Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
веројатно мисли на мрежната т.е. на вајрлес картичката... и ја кај татко ми кога праев формат,морав да симнувам драјвери...

мислев на некое програмче... ова е некоја компанија...:salut:
Пробај со Recuva.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Ми треба програма за разбистрување на слики. Благодарам однапред.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
7, не сака пак :kesa:
Знам дека не сака, затоа ти пишав АКО имаш 7, тогаш едно решение, ако не, тогаш друго, а не двете да ги направиш :kesa:

Ај сега вака, отвори Firefox и остави го отворено, кликни го тоа звучничето доле десно кај саатот што ти е (доле на таскбарот), оди на Mixer и се што има таму намести го на максимум (најгоре) и глеј да не имаш нешто на MUTE стаено.

Толку.

T

Tetro

Гостин
Знам дека не сака, затоа ти пишав АКО имаш 7, тогаш едно решение, ако не, тогаш друго, а не двете да ги направиш :kesa:

Ај сега вака, отвори Firefox и остави го отворено, кликни го тоа звучничето доле десно кај саатот што ти е (доле на таскбарот), оди на Mixer и се што има таму намести го на максимум (најгоре) и глеј да не имаш нешто на MUTE стаено.

Толку.

аиии, фала, на крај памет немаше да ми текне, и ќе се трескав вака :zid:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Кажете некоја добра програма за дефрагментирање на диск.Компјутерот е бавен последниве деној ептен. Или кажете некој друг начин да биди малку побрз оти вака не оди појќе, ќе треба инаку да го преинсталирам:jaj:

T

Tetro

Гостин
Кажете некоја добра програма за дефрагментирање на диск.Компјутерот е бавен последниве деној ептен. Или кажете некој друг начин да биди малку побрз оти вака не оди појќе, ќе треба инаку да го преинсталирам:jaj:
симни си CrapCleaner, зачисти малце со него, после дефрагментирај, има во секој оперативен defragmenter, истите и јас ѓи користам.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Имам проблем со Firefox-ot... Снимив едно програмче што беше поврзано со Firefox-ot како Extension... и откако го избришав почна споро или скоро ич да не ми отвара страни, дури и за гугл му треба 40 секунди да отвори и тоа не е сигурно дали ќе отвори.. неко чаре?
(пробав да го избришам и пак инсталирам, избришав во extension тоа што го снимив и пак нејќе)...???

?

..........

Гостин
Имам проблем со Firefox-ot... Снимив едно програмче што беше поврзано со Firefox-ot како Extension... и откако го избришав почна споро или скоро ич да не ми отвара страни, дури и за гугл му треба 40 секунди да отвори и тоа не е сигурно дали ќе отвори.. неко чаре?
(пробав да го избришам и пак инсталирам, избришав во extension тоа што го снимив и пак нејќе)...???
Стај си опера.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ако можиш да кажиш што си снимил. Да не си снимил од оние без врска тулбари спајвери шо се.
Иначе оди во Алатки>Додатоци и таму избриши се поврзано со додатокот и кај Проширувања (Extension) и кај Приклучоци (plugins).
И во Windows, од Add Remove побарај ако има нешто од тоа што си го снимил и одинсталирај го.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Ако можиш да кажиш што си снимил. Да не си снимил од оние без врска тулбари спајвери шо се.
Иначе оди во Алатки>Додатоци и таму избриши се поврзано со додатокот и кај Проширувања (Extension) и кај Приклучоци (plugins).
И во Windows, од Add Remove побарај ако има нешто од тоа што си го снимил и одинсталирај го.
Па кажав дека веќе све избришав од тоа... избришав преку Адд/Ремове, избришав све и преку регистрите... и пак јок, нејќе да чуе...
За опера немам слушнато добри ствари, затоа се останувам верен корисник на firefox...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Па кажав дека веќе све избришав од тоа... избришав преку Адд/Ремове, избришав све и преку регистрите... и пак јок, нејќе да чуе...
За опера немам слушнато добри ствари, затоа се останувам верен корисник на firefox...
Изгледа си снимил тоа што претпоставував. Некое шпиунско програмче. Епа вака сеа. Прво рестартирај го ком евентуално да не се поправи нешто ако не следи понатаму.

Симни си MozBackup и со него направи бекап само на Историјата и на Обележувачите (Bookmarks). На другото не. Старите екстензии запиши си ги настрана.
Потоа одинсталирај го Firefox со Revo Uninstaller. Да го шитни стариот профил оти тоа спајверот/вирусот/што и да било има зафркнато. После инсталирај го ФФ ак најнов, пушти го и исклучи го, и со MozBackup врати си го обележувачите и историјата.
Скенирај од вируси со антивирусот.

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
laptopot pocna da mi gree pa verjatno se napolnil prasina.... sakam da prasam kako najdobro da go iscostam lap topot??? bez da go otvoram....

Kajgana Shop

На врв Bottom