Пробај формат :nenene:A disk read error occurred.
Press CTRL+Alt+Delete to restart.
Чаре?Нов хард диск?
А имаш подесено што и како да ти е з почетна страница???Кога отворам гугл хром ми ја нема почетната срана.страните на букмарк и се останато си е во ред.Го избришав и повторно го инсталирав пак исто.незнам што да правам,помагајте.
Да не ти е преголем фајлот?Значи,имам проблем...ако некој знае...секаква помош би била добредојдена!
Правев рендер на гејминг видео снимано со фрапс за да го качам на јутјуб.
Го рендернав како .avi фајл со резолуција 1280х720 во HD на Сони Вегас.
За да не ми биде голем file-size користев x264 codec за да ја намалам големината на видеото.Му направив рендер на видеото,одзема некое подолго време рендерот...и заврши успешно.
Значи конечниот резултат е ави фајл од 260мегабајти...
Проблемот е следен: Го качувам видеото на јутјуб и успешно се аплоадира.
По 5 мин. одам во my videos и го гледам моето видео дека е качено 100%,ама ми вика Failed (Unable To Convert Video File) и не можам да го гледам моето видео т.е. (The video is not available)....
Некој ако знае како да го решам ова нека помага,зошто 2 пати го качив истото видео и фрлив 500мб за џабе...
Фала,поздрав! :salut:
Не бе пријателе ,јас знам како се мести почетната страна на гугл хром.Проблемо е шо коа го отворам гугл хром на местото кај шоми е почетната страна ,тамо ми е празно и нон стоп само прави одчитување а ништо нема.Дали е нешто проблем со серверот или нешто друго не знам.А имаш подесено што и како да ти е з почетна страница???
- Tools
- Options.
- Basics
- Оди во Home page и намести си почетна страница
- Таму во On startup селектирај Open the home page
- Клик на Close.
- Толку.
Да не ти е преголем фајлот?
Колку за проба, напрај го на околу 20 МВ, закачи го и види дали ќе е се во ред.
Фала друже,го решив проблемот,изгледа конверторите на јутјуб имаа проблеми со препознавање на видеото.Истото го ставив на програмчето H.264 by alex ,го конвертнав видеото во мп4 (се зачува квалитетот) го качив на јутјуб и сега е видеото Live!Да не ти е преголем фајлот?
Колку за проба, напрај го на околу 20 МВ, закачи го и види дали ќе е се во ред.
Со Acrobat најлесно ама и тој не е бесплатен. Има пробна верзија мислам од адобе страниците. Односно и сите алатки за менување на пдф не се бесплатни и не се мали за симнување.Луѓе како да издвојам неколку страници од pdf книга и да ги снимам како посебен pdf file. Со конвертор во word не бива, зашо се губи квалитет на текстот, некои формули ги нема и сл. Симнав еден едитор, али зашо е free испиша на сред секоја страна некоја си адреса. Симнав некои други и сите нешто бараат или пари или не ги сечат како шо треба. Ако имате некое проверено програмче, линкче да симнам, или кажувајте чаре. Фала однапред :wink:
Фала многу. Иначе се снајдов, имаш право го направив со Acrobat Professional 9. Го инсталирав некако со кракови, сериски број, се снајдов и бидна, конечно. Фала во секој случај. :wink:Со Acrobat најлесно ама и тој не е бесплатен. Има пробна верзија мислам од адобе страниците. Односно и сите алатки за менување на пдф не се бесплатни и не се мали за симнување.
Ама можи да се импровизира со бесплатни. Пробај вака. Тие страниците што ти требаат „испечати“ ги на ПДФ печатач. Тие ПДФ печатачи всушност тоа што ќе им го пратиш (од било која програма) ќе го снимат како ПДФ.
Еве еден таков, PDFCreator, мал е за симнување.
... Туку, еве најдов едно мало програмче баш за ова. Не мора импровизации. PDF Split and Merge. Ако не бива со ова тогаш направи го тоа погоре.
Давај повеќе информации.Реинстал праев 2-3 пати, по 10тина рестарта ми појавува плав екран, до виндовсот е или до хардот, не ќе да има бед секторс како што глеав... ?