Помош, софтверски проблеми и совети

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Можно ли е на windows wesmosis да се инсталира македонска поддршка? Сам од себе има англиска и арапска а а македонска нема во контрол панел?
  1. Click Start, point to Settings, and then click Control Panel.
  2. Double-click Regional Settings.
  3. On the Regional Settings tab, click the appropriate language, and then click Apply.
  4. Click the Input Locales tab.
  5. In the Input Locales box, click the appropriate language, and then click Properties.
  6. In the Keyboard Layout box, click the appropriate keyboard layout, click OK, and then click OK.

ако нема ондак....незнам :/
ќе треба да симињаш language packages

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Напишано од shapeless Види го мислењето
Да не знае некој што би можело да биде, ми се појавува ова кога се подига системот ?

verifying dmi
missing operating system
да бе, читај
Some additional information required:

1. Is the new hard drive bootable and are you trying to boot from the hard
disk?
2. "when I try to install the windows XP on the very new hard drive I get
this", how are you trying ? Are you trying to boot from a bootable CD?
Не, не... системот одамна е инсталиран, работеше перфектно, се додека после едно рестартирање не се јави ова... е сега не знам проблемот колку е сериозен, дали е софтверски или хардверски и многу битно дали податоците ќе може да се повратат ?

Член од
18 април 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
moze li da me nasocite na tocno mesto kade bi mozel da simnam driver za windows 7 za zvuk

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Во task manager има опција за следење на processes во самиот ПЦ.Има процеси кој не ми се потребни и сакам ТРАЈНО да ги избришам бидејки преку task managerot можам да ги избршам само привремено и при повторно рестартирање пак ми се појавуваат:Бидејќи не сум толку експерт ако може малку поедноставен одговор и совет.Фала однапред:salut::salut::salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во task manager има опција за следење на processes во самиот ПЦ.Има процеси кој не ми се потребни и сакам ТРАЈНО да ги избришам бидејки преку task managerot можам да ги избршам само привремено и при повторно рестартирање пак ми се појавуваат:Бидејќи не сум толку експерт ако може малку поедноставен одговор и совет.Фала однапред:salut::salut::salut:
Може да пишеш кои се тие процеси што сакаш да ги избришеш? И од кај си толку сигурен дека НА ОПЕРАТИВНИОТ СИСТЕМ не му се потребни?

Инаку, оди во RUN - msconfig - startup - одштиклирај се што не сакаш да се стартува.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Log transport2.exe,PnkBstrB.exe,PnkBstrA.exe,jgs.exe,hpbdfawep.exe,issch.exe.
Друже тоа се отприлика тие процеси кои откога ќе ги избришам по Рестарт пак ми се јавуваат а сум пробал и како што ти ми кажа ама после бришењето ми бара откога ќе го рестартирам нешто у врска со windows... сигурно знаеш за што зборувам
A и RUN - msconfig - startup овие процеси неможам да ги видам

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Панкбастер беа фајлови кои се инсталираа као дел од античитинг системот за една игра (одамна беше па не се сеќавам која игра). Се сеќавам само дека ги тргнав па после морав да ги симињам и пак да ги инсталирам за играта да работи.
Ако имаш инсталирано некоја игра па после тоа да забележиш вакви два процеси, тогаш тие дел од инсталацијата.
За другите фајлови не знам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Log transport2.exe,PnkBstrB.exe,PnkBstrA.exe,jgs.exe,hpbdfawep.exe,issch.exe.
Друже тоа се отприлика тие процеси кои откога ќе ги избришам по Рестарт пак ми се јавуваат а сум пробал и како што ти ми кажа ама после бришењето ми бара откога ќе го рестартирам нешто у врска со windows... сигурно знаеш за што зборувам
A и RUN - msconfig - startup овие процеси неможам да ги видам
Влези си во Control Panel во Add/Remove Programs, и бриши се што не ти треба, таму ќе си ги најдеш чудава од процеси. Пример, тоа PunkBuster треба да е таму, напрај му Uninstall и ајт.

За тој JQS.ехе направи вака:

• Оди во Control Panel
  • Влези во JAVA
  • Оди на Advanced
  • Оди на Miscellaneous и одштиклирај Java Quick Start

Другите барај си ги на гугле.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268