Помош, софтверски проблеми и совети

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Итно ми треба помош:

Имам Усб од 4Гб и тоа ми е школско. На него ми се сите лекции програмски, неколку песни и 3 филма што ги спуштив пред некој ден во школо. Е сега, во саботата бидејќи учевме требаше некоја работа да завршиме на секретарката, па ставо го усб-то кај секретарката во компјутер стави го кај педагогот во компјутерот на таму наваму ми беше полно со вируси. Кога го ставив после дома Usb Disk Secyrity и Avg ми најдоа минимум 30 вируси. Се културно си избришав. Вчера на час по програмски го ставам во компјутер и гледам дека филмовите и папката каде што се ми сите лекции програмски се ми ставени на Hidden. Пробувам да ги средам но не може. После го ставам на Едубунту и истите папки ми се заклучени со катанец. Еве сега го ставам за да разгледам програски и истите папки воопшто ги нема. Штиклирано ми е Show hidden files. Инаку според Used space се си е тука само што не го покажува. Има ли некој начин да си ги извадам лекциите??????

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Windows копче + r

и ова штиклирано да е десен клик Start/Properties/Customize/Advanced/ и Run command
Го знам тоа ама кога отидов виндоус копче + R ми вика : Restrictions:This computer has been canceled due to restrictions in effect on this computer.Please contact your system administrator.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Итно ми треба помош:

Имам Усб од 4Гб и тоа ми е школско.
...
Отвараш командна линија (Run>cmd.exe или Start>Accesories>Command Prompt)

Ја пишуваш буквата од УСБто и две точки и ентер. Пример ако буквата е M, пишувам
Код:
M:
После пишуваш
Код:
attrib -S -H -R * /S
Скенирај со антивирус пак. Види тоа вирусот да не премесстил нешто во папката RECYCLER на УСБто (не би требало).
Избриши ја RECYCLER од УСБто. Ако не се бриши со Shift+Del
одиш пак во командна линија, одиш на буквата од УСБто и пишуваш
Код:
rmdir /S /Q RECYCLER
Го знам тоа ама кога отидов виндоус копче + R ми вика : Restrictions:This computer has been canceled due to restrictions in effect on this computer.Please contact your system administrator.
Ќе отвориш regedit (од c:\windows), ќе појдиш до овај клуч: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
И десно NoRun ќе го наместиш на 0.

Ако не знаеш да работиш со regedit, еве автоматски. симни го и отвори го со двоен клик.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Отвараш командна линија (Run>cmd.exe или Start>Accesories>Command Prompt)

Ја пишуваш буквата од УСБто и две точки и ентер. Пример ако буквата е M, пишувам
Код:
M:
После пишуваш
Код:
attrib -S -H -R * /S
Скенирај со антивирус пак. Види тоа вирусот да не премесстил нешто во папката RECYCLER на УСБто (не би требало).
Избриши ја RECYCLER од УСБто. Ако не се бриши со Shift+Del
одиш пак во командна линија, одиш на буквата од УСБто и пишуваш
Код:
rmdir /S /Q RECYCLER

Ќе отвориш regedit (од c:\windows), ќе појдиш до овај клуч: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
И десно NoRun ќе го наместиш на 0.

Ако не знаеш да работиш со regedit, еве автоматски. симни го и отвори го со двоен клик.
Не го бива ова брат. Пробав ова, пробав скенирав со АВГ не бива. Пробав со SmitfraudFix но тој и нема врска со усб-то. Сега ќе пробам со Бит-Дефендер па ќе видам што ќе се случи!

Едит: А ова со регедит. Нема NoRun:toe:

Тоа последеното NoDriveTypeAutoRun го сменив на 0, ама не се промени ништо. Што треба да се промени со оваа измена?

Член од
22 јули 2009
Мислења
58
Поени од реакции
2
имам принтер ласерски samsung ML-2010 i windows 7.со принтерот имаше само драјвери за XP i Vista . каде можи да најдам драјвери за 7ката?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не го бива ова брат. Пробав ова, пробав скенирав со АВГ не бива. Пробав со SmitfraudFix но тој и нема врска со усб-то. Сега ќе пробам со Бит-Дефендер па ќе видам што ќе се случи!

Едит: А ова со регедит. Нема NoRun:toe:

Тоа последеното NoDriveTypeAutoRun го сменив на 0, ама не се промени ништо. Што треба да се промени со оваа измена?
Абе тоа со NoRun не беше за тебе, за Stefan_Brainiac беше.

Туку.
Направи од командна линија се што ти реков?
Така се што било скриено треба да се открие.
ај пробај пиши dir во cmd (ама прво појди на УСБто) дали ќе видиш нешто.

Ако никако не ги гледаш од explorer а се гледаат со dir можно е и кај тебе да се актвирал некој вирус па да ги крија.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Абе тоа со NoRun не беше за тебе, за Stefan_Brainiac беше.

Туку.
Направи од командна линија се што ти реков?
Така се што било скриено треба да се открие.
ај пробај пиши dir во cmd (ама прво појди на УСБто) дали ќе видиш нешто.

Ако никако не ги гледаш од explorer а се гледаат со dir можно е и кај тебе да се актвирал некој вирус па да ги крија.
Конечно средив работа!

Откако скенирав со 101 антивирус и антиспајвер, ништо не помогна. Ова со командната линија ништо. Бидејќи ми ги покажуваше фајловите како присутни на Усб-то ми текна да направам aрхива на Усб-то. Архивата ја сместов на компјутер. Во архивата си стоеја потребните фајлови но никако неможев да ги екстрахирам со Winrar, па завршив работа со 7-Zip. Меутоа не можеше да ги екстрахира како цели папки па морав секој документ посебно да го екстрахирам(што и не беше толку страшно - имаше околу 15 документи)! Се на се добро се сврши. Фала на помошта!

Член од
29 октомври 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
Go preinstalirav kompjuterot i grafickata namesto da mi kazuva 128 mb mi pokazuva 64 mb .... Cd od grafickata gi cuvam ... vo sto e problemot? Imamm Windows HP Profesional i pak 2 . Dali ima vrska so pak 3 oti pred toa ne znaev sto bese .. pomos :S :salut:

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Користам Win7, гледав филм и наеднаш ми се појави она Blue Screen, и од тогаш имам проблем, цело време како да се укочува. Ако пишувам брзо текст, касно со буквите и ми ги меша.

Има некое решение или реинстал? :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Користам Win7, гледав филм и наеднаш ми се појави она Blue Screen, и од тогаш имам проблем, цело време како да се укочува. Ако пишувам брзо текст, касно со буквите и ми ги меша.

Има некое решение или реинстал? :)
Плав екран се појавува поради најразлични причини и потребни се повеќе информации.
Слика е добредојдена за да се види грешката.
Е сега дали имаш надоградено хардверски делови? Исто конфигурација потоа софтвер програми нови инсталирани плав екран претставува некомпатибилност поради дел од овие причини и на тој начин системот се рестартира за да не се оштети.
Направи го ова да не ти се рестартира при bsod и потоа не е лошо да ја впишеш грешката или да сликаш.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Можеби и не е за тука.. ама ајде.
Ми треба било која книга од Ерик Вон Деникен, на македонски или српско - хрватски. Фала однапред :helou:

користам виндоус 7 и ми треба лоадер за него

ти пратив ПП

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Може ли некој да каже за што служи ова, за кое што и имено ми фалат драјвери и кои драјвери да ги симнам за да го опоравам (не дека имам некои проблеми).

Kajgana Shop

На врв Bottom