Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблеми со читање на цедиња...обични цедиња чита се е ок...ама двд цедиња не чита...кога ставам двд цеде, не ни брчи...да не треба некој драјвер да се инсталира нешто таква работа? Иначе имам LG dvd rom
При крај ти е (да не речам - готов) DVD-ROM-от, барај си нов.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Имам проблеми со читање на цедиња...обични цедиња чита се е ок...ама двд цедиња не чита...кога ставам двд цеде, не ни брчи...да не треба некој драјвер да се инсталира нешто таква работа? Иначе имам LG dvd rom
Како што ти кажа Корун готов ти е веќе.

Може да направиш последен обид за реанимација. На мојот му помогна. Остави го извадено вратичето за ставање цд-ња и исклучи го компјутерот. Извади го Двд-ромот, отшрафи го горниот капак. Ќе го видиш ласерот. На памук стави малку етаноч(имаш по аптеките), и зачисти го ласерот. Сега склопи се како што беше.

Јас го имав истиот проблем летото 2009, но го направив ова и сполај му на Бога, уште чита!:wink:

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Imam laptop koj crkna. Na nego ima hard drive koj sakam da go vidam na mojot desktop. Kupiv kukjishte za hard drivot i so usb port go prikluchiv na mojot dekstop. No sepak fajlovite od lap top hard drivot ne gi gledam na desktopot.

Desktopot e na windows XP, a laptopot beshe na vista.

Ne sum siguren dali e fat 32 ili NTSF hard drivot na laptopot.

So koja programa i kako mozam da gi poglednam fajlovite i da gi prefrlam na desktopot?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Imam laptop koj crkna. Na nego ima hard drive koj sakam da go vidam na mojot desktop. Kupiv kukjishte za hard drivot i so usb port go prikluchiv na mojot dekstop. No sepak fajlovite od lap top hard drivot ne gi gledam na desktopot.

Desktopot e na windows XP, a laptopot beshe na vista.

Ne sum siguren dali e fat 32 ili NTSF hard drivot na laptopot.

So koja programa i kako mozam da gi poglednam fajlovite i da gi prefrlam na desktopot?
И сега на десктопот не ти го покажува во My Computer?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne. ne go pokazuva.
Епа или хард дискот ти е рокнат скроз, не работи, или не работи тоа кутијата за хард дискот.

Преку USB го приклучуваш така? Кога ќе го приклучиш USB-то во РС, ти појавува било што дека нешто приклучуваш? Нешто како FOUND NEW HARDWARE..... Или ништо не реагира?

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Епа или хард дискот ти е рокнат скроз, не работи, или не работи тоа кутијата за хард дискот.

Преку USB го приклучуваш така? Кога ќе го приклучиш USB-то во РС, ти појавува било што дека нешто приклучуваш? Нешто како FOUND NEW HARDWARE..... Или ништо не реагира?
Ne pokazuva nishto deka naodja nov Hardware. Sveti zeleno svetlo na kukjishteto shto znachi deka toa raboti.

HD ne e roknat zoshto pred eden mesec raboteshe i togash mu napraviv image na nov pogolem hard drive a ovoj go staviv na strana.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne pokazuva nishto deka naodja nov Hardware. Sveti zeleno svetlo na kukjishteto shto znachi deka toa raboti.

HD ne e roknat zoshto pred eden mesec raboteshe i togash mu napraviv image na nov pogolem hard drive a ovoj go staviv na strana.
Да пробаш во друга USB порта да го приклучиш?
Ако можеш, пробај и на друг РС приклучи го, може и тоа куќиштето да те зеза.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846

Оди десен клик на My computer>Menage и оди во Disk Menagement, види дали ти го има тамо и пробај да му смениш буква.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Луѓе почнувам да бидам нервозен... От кога го ставив УСБто ми се појавува ова. Го преинсталирав Виндоус и пак исто!? Ако сака некој да ми помогне арно ако не да го удрам од земји. Користам СП3. Фала однапред.:vozbud:

'One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned and Windows does not recognise it'.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе почнувам да бидам нервозен... От кога го ставив УСБто ми се појавува ова. Го преинсталирав Виндоус и пак исто!? Ако сака некој да ми помогне арно ако не да го удрам од земји. Користам СП3. Фала однапред.:vozbud:

'One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned and Windows does not recognise it'.
Пробај стави го во друга USB порта. Ако пак исто ти прави, пробај стави го на друг РС. АКо и таму е така, купи си ново USB.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Пробај стави го во друга USB порта. Ако пак исто ти прави, пробај стави го на друг РС. АКо и таму е така, купи си ново USB.
Абе си чинит усбво го пробав и на другио пц. Го ставив во сите порти и пак џабе е. И тастатурата не работи што се уклучува на УСБ порт.??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе си чинит усбво го пробав и на другио пц. Го ставив во сите порти и пак џабе е. И тастатурата не работи што се уклучува на УСБ порт.??
Пробај инсталирај си ги најновите драјвери за матичната (chipset) па види. Ако не, нешто со USB портите ти е сјебано.

Don*

Don*
Член од
13 септември 2009
Мислења
12
Поени од реакции
2
aj nekoj ako znae da mi kaze kako se vika programata za avtomatski baranje na driveri??

Kajgana Shop

На врв Bottom