Помош, софтверски проблеми и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744

Нити еден програм не отвара ...
можно е некој вирус да си закачил и/или се има сјебано нешто во windows-от
пробај system restore до дата каде што немаше ваков проблем
скенирај со malwarebytes anti malware, adwcleaner и junkware removal tool
друга варијанта е да се зезнал акаунтот, решение тука
трета варијанта е ова
Проблемов е малце зафркнат така да внимавај со методиве, еден по еден прави ги, рестартирај компјутер и види дали е средено

Последно уредено:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
можно е некој вирус да си закачил и/или се има сјебано нешто во windows-от
пробај system restore до дата каде што немаше ваков проблем
скенирај со malwarebytes anti malware, adwcleaner и junkware removal tool
друга варијанта е да се зезнал акаунтот, решение тука
трета варијанта е ова
Проблемов е малце зафркнат така да внимавај со методиве, еден по еден прави ги, рестартирај компјутер и види дали е средено
Ми го среди проблемот. ФАЛА МНОГУ ! :) Ја пробав третата варијанта. Се обидов да го симнам "скенерот" но не го дава да се инсталира.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Се обидов да го симнам "скенерот" но не го дава да се инсталира.
Ова е сериозен индикатор дека најверојатно имаш штетни програми на компјутерот кои пожелно е да ги отстраниш.
Ако не го пушта, еве workarounds:
https://forums.malwarebytes.org/index.php?/topic/85715-faq-malwarebytes-anti-malware-wont-run-or-failed-to-resolve-my-issues/

Член од
10 јули 2012
Мислења
17
Поени од реакции
0
Како да го блокирам гугл хром да неможе воопшто да се уклучи ? Постојано сам се уклучува иако не го уклучил никој .Го избришав и пак се уклучува самиот (знам дека е некој вид на вирус) но како да се блокира едноставно ?
Ова е несхто слицно мозе ке ти помогне !
Разгледај.

https://www.youtube.com/watch?v=HF3DcptRwuU

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.326
Поени од реакции
15.500
Како да завртам видео за 180 степени ама и така да му направам ``саве`. Плеерите имаат можност за ротација ,ама ми треба така и да се запамти фајлот.

Ми треба за брзо, пошто треба да објавам видео од школска приредба која мојата сопруга го снимала со миобилниот ама со дугмината надолу. на телефон си се гледа нели нормално видеото, ама на компјутер е наопаку.

Ако можи некој одговор вечерва-плииз

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Како да завртам видео за 180 степени ама и така да му направам ``саве`. Плеерите имаат можност за ротација ,ама ми треба така и да се запамти фајлот.

Ми треба за брзо, пошто треба да објавам видео од школска приредба која мојата сопруга го снимала со миобилниот ама со дугмината надолу. на телефон си се гледа нели нормално видеото, ама на компјутер е наопаку.

Ако можи некој одговор вечерва-плииз
sony vegas имаш?
ако немаш проблем со приватност, прати ми го пп ќе го средам

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.326
Поени од реакции
15.500
Се снајдов-пробав со ВЛЦ но видеото ми излезе како ромб-баклава(вероватно поради XP-то, пошто на туторијалот имаше копче кое кај мене го немаше), но после спуштив многу лесен програм за работа -Freemake Video Converter и лесно го средив видеото.

за праќање ќе беше тешко пошто е некаде околу 260 Мб, но сепак фала за понудата.(y)

ПС.Обично немам проблем со приватноста, и ова ми е и вистинското име и воопшто сум таков-не кријам ништо од мојата приватност

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Луѓе да прашам јас.
Како може да се заклучат некои страници?
Односно, ете сакам да остане само фб, кајгана и уште две три, за да не може дете да седи на пц и да ми лупа вируси со игри и да гледа филмови.
Ве молам за помош.
Благодарам.

Член од
31 октомври 2015
Мислења
215
Поени од реакции
143
Луѓе да прашам јас.
Како може да се заклучат некои страници?
Односно, ете сакам да остане само фб, кајгана и уште две три, за да не може дете да седи на пц и да ми лупа вируси со игри и да гледа филмови.
Ве молам за помош.
Благодарам.
Со DNS сервиси. Јас порано користев Open DNS
https://www.opendns.com/home-internet-security/

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Неможам усб-то да го отворам ?

Имаш вирус и тоа што го стискаш за да го отвориш usb-to е всушност шорткат до вирусот.
Прво, направи тотална чистка на компјутерот со malwarebytes anti malware, adwcleaner, junkwareremoval tool и hitman pro.
За USB-то. Треба да наместиш да гледаш hidden files и system files. Згуглај малце ако не знаеш ова да го направиш, не можам да ти објаснам.
Откако ќе направиш тоа, треба да се појави невидлив фолдер во усб-то во кој ќе ти бидат сместени сите податоци.
Влези во него, селектирај ги сите фајлови, cut, врати се назад, направи пејст.
Избриши го невидливиот фолдер.
Тука во овие фајлови ќе имаш уште некое вирусче. Види дали има фајлови со чудни/долги имиња и избриши ги.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Сабајле го уклучувам лаптопот(те синоќа) и го пишувам пасот и ми пишува The User Profile Servise service failed the logon. User profile cannot be loaded. Кога пишувам друг пас ми пишува дека e incorrect. Хелп,дека само 1 јузер иам на лаптопот?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Сабајле го уклучувам лаптопот(те синоќа) и го пишувам пасот и ми пишува The User Profile Servise service failed the logon. User profile cannot be loaded. Кога пишувам друг пас ми пишува дека e incorrect. Хелп,дека само 1 јузер иам на лаптопот?
Му се деси на еден другар пред некој ден.
Решението е првиот резултат на гугл.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/947215
У сејф моуд треба да влезеш и да смениш нешто во регистри само биди многу внимателен и читај убаво и прецизно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
стартувај го преку safe mode , стискај ф8 пред да се појави Виндоус логото и следи го првиот метод, би требало да е океј :) https://support.microsoft.com/en-us/kb/947215

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Првин мислев дека е само обична екстензија ама испадна дека не е така. Се вика Outrageous Deal ads. Смета на гугл пребарувањето, како што може да се види на сликата, без разлика што да пребарувам првите 4-5 линкови се нешто сосема непотребно. А плус тоа што ми излегуваат реклами на некои сајтови што не можам да ги тргнам ни со AdBlock на Хром.
Најпрвин ги избришав екстензиите на Хромот, да не случајно е до тоа, рестартирав и хром, и компјутер, ама кога вклучив Хром повторно беше исто.
Скенирав и ичистив со CCleaner, штиклирав све, и све избришав, рестартирав, проблемот остана.
Скенирав и ичистив со Malwarebytes Anti-Malware, избришав после тоа, рестартирав, проблемот остана.
Скенирав со Windows Defender (8.1 користам), најде 2-3 грешки, ги отстранив, рестартирав, проблемот уште стои.

Гуглав и меѓу другото што требаше да го направам преку Safe Mode, беше и ова:
Ми излезе ова:
upload_2016-1-8_16-36-47.png

Ако судам по тоа што пишува на втората слика значи "I may be hacked".
Чаре како да се отарасам од срањево?
Дали станува збор исто за Outrageous Deals Ads или ова е нешто сосема друго?

Kajgana Shop

На врв Bottom