Помош, софтверски проблеми и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Чаре како да се отарасам од срањево?
Дали станува збор исто за Outrageous Deals Ads или ова е нешто сосема друго?
Доскенирај и избриши се што ќе најдат со adwcleaner и junkwareremoval tool
Мислам дека овие програми можеа да го средат HOSTS фајлот кој што моментално ти е модифициран за твојот прелистувач да редиректира до малициозни веб сајтови.
Во случај да фејлнат програмите да ти го средат HOSTS фајлот:
Отвори notepad
пастирај го ова
Код:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#  102.54.94.97  rhino.acme.com  # source server
#  38.25.63.10  x.acme.com  # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#   127.0.0.1  localhost
#   ::1  localhost
Оди file -> save as одбери на Desktop
доле save as type: all files и именувај го само како HOSTS без наставка .txt или слично.
Овој фајл (HOSTS) што ти е на десктоп сега, копирај го.
Оди до
C:\Windows\System32\Drivers\etc\
Тука избриши го моменталниот HOSTS
Ќе те замара нешто можеби, стискај yes/continue блабла
Сега, имаше нешто копирано ти текнуе, пастирај само.

И прекинете да го користите хром.
Последни 5 компјутери што ги чистев, имаа малициозен софтвер поврзан со хром.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Програмите не помогнаа, мануелно го ставив - copy, paste, delete, move.
Outrageous deals ads уште си стои.
План б некој?
Pred ip addressata stavi mu # i save na host file. Moze da ti da access denied vo toj slucaj snimi go vo C: i copiraj go nazad vo Sys32\etd\drivers. Drugo disable i izbrisi win sys recovery mode,izbrisi temp (run : %temp% ) , instaliraj process explorer http://www.download32.com/rd-kill-software.html , vo User application folder brisi se ne poznavas so .exe ili .bat extenzija,run: msconfig otstikliraj se vo start up mode i na kraj skeniraj so programov....http://usa.kaspersky.com/downloads/TDSSKiller

B

BooBojan

Гостин
Како на Windows 8, да му направа систем рековери, да си ги вратам подесувањата од пред неколку денови?
Случајно ми отидоа некои фајлови од антивирус скен.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Pred ip addressata stavi mu # i save na host file. Moze da ti da access denied vo toj slucaj snimi go vo C: i copiraj go nazad vo Sys32\etd\drivers. Drugo disable i izbrisi win sys recovery mode,izbrisi temp (run : %temp% ) , instaliraj process explorer http://www.download32.com/rd-kill-software.html , vo User application folder brisi se ne poznavas so .exe ili .bat extenzija,run: msconfig otstikliraj se vo start up mode i na kraj skeniraj so programov....http://usa.kaspersky.com/downloads/TDSSKiller
Не. Не помогна ни ова.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
фонт.PNG

Имаше една фора како се местеше ова кирилица да биде, ај зошто ме мрзи најискрено, да не му текнува? значи вклучен софтвер на мкд ми дава хиероглифи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ilumious претпоставувам дека ти фалат MK фонтови. Пробај некој од овие, па стартај го пак софтверот.
http://list.mk/lista-od-32-makedonski-fontovi
Веројатно MACCTimes ќе заврши работа.
наместив македонски кај change system language, така нешто беше, си седеше на англиски и сега е ок. Го имам тајмс, ова е за софтвер кој доаѓа со друга транскрипција :D

Т

Триптико

Гостин
наместив македонски кај change system language, така нешто беше, си седеше на англиски и сега е ок. Го имам тајмс, ова е за софтвер кој доаѓа со друга транскрипција :D
Различни кодни табели се. Има конвертери од англиска кодна табела, во македонска. И во двата случаја е кирилица на екранот. "Основата" е различна. Кога на EN тастатура пишуваш со Mac C Times и кога на МК тастатура пишуваш со латиничните копчиња.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Имам нешто проблем во отворање на некои интернет страници. Некои страници ми ги отвора, некои не, ми излегува ERR_NAME_NOT_RESOLVED. Кога ќе се уклучам на wifi од кај другар ми ги отвора тие страници кои не ги отвора кај мене кога сум конектиран.

Пробав преинсталирав хром, рутерот го рестартирав ама пак ништо.

Т

Триптико

Гостин
Имам нешто проблем во отворање на некои интернет страници. Некои страници ми ги отвора, некои не, ми излегува ERR_NAME_NOT_RESOLVED. Кога ќе се уклучам на wifi од кај другар ми ги отвора тие страници кои не ги отвора кај мене кога сум конектиран.

Пробав преинсталирав хром, рутерот го рестартирав ама пак ништо.
Смени DNS сервер. Стави го Google 8.8.8.8

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Здраво

Сакам да ве прашам дали постои некоја опција ( финта ) од стар PC лиценцата од windows 7 да се префрли на друг нов pc ( клучот го имам залепено на pc ) ?

Т

Триптико

Гостин
Здраво

Сакам да ве прашам дали постои некоја опција ( финта ) од стар PC лиценцата од windows 7 да се префрли на друг нов pc ( клучот го имам залепено на pc ) ?
Ако не се користи тој број, слободно напиши го на др комп.

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Дечки незнам ова дали е за овде..
Имам ненормален лаг и fps drop додека играм после формат на лаптопот.. Пред форматот, креваше од 27-50 фпс, сега едвај 20 o_O Исто така забележав дека не работи SweetFx
Појма неам дали некој драјвер имам неинсталирано, иначе ги инсталирав драјверите за графичката, незнам шо можи да е проблем.
Моментало ова го имам инсталирано

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Имам Windows 8.1 ама никако неможам да ги инсталирам абдејтите. Кога одам во Windows Update бирам Check for updates и цело време ги барат, и на антивирусот ми пишит дека имам абдејти. Пред некое време вакви абдејти ги инсталирав преку PowerShell ама ја заборавив постапката.
Некој помош?

Kajgana Shop

На врв Bottom