пробал обично неколку пати, го ставам преводот и несака да искочи коа го глеам на ТВ:helou:?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
долго време се мислам дали да ставам седмицата ама како што ми гледа нема да ја ставам... не дека сум некој гејмер ама сепак малце ми е 1гб рам а и процесорот некако не ме бендисва :) ако можеш ти или кој било да ми каже колку рам зема само виндовсот со еден активен антивирус? претпоставувам околу 512мб некаде... :s
Како што рече членот Frasier, во неговото мислење тука .
Со тоа се сложувам дефинитивно. НО тоа е само ако идеш у Idle, а можеби слушнеш и некое музиче, бидеш и на мсн/скајп....Упали Firefox или Photoshop, е тогаш доаѓаат сериите на пукнување филм и нервирање. Јас дефинитивно НЕ ти препорачувам да го ставиш 7-цата, бидејќи овие функции можеш да ги праиш и на секој друг оперативен систем. Ако сакаш да одиш малку по-екстрим и малку да го “силуваш“ компјутерот, ставај седмица, али без нервози после :). You have been warned :).

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
незнаев кај да го поставам прашањево.....дали може некој да ми каже добра програма за вметнување превод во филм за на ДВД да го глеам и да има превод сум пробал обично неколку пати, го ставам преводот и несака да искочи коа го глеам на ТВ:helou:?
направи го филмот и фајлот од преводот со исто име и само отвори филмот преку некој плеер. на пример филмот ти е насловен Iron man а преводот некој си 87456489.txt се што треба да направиш и двата фајла да имаат исто име или филмот смени му го насловот или преводот сеедно.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Вака сега, имам еден проблем и ми треба помош од вас дечки. Пробувам да ја инсталирам новата верзина на iTunes и на сред инсталација запира и ја добивам следнава порака "There is a problem with this windows installer package A program required for this install to complete could not be run contact your personnel or package vendor". Барав на интернет ама не можам да најдам решение, има некое хакериште да ми помогне?

T

Tetro

Гостин
Вака сега, имам еден проблем и ми треба помош од вас дечки. Пробувам да ја инсталирам новата верзина на iTunes и на сред инсталација запира и ја добивам следнава порака "There is a problem with this windows installer package A program required for this install to complete could not be run contact your personnel or package vendor". Барав на интернет ама не можам да најдам решение, има некое хакериште да ми помогне?
симни си од тука iTunes, па инсталирај
http://www.apple.com/itunes/download/

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Симни го ова инсталирај ги и двете и пробај пак :)

Kajgana Shop

На врв Bottom