Помош, софтверски проблеми и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
A disk read error occurred.
Press CTRL+Alt+Delete to restart.

Чаре?Нов хард диск?

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Кога отворам гугл хром ми ја нема почетната срана.страните на букмарк и се останато си е во ред.Го избришав и повторно го инсталирав пак исто.незнам што да правам,помагајте.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога отворам гугл хром ми ја нема почетната срана.страните на букмарк и се останато си е во ред.Го избришав и повторно го инсталирав пак исто.незнам што да правам,помагајте.
А имаш подесено што и како да ти е з почетна страница???

1. Tools
  2. Options.
  3. Basics
  4. Оди во Home page и намести си почетна страница
  5. Таму во On startup селектирај Open the home page
  6. Клик на Close.
  7. Толку.

Значи,имам проблем...ако некој знае...секаква помош би била добредојдена!
Правев рендер на гејминг видео снимано со фрапс за да го качам на јутјуб.
Го рендернав како .avi фајл со резолуција 1280х720 во HD на Сони Вегас.
За да не ми биде голем file-size користев x264 codec за да ја намалам големината на видеото.Му направив рендер на видеото,одзема некое подолго време рендерот...и заврши успешно.
Значи конечниот резултат е ави фајл од 260мегабајти...
Проблемот е следен: Го качувам видеото на јутјуб и успешно се аплоадира.
По 5 мин. одам во my videos и го гледам моето видео дека е качено 100%,ама ми вика Failed (Unable To Convert Video File) и не можам да го гледам моето видео т.е. (The video is not available)....
Некој ако знае како да го решам ова нека помага,зошто 2 пати го качив истото видео и фрлив 500мб за џабе...
Фала,поздрав! :salut:
Да не ти е преголем фајлот?

Колку за проба, напрај го на околу 20 МВ, закачи го и види дали ќе е се во ред.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Барам програм преку кој ке можам да ставам виндоус инсталација од цд на усб ? Фала

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
windows7USB/DVD download tool.Исо фајлот на виндоусот го ставаш на усб и правибутабилно усб.Се шо ти треба е само промена у биосот да се подига виндоус од усб идоволно големо усб да собере цел виндоус.после можеш да го преинсталираш компјутеро од усб.

А имаш подесено што и како да ти е з почетна страница???

1. Tools
  2. Options.
  3. Basics
  4. Оди во Home page и намести си почетна страница
  5. Таму во On startup селектирај Open the home page
  6. Клик на Close.
  7. Толку.

Не бе пријателе ,јас знам како се мести почетната страна на гугл хром.Проблемо е шо коа го отворам гугл хром на местото кај шоми е почетната страна ,тамо ми е празно и нон стоп само прави одчитување а ништо нема.Дали е нешто проблем со серверот или нешто друго не знам.

H

-HRO

Гостин

Фала друже,го решив проблемот,изгледа конверторите на јутјуб имаа проблеми со препознавање на видеото.Истото го ставив на програмчето H.264 by alex ,го конвертнав видеото во мп4 (се зачува квалитетот) го качив на јутјуб и сега е видеото Live!
Сепак фала!
Поздрав! :helou:

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Луѓе како да издвојам неколку страници од pdf книга и да ги снимам како посебен pdf file. Со конвертор во word не бива, зашо се губи квалитет на текстот, некои формули ги нема и сл. Симнав еден едитор, али зашо е free испиша на сред секоја страна некоја си адреса. Симнав некои други и сите нешто бараат или пари или не ги сечат како шо треба. Ако имате некое проверено програмче, линкче да симнам, или кажувајте чаре. Фала однапред :wink:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Луѓе како да издвојам неколку страници од pdf книга и да ги снимам како посебен pdf file. Со конвертор во word не бива, зашо се губи квалитет на текстот, некои формули ги нема и сл. Симнав еден едитор, али зашо е free испиша на сред секоја страна некоја си адреса. Симнав некои други и сите нешто бараат или пари или не ги сечат како шо треба. Ако имате некое проверено програмче, линкче да симнам, или кажувајте чаре. Фала однапред :wink:
Со Acrobat најлесно ама и тој не е бесплатен. Има пробна верзија мислам од адобе страниците. Односно и сите алатки за менување на пдф не се бесплатни и не се мали за симнување.
Ама можи да се импровизира со бесплатни. Пробај вака. Тие страниците што ти требаат „испечати“ ги на ПДФ печатач. Тие ПДФ печатачи всушност тоа што ќе им го пратиш (од било која програма) ќе го снимат како ПДФ.
Еве еден таков, PDFCreator, мал е за симнување.

... Туку, еве најдов едно мало програмче баш за ова. Не мора импровизации. PDF Split and Merge. Ако не бива со ова тогаш направи го тоа погоре.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Реинстал праев 2-3 пати, по 10тина рестарта ми појавува плав екран, до виндовсот е или до хардот, не ќе да има бед секторс како што глеав... ?

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Со Acrobat најлесно ама и тој не е бесплатен. Има пробна верзија мислам од адобе страниците. Односно и сите алатки за менување на пдф не се бесплатни и не се мали за симнување.
Ама можи да се импровизира со бесплатни. Пробај вака. Тие страниците што ти требаат „испечати“ ги на ПДФ печатач. Тие ПДФ печатачи всушност тоа што ќе им го пратиш (од било која програма) ќе го снимат како ПДФ.
Еве еден таков, PDFCreator, мал е за симнување.

... Туку, еве најдов едно мало програмче баш за ова. Не мора импровизации. PDF Split and Merge. Ако не бива со ова тогаш направи го тоа погоре.
Фала многу. Иначе се снајдов, имаш право го направив со Acrobat Professional 9. Го инсталирав некако со кракови, сериски број, се снајдов и бидна, конечно. Фала во секој случај. :wink:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Реинстал праев 2-3 пати, по 10тина рестарта ми појавува плав екран, до виндовсот е или до хардот, не ќе да има бед секторс како што глеав... ?
Давај повеќе информации.

1.Сега треба да видиш прво софтверски што би можело да прави проблем. Биди сигурен дека немаш инсталирано драјвери и програми или доколку имаш избриши се, можно е некој постар драјвер да ти прави плав екран. Елиминирај ги сите софтверски можности.
2.Пробај да ја сликаш грешката или запиши ја на ливче со што би се знаело што ја предизвикува.
3.Дали имаш додавано хардверски делови? За скенирање на рам користи memtest остави ја преку ноќ да работи. Можеш да промениш плочки ако ги имаш повеќе или да стартуваш со по една (зависно од конфигурација и сл.). Прво провери со софтверот па премини на хардверот така е полесно и се елиминираат можностите за плав екран побрзо отколку обратно.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Вака.

Инсталирав тест-верзија на Windows 7 и имам неколку прашања во врска со неа.

Првото, за некои програми ми бара да имам администраторски права за да ги активирам истите. Прогуглав и најдов начин како да се среди ова, со десен клик на програмата па Run As Administrator. Арно ама, така кога правам, некои програми ми се појавуваат измешано па морам да одам во Safe Mode и од таму да ги активирам (ова конкретно за Corel и Clean Disk Security). Нема некаква опција да биде еден единствен акаунт, а не Администратор, Тоше итн.?

Второ, резолуцијата ја наместив да ми биде 1152х864 ама мене ми изгледа како да е 1024х768, зошто е ова вака? Претходно кога имав ХР и сега 7, на истата резолуција, иконите не се со иста големина. Ако селектирам па поголема резолуција, иконите се во ред ама сликата е некако остра и ми боде очи. Да напоменам дека драјверите од графичката се во ред, инсталирани се.

Фала однапред :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Не знам дали е за тука прашањево ама ај да си ја пробаме среќата.
Кога сакам да отворам Лоцак диск Ц ми се појавува едно плаво со бројки на цел екран и одма рестарт?:toe:

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Ок имам еден проблем...користев uTorrent, потоа користев bitTorrent, a еве сега имам и Vuze a кога ке ставам торент да се вади, после некое време ми се рестартира компјутерот.Чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom