Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
А можи да се подеси да оди на хибернација ко ќе го затворам лап топот? А ме чудиш за ова што велиш дека со sleep е исто ко само екранот да е исклучен. Ко ќе го затворам не брчи исто ко исклучен е.

Т

Триптико

Гостин
А можи да се подеси да оди на хибернација ко ќе го затворам лап топот? А ме чудиш за ова што велиш дека со sleep е исто ко само екранот да е исклучен. Ко ќе го затворам не брчи исто ко исклучен е.
Мојот беше цели 5 год на хибернација. Можеш, во делот каде што одбираш што да прави кога затвораш лаптоп. Не го слушаш затоа што е ставен на standby. Како TV дома, вклучен во ѕид, исклучен со далечинско (кога свети црвеното). Хибернација е исклучен од ѕид, ама памти кој канал бил последен и тоа ти го дава при вклучување. Ова е грубо кажано :)

Еве од Микрософт објаснување. Внимавај на второто:

Sleep is a power-saving state that allows a computer to quickly resume full-power operation (typically within several seconds) when you want to start working again. Putting your computer into the sleep state is like pausing a DVD player—the computer immediately stops what it’s doing and is ready to start again when you want to resume working.

Hibernation is a power-saving state designed primarily for laptops. Овој дел е разликата - While sleep puts your work and settings in memory and draws a small amount of power - , hibernation puts your open documents and programs on your hard disk, and then turns off your computer. Of all the power-saving states in Windows, hibernation uses the least amount of power. On a laptop, use hibernation when you know that you won't use your laptop for an extended period and won't have an opportunity to charge the battery during that time.

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
DSCF1918.JPG
Znachi ova se pojavuva pred da go oklucham kompjuterot....klikam start window normal ...posle 20 min. - pola saat zavisi koga kak ke go prifate se gasi sam.... na 2 mesta go nosev pc-ot na servis i od nikade nemashe fajde pak istiot problem,stalno se isklucuva kompjuterot sam ...sho e rabotava ke pomogne nekoj ?

Attachments

Т

Триптико

Гостин
Прегледај го приврзокот 138118
Znachi ova se pojavuva pred da go oklucham kompjuterot....klikam start window normal ...posle 20 min. - pola saat zavisi koga kak ke go prifate se gasi sam.... na 2 mesta go nosev pc-ot na servis i od nikade nemashe fajde pak istiot problem,stalno se isklucuva kompjuterot sam ...sho e rabotava ke pomogne nekoj ?
Ти вклучува целосно или те враќа на овој екран?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
А имаш ли конекција преку wi-fi? И дали си на лаптоп?
Додека вратиш, пробај ова: има ли твојот лаптоп КОПЧЕ за wifi? (над тастатура, обично под монитор е). Ако има, вклучи го. Ако нема, пробај со Fn + F(види на тастатура кое има знак за wifi или некаква антена). Притисни ги двете (држи Fn) и види дали свети диодата за wifi. Најверојатно си го исклучил, или windows го направил тоа. Кога ќе го вклучиш, клик на Properties на самиот адаптер и исклучи ја опцијата Turn off device to save power. Така нешто беше :)
Вклучен е вифи, не е тоа проблем. А интернет кога приклучен преку кабел нон стоп паѓа и не држи конекција повеќе од 10 секунди. Додека на друг лаптоп не прави никаков проблем. Мора да е проблем со мрежна картица.

Т

Триптико

Гостин
Вклучен е вифи, не е тоа проблем. А интернет кога приклучен преку кабел нон стоп паѓа и не држи конекција повеќе од 10 секунди. Додека на друг лаптоп не прави никаков проблем. Мора да е проблем со мрежна картица.
Можеби е картицата. Ај сепак провери со systeminfo или ipconfig.

Т

Триптико

Гостин
Врати назад преку system restore. Слики, документи префрли на D или некое стикче и врати го windows-от на првиот можен датум. Или скокни неколку, за секој случај.
Знаеш да тестираш ram со memtest? И види низ куќиште прашина, посебно на процесор.

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
Врати назад преку system restore. Слики, документи префрли на D или некое стикче и врати го windows-от на првиот можен датум. Или скокни неколку, за секој случај.
Знаеш да тестираш ram со memtest? И види низ куќиште прашина, посебно на процесор.
Prvoto go napraiv...a za drugoto ne sum testiral , poslednoto sea ke proveram ama ne veruvam da e do toa

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.324
Поени од реакции
15.500
Нема потреба. Не заборавај да намачкаш паста пред да го вратиш назад.
Јас сум малку и порадикален-ја пробив пластиката над осовината на вентилаторот, и редовно ставам послебно уље по една капка:tapp:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Дали во последниов firefox сè што порано беше бело е сега ептен тотално бело или јас трипам нешто?

Член од
3 февруари 2013
Мислења
609
Поени од реакции
1.028
Луѓе, имам еден проблем. Еден фајл нејќе да се избрише.
Го симнав Windows 7 како .iso фајл, ама во uTorrent го сменив тоа и ми се симна само како фајл без тоа extension.

Експлореро не го признава дека постое.

а папката:

А зафаќа 3GB.
Го ставив во архива (.rar) и внатре го сменив во .iso, го екстрактирав и работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom