Помош, софтверски проблеми и совети

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Имам Microsoft Office 2010 и сега ме интересира какотреба да го снимам документот во Word да се отвара и во постарите верзии ? Или барем во 2003 :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам Microsoft Office 2010 и сега ме интересира какотреба да го снимам документот во Word да се отвара и во постарите верзии ? Или барем во 2003 :)
Оди на тоа големото копче горе лево, Save As... и одбери си како да го зачува.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Го немам пробано новиот office али види дали има Save as type: Word 97-2007 Document вака ако го зачуваш ке ти ги отвара на Word 97 И 2007

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
luge helppp me: znaci koga ke se uklucam na facebook ova mi se pokazuva
Cookies Required

Cookies are not enabled on your browser. Please adjust this in your security preferences before continuing.

ve molam kazete sto da napravam,znaci nikako ne mozam da se uklucam na facebook,a isto taka koga ke sakam da se uklucam na hotmail mi se pokazuva:

Cookies must be allowed

Your browser is currently set to block cookies. Your browser must allow cookies before you can use Windows Live ID.
Cookies are small text files stored on your computer that tell Windows Live ID sites and services when you're signed in. To learn how to allow cookies, see online help in your web browser.

sto znaci ova? ve molam kazete nekoja postapka se da se vrati vo normala plssss:icon_frow:se_ molam

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Со кој веб прегледник работиш? Дали нешто си менувала пред да ти се јави грешката (антивирус на пример)?

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
значи вака имам проблем со нетот ми се гаси на секои 10 мин а модемот е во ред ми рекоа дека е вирус ама AVG АНТИ-ВИРУСОТ неможе да го лоцира ве молам кажете освен формат дали може да се спаси пц т.е да се најде некако вирусот.:smir:

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Со кој веб прегледник работиш? Дали нешто си менувала пред да ти се јави грешката (антивирус на пример)?
pa kompjuterot mi bese so virusi i bese na preinstaliranje i koga mi go vratija facebookot nejkese da se ukluci a isto taka i hotmailot....ve molam kazete sto da pravam:icon_frow

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
pa kompjuterot mi bese so virusi i bese na preinstaliranje i koga mi go vratija facebookot nejkese da se ukluci a isto taka i hotmailot....ve molam kazete sto da pravam:icon_frow
Провери дали оние кои преинсталирале ставиле некој антивирус кој ги блокира колачињата. Но прво ако користиш Internet explorer пробај:
Tools > Internet Options > Privacy > Advanced ... штиклирај Override automatic cookie handling и потоа штиклирај Always allow session cookies. Затвори се рестартирај IE и пробај дали ќе работат hotmail и faceoobk.

Член од
19 октомври 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Провери дали оние кои преинсталирале ставиле некој антивирус кој ги блокира колачињата. Но прво ако користиш Internet explorer пробај:
Tools > Internet Options > Privacy > Advanced ... штиклирај Override automatic cookie handling и потоа штиклирај Always allow session cookies. Затвори се рестартирај IE и пробај дали ќе работат hotmail и faceoobk.
fala mnpgu se e ok ali samo preku Internet explorer a preku mozilla ne saka....ima nekoj nacin i preku mozilla firefox?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
fala mnpgu se e ok ali samo preku Internet explorer a preku mozilla ne saka....ima nekoj nacin i preku mozilla firefox?
Види дали се штиклирани опциите во Tools > Options > Cookies

значи вака имам проблем со нетот ми се гаси на секои 10 мин а модемот е во ред ми рекоа дека е вирус ама AVG АНТИ-ВИРУСОТ неможе да го лоцира ве молам кажете освен формат дали може да се спаси пц т.е да се најде некако вирусот.:smir:
Види ги овие пораки и пробај.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717

Една другарка има проблем со ова..........ако може некој да каже што е проблемот???Она изгледа ги нема цд-та за усб драјверите па дали е до тоа или нешто друго????
Ако треба повеке информации кажете......

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Вака сега инсталирав Win 7 во школото и сега само тој компјутер што е директно на кукиштето има и сега сакам да прашам дали може некако на сите да се направи како што беше направено со Линуксот:vozbud:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Вака сега инсталирав Win 7 во школото и сега само тој компјутер што е директно на кукиштето има и сега сакам да прашам дали може некако на сите да се направи како што беше направено со Линуксот:vozbud:
Треба драјвери, шо си мислеше ти. Побарај од официјалниот сајт. Финтава е шо треба да се регистрираш за да симниш. Е сега незнам дали е регистрирај се и симни, можи да биди да треба да имаш купено нивен производ и да можиш да симниш драјвери. Ако е второво си се заебал.

...

Ок, се логирав на страницата преку bugmenot.com. За винодус треба да си инсталира некоја програма vSpace. Финтава е шо ја има само за x350 и x550, а по училиштава моделите на апаратчињата се x300. Пробај со оваа за x350/x550, ќе симниш верзија за Windows Vista/2008 (оти нема посебна за седумка).

Ако не работи, назад на eubuntu, и тоа не на обично симнато од интернет туку на тоа специјално направено за овие (Haier), со апликации на македонски. ЦДто ќе го побараш од некој од професорите.

Kajgana Shop

На врв Bottom