Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
16 јануари 2014
Мислења
112
Поени од реакции
14
Како да се намали лаг на флеш стрим (утакмици, филмови...) преку мозила? Некои трикови, или пребарувач, пробав со алатки, уклучував/исклучував hardware acceleration итн. но не сум задоволен. 3 гб рам, 2.4 процесор, решение?
Преинсталирај го компјутерот може имаш вируси

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
IMG_20151218_235121.jpg kako mozam da gi majnam ovie reklami na monitorot sto mi izleguvatt nikako samo na moment ke gi snema i posle pak se pojavyvaat pomos?

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Имам еден проблем со звукот на лаптопов.
Секогаш ко ке уклучев нешто ми излегвеше еден прозорец да одберам шо уклучвам (слушалки, звучници или сараунд) ама јас никогаш не одбирав некоја опција. Сношти брат ми седел на лаптопов и слушал музика преку звучници приклучени на истиот. Арно ама незнајт шо стегнал таму и сега појќе тој прозорец не излегвит и јас не можам да ги користам звучниците вградени во лаптопов, додека на приклучени звучници и на bluetooth слушалки имат звук.
Пробав со enable disable, апдејт на драјверов за звук ама ништо не помогна.
Ве молам за помош.

П.С. Имам Acer E1 572 6829 со Windows 10

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
@macedon89 види кој ти е default излез. Сигурно портот ти е означен како "главен".
upload_2015-12-21_23-47-5.png
Еве како ми е независно дали имат или немат нешто приклучено. Мислам дека на ова мислиш така??

Член од
16 јануари 2014
Мислења
112
Поени од реакции
14
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Здраво дечки, имам еден проблем со ПЦ-то.

Пред неколку дена почна да ми менува бои и да ми замрзнува и. Нешто слично ми се случуваше и пред неколку години, го однесов на сервис и рекоа дека е до графичката и ја сменија.

Е сега, од вчера, на секое уклучување, ми се појавува Windows Resume Loader и ми дава две опции:
1. Continue with system resume
2. Delete restoration data and proceed to system boot menu

Кога пробувам со првото, ме носи на blue screen и се рестартира автоматски, и тоа неколку пати пробав, истото се случува.

Не пробав со втората опција бидејќи незнам што точно е, и страв ми е да не ми се избришат податоци.

- Дали да пробам со втората опција, и дали е безбедна?
- Што може да е проблемот, дали е истото од претходно со графичката и дали може некако да се среди или веднаш да ја менувам?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Здраво дечки, имам еден проблем со ПЦ-то.

Пред неколку дена почна да ми менува бои и да ми замрзнува и. Нешто слично ми се случуваше и пред неколку години, го однесов на сервис и рекоа дека е до графичката и ја сменија.

Е сега, од вчера, на секое уклучување, ми се појавува Windows Resume Loader и ми дава две опции:
1. Continue with system resume
2. Delete restoration data and proceed to system boot menu

Кога пробувам со првото, ме носи на blue screen и се рестартира автоматски, и тоа неколку пати пробав, истото се случува.

Не пробав со втората опција бидејќи незнам што точно е, и страв ми е да не ми се избришат податоци.

- Дали да пробам со втората опција, и дали е безбедна?
- Што може да е проблемот, дали е истото од претходно со графичката и дали може некако да се среди или веднаш да ја менувам?
Втората опција (а и првата) се однесува на хибернацијата која ти била вкључена пред некој да го искључи Пцто од штекер без shutdown. Сега hibernation.sys fajlot ти е коруптиран и несака да се вчита што те враќа povtorno i povtorno на ова исто мени. Ако неможеш да ја избереш вторава опција во БИОС треба да избереш USB тастатура (доколку користиш USB keyboard а нe PS2)

dojcino

Pretty Girls from your city for night
Член од
25 септември 2011
Мислења
113
Поени од реакции
21
имам еден проблем во врска со инсталиранје на оперативниот систем. Како да го натерам компјтерот да го пронајде УСБ . Ми се укл онај поцетниот оп систем ДОС неможам да најдам видео туториал.some help

Т

Триптико

Гостин
имам еден проблем во врска со инсталиранје на оперативниот систем. Како да го натерам компјтерот да го пронајде УСБ . Ми се укл онај поцетниот оп систем ДОС неможам да најдам видео туториал.some help
Во BIOS, тој почетниот барај да пишува Boot order или нешто слично. Ако таму не ти покаже USB HDD или било што, само не твојот хард диск или двд... Погледај каде што е хард дискот. Можно е да го покаже како една буква или една бројка. Сликај го екранот со тел и стави слики, полесно ќе биде :)

Член од
27 октомври 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво
имам проблем со префрлување податоци на усб стик.стикот е од 16ГБ ставам филм од 1ГБ и ми вика дека неможи да се префрли затоа што нема доволно простор на стикот.
благодарам на разбирањето.

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135
Pusti slika da vidime sto ti kazuva tocno ...
Здраво
имам проблем со префрлување податоци на усб стик.стикот е од 16ГБ ставам филм од 1ГБ и ми вика дека неможи да се префрли затоа што нема доволно простор на стикот.
благодарам на разбирањето.
.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Треба да го форматираш усб-то и да ставиш фајл формат NTFS.

И внимавајте што зборите, без сликата кажа 2 погрешни работи.
Викаш 1GB, а фајлов е 4.36.
Викаш дека вика дека (GOD ФРЕЈЗИНГОВ) нема простор а тоа ти кажува уствари дека фајлот е преголем за фајл системот.

Kajgana Shop

На врв Bottom