Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Претходно немам користено VMware па ме интересира доколку сакам да инсталирам Windows Server 03/08 виртулено кој од овие "freeware" VMware да користам, VMware Server или VMware Player ? Или кој од тие не-фрее да барам по нетов ?

T

Tetro

Гостин
Претходно немам користено VMware па ме интересира доколку сакам да инсталирам Windows Server 03/08 виртулено кој од овие "freeware" VMware да користам, VMware Server или VMware Player ? Или кој од тие не-фрее да барам по нетов ?
пробај го овој, фрее е
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/

:smir:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
T

Tetro

Гостин
Да ама VMware може да го користам и за други инсталации, затоа ме занимаше кој од тие фрее е подобар, ако некој користел нешто од тие.
друѓи инсталации? wtf?

оперативни системи?

мислиш дека со овој не може?

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
А ако користам XP на хостот ?:wink:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Mi trebit programa(ako imat takva)za da konventiram crtez od auto cad 2010 vo autocad 2006.FALA>

Член од
8 октомври 2009
Мислења
780
Поени од реакции
385
Mi trebit programa(ako imat takva)za da konventiram crtez od auto cad 2010 vo autocad 2006.FALA>
Го отвораш цртежот во АутоКАД 2010, одиш на фајл-сејв ас и одбираш верзија 2006. За друга програма не сум слушнал.

V

Viktor g

Гостин
vaka ne mi go javuva edno usb najverojatno e stikot rasipan megjutoa podatocite od nego gi nemam vo kopjuter :uvo: moze li nekako da dojdam do niv fala odnapred

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Здраво момци,

Имам 2 avi филмови, сакам да ги ставам на едно ДВД со се превод конвертирани. Како до тоа, неке тутуријалче?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Здраво момци,

Имам 2 avi филмови, сакам да ги ставам на едно ДВД со се превод конвертирани. Како до тоа, неке тутуријалче?
Прво ќе му најдиш преводи и ќе го наравиш со исто име. пример
Film 1.avi
Film 1.srt
Па провери го преводот на компјутер.
Ако е се во ред ги снимаш филмовите дирекно на ДВД како Data DVD, и ги ставаш во DVD/DivX плеер.

Ако имаш само обичен (читај стар) DVD плеер (само ова го гледам како причина за avi во dvd video) трк до најблиската продавница и купи си DVD/DivX плеер.
Иначе такова програма ти е AVI2DVD. Лево има туторијалче Avi->Dvd/(S)vcd.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Go formatirav kompijuterov i staviv windows 7 i sega ne mozam da pisam na kirilica. Probav da instaliram kirilicen fon ama koga ke stegnam instal mi pisi deka fontot e veke instaliran.. Pomosh?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Имам Ацер 5542 купен некаде пред 2-3 месеци :) последнов месец некој проблем има ми се окочува целосно и се затемнува мониторот.....се појавува црна слика и си стои така -.-и после тоа морам да го исклучам =((
Прегледај го приврзокот 28686
^ ова се појавува од кога ќе го укл.
Што е проблемов знае некој? :) фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom