Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај ќе пробам вечер. А бе од Табу компјутерот е, изгледа полн вируси е. Иначе ништо нема во портовите други.
И уште ова, комплицирано е на пример ако сакам да ја распределам меморијата од хард дискот поинаку?
Пример, на C иам 60 гиа, а на D 20.. и C полн ми е и кочи у пм. Можи пример, да го направам D да е 60 а C 20??
Најлесно ти е со Partition Magic, ама ќе треба да ги испразниш малку партициите пред да си играш со нив, за да го префрлаш само слободниот простор, без да заебеш нешто. И направи еднаш Disk CleanUp на C, ќе ти ослободи некој GB

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
вака некако сум го избришал пеинтот та ако знае некој нека ми каже како да го вратам
Инсталирај го Paint.NET, мислам дека е бесплатен за симнување. Јас го користам и многу сум задоволна.
Поздрав

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Кој беше адд-он за мозила, за она кога отворам нов таб, да ми дава неколку сајтови 3х3, 4х4, како на хромот што е?

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Дечки ај кажете кој антивирус да го ставам.....

конфигурација
Core i5 750
4GB RAM DDR3
Windows 7 32 bit

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
само не ми е јасно зошто прашуваш ама еве според мене Kaspersky или Nod

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Од неодамна забележав дека сите песни што ги слушам на РС пуцкаат на одредени места, односно компјутерот ги оштетува па исто така звучат и на телефонот.
Ми рекоа дека тоа е можно поради конфликт на звучната картичка со некој друг хардвер. Во Device Manager имам еден хардвер со жолто знакче што после подолго време открив дека ми е од dial-up модемот. Е сега, не пишува кој тип е, пробав и со Everest и само ми го дава Us Fax Robotics и ништо повеќе, па не можам да симнам драјвери и да го апдејтирам.

Имам инсталирано K-Lite Codec Pack.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дисеблирај го модемот, или најубаво извади го, ваљда не го користиш.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Дисеблирај го модемот, или најубаво извади го, ваљда не го користиш.
Му направив Disable ама пак слушам пуцкање, само не знам дали е тоа направено пред да Disable-ирам или после тоа :S
Му направив uninstall.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Може ли да се стави лозинка на Мозила или Хром при стартување? Да не можат да се отворат без лозинка?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
За Mozilla - Тооls - Options - Security - Master password
Ставам вака мастер пасворд, исклучувам мозила и кога поторно ќе вклучам се појавуваат табовите и тогаш ми бара пасворд, но само Cancel одам и повторно си работи. Сакам пред да се отворат табовите кои ми се зачувани да побара пасворд, да не може друг да види кои табови ми се отворни:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ставам вака мастер пасворд, исклучувам мозила и кога поторно ќе вклучам се појавуваат табовите и тогаш ми бара пасворд, но само Cancel одам и повторно си работи. Сакам пред да се отворат табовите кои ми се зачувани да побара пасворд, да не може друг да види кои табови ми се отворни:toe:
Симни си Exe Password многу мала и едноставна програма за заклучување на други програми. Само што е Trial (ама ќе си средиш :))

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Може ли да се стави лозинка на Мозила или Хром при стартување? Да не можат да се отворат без лозинка?
Направи нов корисник во Windows. Тој стариот ќе си остане твој, а новиот за друг(ите). На твојот ќе ставиш лозинка. И ќе ја користиш комбинацијата Win+L на тастатурата.

Најлесно (оти е веќе вградено) а можи и најдобро решение ти е ова.
И пази, во другиот корисник можи да се забрани стартување на веб прелистувач.
Можи што сакаш да се прави.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Фала и на двајцата. Баш кога Корун пиша со Џордан Рудес зборевме за опцијата нов јузер и ете ја:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom