Помош, софтверски проблеми и совети

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
На Гугл Хром кога ја штиклирам ѕвездата за да ми биде некоја страна во букмаркс после незнам да ги најдам страните :toe: Во букмаркс менаџер не ми ги дава :tapp:

T

Tetro

Гостин
На Гугл Хром кога ја штиклирам ѕвездата за да ми биде некоја страна во букмаркс после незнам да ги најдам страните :toe: Во букмаркс менаџер не ми ги дава :tapp:
ај пробај, control+shift+B, и организирај ѓи таму како сакаш

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
незнаев кај на друго место.. па тука

Ми треба поедноставен програм за правење видеа (анимација на свои слики, ефекти итн..)
Веќе знам за Adobe Premiere и милсам да почнувам да работам со тој (се разибра со помош на туториали...)

Дали има некој поедносатвен, по лесен за користење од Adobe Premiere?
Не ми треба за професионални видеа, нешто аматерски како ова

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ми треба поедноставен програм за правење видеа (анимација на свои слики, ефекти итн..)
Веќе знам за Adobe Premiere и милсам да почнувам да работам со тој (се разибра со помош на туториали...)

Дали има некој поедносатвен, по лесен за користење од Adobe Premiere?
Не ми треба за професионални видеа, нешто аматерски како ова
Подредени по големина.
Windows Movie Maker, Windows DVD maker, Nero Vision, Power Director, Corel Video Studio (поранешен WinDVD Creator), Pinacle Studio, Adobe Premier Elements.

Пробај со Неро Вижн, тој е на исто ниво како Муви Мејкер. Ако ти треба посложено нешто, побарај во следните.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
2 плочки рам имам додадено, но не правеше проблем првите 5-10 уклучувања...

Може тој рам да резултира со греење на рамот т.е. нескладност на истиот ? зашто сите 4 слотови ми се зафатени и 2 со 2 се од различни фирми ?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.156
Отварам Mozilla Fierfox и ми вика
The update could not be installed.Please make sure there are no other copis of Mozzila on your computer.Please try again.
А немам копии 1 фиерфокс имам...и коа ке стисанм ок ми се пуштаат 20 фиерфокса:toe:Решение?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Отварам Mozilla Fierfox и ми вика
The update could not be installed.Please make sure there are no other copis of Mozzila on your computer.Please try again.
А немам копии 1 фиерфокс имам...и коа ке стисанм ок ми се пуштаат 20 фиерфокса:toe:Решение?
Одинсталирај ја Мозилата од Control Panel, и пак сними ја најновата.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.156
Одинсталирај ја Мозилата од Control Panel, и пак сними ја најновата.
Па тој проблем ми се јави вчера....Ја избришав старата мозила и ја даулоадирав најновата..И од тогаш така ми прај:kesa:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Па тој проблем ми се јави вчера....Ја избришав старата мозила и ја даулоадирав најновата..И од тогаш така ми прај:kesa:
Нешто негде се зафкнало. Рестартирај го комјутерот да не се реши.

Да не нагаѓам, следи ја оваа [post=3423610]постапка[/post], па што и да е треба да се реши.

И, ако си на Виста или 7ка, провери дали UAC е вклучен. Тоа е фабрички вклучено но можно е некој да го исклучил.
На виста се оди Control Panel, кај search пиши UAC. Кликни на тоа што излегува. Кај виста треба да биде штиклиранотоа полето, а кај 7ка лизгачот треба да биде над средината (второто од горе).

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.156
Нешто негде се зафкнало. Рестартирај го комјутерот да не се реши.

Да не нагаѓам, следи ја оваа [post=3423610]постапка[/post], па што и да е треба да се реши.

И, ако си на Виста или 7ка, провери дали UAC е вклучен. Тоа е фабрички вклучено но можно е некој да го исклучил.
На виста се оди Control Panel, кај search пиши UAC. Кликни на тоа што излегува. Кај виста треба да биде штиклиранотоа полето, а кај 7ка лизгачот треба да биде над средината (второто од горе).
Фала сеа средив:smir:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
и јас немам, користам alt+shift. :smir:
ако толку сака да пишува со фонтови, а не со македонска поддршка еве овде има http://www.alati.org/font/.

И имам проблем овде на форумов ништо од алаткиве за пишување порака не ми функционира. Прв пат во животот.

T

Tetro

Гостин
ако толку сака да пишува со фонтови, а не со македонска поддршка еве овде има http://www.alati.org/font/.

И имам проблем овде на форумов ништо од алаткиве за пишување порака не ми функционира. Прв пат во животот.
пробај исчисти го ќешот на броузерот, па кажи. земи си CrapCleaner

Kajgana Shop

На врв Bottom