Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Nishto, mi izleguva edno sino pole ama za sekunda i se isklucuva kompjuterot, ne dava ni da vidam sto pise na sinoto pole i potoa ponovo se oklucuva kompojuterot i se taka non stop ... ne e mozno ??
Баш во моментов поправам еден лаптоп со СКРОЗ ИСТИОТ проблем како твојот :)

Ќе направам реинстал на Windows (значи РЕИНСТАЛ, не ФОРМАТ)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Баш во моментов поправам еден лаптоп со СКРОЗ ИСТИОТ проблем како твојот :)

Ќе направам реинстал на Windows (значи РЕИНСТАЛ, не ФОРМАТ)
E nogo znam kako e toa, amater sum za tie raboti ako go upravish ... moze so sliki da mi kazes ili poleka so poteg na poteg :)) ne gi razbiram ovie raboti mnogu ... ajde gledaj da go upravish i da mi kazesh ...

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zdravo edno prasanje!imam wireless internet. Na personalniov kompjuter mu staviv nadvoresna antena za da fajkat signal i mn ubo si go fajkat signalov ama nemam internet a na lap top imam so e problemov?????????

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Може ли текст напишан со англиска пордшка со Мац Ц Тајмс фонт да се направи да биде напишан со Ариал фонт со македонска подршка без да се прекуцува од ново?!?

Едит : решено!

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Дали можете да ми препорачате литература или некој текст во врска со “ Хиерархиската подреденост на податоците во компјутерските системи“ ??

Прашањево е и тоа каков софтверски проблем.....морам да дознаам што е можно повеќе за темава!

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Имам проблем со стартувањето на оперативниот систем. Кога го уклучувам компјутерот заглавен ми е две минути и на дното на екранот пишува SEARCHING\LOADING AWDFLASH.EXE. Кога ке помине овој процес , во следниот прозорец ми се јавува следново :

Но доколку ставам било кое флопи или инсталационото цеде од ХП Професионал , ми се појавува следново :

И во двата случаи , никако не може да се подигне системот. Што е проблемот и како би можел да го решам ?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070

Иконите у Позадина, како да ги средам?
Пробав со Lock Web ..... ама нејќе.
Друг начин?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
filipmakedonski провери следно,
Можеби имаш хардверски проблем во суштина пример со хард дискот и затоа не ти подига провери во bios дали ти ги листа пронаоѓа хард дисковите и дали ти е наместен како прв за покренување оној каде ти е инсталиран оперативниот ако не треба да провериш со каблите и тоа како се селектирани да ги пронаоѓа.

Тука на втората слика треба да ти е наместен во делот first boot device харддискот каде ти е инсталиран оперативниот систем за да се покрене директно од него. (провери ова)

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.534
Поени од реакции
4.375
Дајте некоја шема за преинсталирање на виндоусот?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Се обидувам да го инсталирам Корелот, и се супер, само кога ќе стигнам до делот за одбирање јазик, не можам да селектирам ни еден од понудените јазици, и не можам да продолжам со инсталацијата. Помош? :helou:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
...Aбе си го забораиф пассот на фејСбУк...и сеа незнам као да си го вратам и даси влезам! ...Ај некој ако знае...ве молам хееелп

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Si[M]onA;3102557 напиша:
...Aбе си го забораиф пассот на фејСбУк...и сеа незнам као да си го вратам и даси влезам! ...Ај некој ако знае...ве молам хееелп
Имаш таму си ја заборави лозинката кликни таму пиши си ја Email адресата и ке ти стаса емаил од FB рестатирана лозинка после ке можеш да си ја смениш

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Се обидувам да го инсталирам Корелот, и се супер, само кога ќе стигнам до делот за одбирање јазик, не можам да селектирам ни еден од понудените јазици, и не можам да продолжам со инсталацијата. Помош? :helou:
Нема логика ова, можеби е лоша копија од Корел, а можеби и ти не правиш нешто како што треба. Мора да може да се селектираат јазиците, пробај пак..

Како да изгасам Automatic Updates? Ми се појавува на секоја минута, и се полни едно(лоадинг), коа ке се наполни се рестартира компјутерот?

Kajgana Shop

На врв Bottom