Помош, софтверски проблеми и совети

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Имав Ubuntu и инсталирав Windows XP ама кога го вклучувам компјутерот се стартува Windows т.е. не се појавува да селектирам кој оперативен систем да го стартувам. Ми кажаа дека требало некое местење. Знаете нешто за ова?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Имав Ubuntu и инсталирав Windows XP ама кога го вклучувам компјутерот се стартува Windows т.е. не се појавува да селектирам кој оперативен систем да го стартувам. Ми кажаа дека требало некое местење. Знаете нешто за ова?
види овде, јас вака средив, пробај и ти

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Ми треба некој конвертор што од презентација во power point да се конвертира во avi фајл. Ми треба како двд видео. Ако може побрзо. Благодарам.
ps најдов една, ама додека тече видеото, стои логото на програмата...што е проблем.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Вчера го чистев компјутерот со spyware doctor пошто ми се напуни со тројанци и спајвери стигнав до 38% проценти и го прекинав пошто не ми се чекаше долго.
Денес 3 пати по ред во рок од еден саат ми се рестартираше компјутерот дали тоа значи дека некој тројанец залутал?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Вчера го чистев компјутерот со spyware doctor пошто ми се напуни со тројанци и спајвери стигнав до 38% проценти и го прекинав пошто не ми се чекаше долго.
Денес 3 пати по ред во рок од еден саат ми се рестартираше компјутерот дали тоа значи дека некој тројанец залутал?
Ако е тројанец ништо не правиш со тој доктурот, симнувај касперски и исцепи го со него :)

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Ми треба некој конвертор што од презентација во power point да се конвертира во avi фајл. Ми треба како двд видео. Ако може побрзо. Благодарам.
ps најдов една, ама додека тече видеото, стои логото на програмата...што е проблем.
пробај со некој од овие програми:

http://www.freedownloadmanager.org/downloads/ppt_to_avi_software/

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако е тројанец ништо не правиш со тој доктурот, симнувај касперски и исцепи го со него :)
Поима немам што е (тројанец,спајвер) не ми покажа лична карта :)
Јас го користам антиврот и горе доле сум задоволен, кои се твоите искуства со касперски ги истребува ли тројанците?

Уште едно прашање.
Каде највеќе се гнездат тројанците(регистрите,броузерот,процесите) за да знам каде да ги барам.

Поздрав.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Поима немам што е (тројанец,спајвер) не ми покажа лична карта :)
Јас го користам антиврот и горе доле сум задоволен, кои се твоите искуства со касперски ги истребува ли тројанците?

Уште едно прашање.
Каде највеќе се гнездат тројанците(регистрите,броузерот,процесите) за да знам каде да ги барам.

Поздрав.
Абе симни касперски, и не си играј со рачно барање... бидејќи можеш да избришиш и некој фајл кој е доста важен, па да заебеш додатно, антивирусот ќе дезинфицира или ќе го префрли во карантин и ќе бидеш безбеден.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Не е за темава, ама најпосетена е од останатите слични.

Има ли некој расположен да ми скицира на компјутер график т.е. да повлече линија низ максимум и превој. Јас имам еден цртеж, со нацртан график, најдени точки, но линијата е тапа и не знам како да ја поправам.

За возврат има зелени! И пиво на собиранка!:helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е за темава, ама најпосетена е од останатите слични.

Има ли некој расположен да ми скицира на компјутер график т.е. да повлече линија низ максимум и превој. Јас имам еден цртеж, со нацртан график, најдени точки, но линијата е тапа и не знам како да ја поправам.

За возврат има зелени! И пиво на собиранка!:helou:
Очигледно е, ама ај пак: СИ ЈА УТНАЛ ТЕМАТА :helou:

Оди пиши во Љубов и секс, и таа е многу посетена...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Очигледно е, ама ај пак: СИ ЈА УТНАЛ ТЕМАТА :helou:

Оди пиши во Љубов и секс, и таа е многу посетена...
:smir: Последниот пат кога пишав на темата Математички проблеми ми дадоа одговор после 3 месеци:smir:

А мислам дека на темава ќе најдам човек што знае да работи со графика на пц.

elektro

Генијалец
Член од
11 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
40
здраво дечки ми треба мала помош од вас имам инсталирано принтер hp psc 1410 поврзано ми е со компјутерот се ее ок но коа принтам проект ми дава да го зачувам го зачувувам и не сака да се принта дали знае некој што е проблемот?????

Член од
18 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
215
Дечки ај ќе ве молам одговор на мојот проблем , не знам што е работата - зошто компјутерот ми се исклучува само кога играм игри ? Кога работам нешто или сурфам не се исклучува а кога ја играм GTA или мојот брат кога игра FIFA обавезно се исклучува !? Да не е случајно некој вирус?
ПОМОШ :pipi:

T

Tetro

Гостин
Дечки ај ќе ве молам одговор на мојот проблем , не знам што е работата - зошто компјутерот ми се исклучува само кога играм игри ? Кога работам нешто или сурфам не се исклучува а кога ја играм GTA или мојот брат кога игра FIFA обавезно се исклучува !? Да не е случајно некој вирус?
порано се исклучуваше така, или ова е ново?

или види внатре, во куќиштето, дали работат сите кулери, посебно тој на графичката

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ко шо вика металхамер, ти прегрева нешто....
решение: зачисти кулерите, стави од ново кулер паста на процесорот (старата избриши ја прво), и надај се дека веќе нема да се гаси :)

Kajgana Shop

На врв Bottom