Помош, софтверски проблеми и совети

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Потребен Туторијал

Здраво, значи имам некој проблем со download-ирањето на поголеми фајлови од нет. Проблемот ми е во тоа што секој download автоматски почнува да се симнува преки пребарувачот ( Google Chrome ) .Пример преку Chrome неможам да паузирам па пак да продолжам со download а и брзината не е богами иста :/ . Значи ако може некој да ми објасни како да наместам примарен програм за download да наместам некој од инсталираните на компијутерот . Пример имам FlashGet , uTorent ... Благодарам на сите што ќе се обидат да ми помогнат .:toe:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Zdravo na decki . Mi treba nekoja programa za da podelam iso file koj e 5.5 GB na 2 file za da gi reznam na DVD poso e mnogu golem file-ot. :toe:Potocno se raboto za igra PES 2010 koja e 5.5GB sakam da ja reznam i da ja instaliram na drug kompjuter.
Ако имаш WinRar само десен клик на .исо фајлот и Add to archive.

Тука пиши 3000Mb и терај!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Здраво, значи имам некој проблем со download-ирањето на поголеми фајлови од нет. Проблемот ми е во тоа што секој download автоматски почнува да се симнува преки пребарувачот ( Google Chrome ) .Пример преку Chrome неможам да паузирам па пак да продолжам со download а и брзината не е богами иста :/ . Значи ако може некој да ми објасни како да наместам примарен програм за download да наместам некој од инсталираните на компијутерот . Пример имам FlashGet , uTorent ... Благодарам на сите што ќе се обидат да ми помогнат .:toe:
Е па вака сега. Ќе си користиш Mozilla Firefox. Прво, вградениот симнувач во Мозилата поддржува симнувње на големи датотеки, поддржува и паузирање.
Друго, за Мозилата има додаток, FlashGot, со кој можиш да го пренасочиш симнуваето да не биде со вградениот симнуваш туку со некој надворешен, пример: FlashGet, IDM, Orbit, jDownloader итн.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
проба со друг пребарувач?
да не ти е блокиран сајтот од провајдерот?
Дали ти ја има отворено воопшто? И само да знаеш дека замунда е достапна само за балканот, ти кажувам ова ако случајно не си во Македонија.
Незнам вчера шо беше работата, пробав со сите пребарувачи и го рестартирав компјутерот, но не сакаше. Денес е ок.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Момци касперскиот ми најде висусче , кое ете неможи да “го нутрализирам“ !

Ај малце помош како да го средам , оти компјутеров ептемммммм ми кочи вака !

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Момци касперскиот ми најде висусче , кое ете неможи да “го нутрализирам“ !

Ај малце помош како да го средам , оти компјутеров ептемммммм ми кочи вака !
кажи како се вика вирусот

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Имам проблем со мемориска картичка. На лаптопот кога ја ставам картичката ми ја покажува но неможам да ја отворам ниту да копирам или да внесам нешто во неа. Со други мемориски картички работи без никаков проблем, значи не е до слотот на лаптопот. Да не знае некој што може да е проблемот. Иначе не ми дозволува ни формат да и направам кога е во лаптопот.

T

Tetro

Гостин
Имам проблем со мемориска картичка. На лаптопот кога ја ставам картичката ми ја покажува но неможам да ја отворам ниту да копирам или да внесам нешто во неа. Со други мемориски картички работи без никаков проблем, значи не е до слотот на лаптопот. Да не знае некој што може да е проблемот. Иначе не ми дозволува ни формат да и направам кога е во лаптопот.
земи unlocker, пробај и кажи :smir:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.383
Не можам да се откачам од овој ерор...дадената локацијата на еророт не постои ... :S

ЏамПЏет

DeaDShoT
Член од
2 декември 2009
Мислења
653
Поени од реакции
89
Аваст ми наоѓа вирус во компјутерот, стискам делете, и по некое време па ми се покажува дека има вирус, но од истата локација како претходно, што е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom