Помош, софтверски проблеми и совети

Т

Триптико

Гостин
Не се среди со тоа првото... Лаптопот е стар две недели само па чудно ми е што има ваков проблем.
Не е до лаптопот, до драјверот е. Побарај дали има понова верзија на драјверот, ако веќе ја имаш, пробај со roll back. Ако ова не помогне, напиши во Старт services.msc, најди таму IP helper, десен на него и properties. Таму имаш automatic или manual. Смени во disabled, па Стоп, apply Ok. Ако и ова не упали, во properties на самото wifi исклучи ...turn off device to save power...или нешто слично беше. Секогаш излегувај од прозорците со apply и ОК. Не на иксот горе!

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.861
Поени од реакции
10.705
Ако е стар две недели и купен на ново , не верувам дека е нешто не исправно. Провери во упатството за употреба можеби има нешто што си испуштил или нешто правиш погрешно. Или пак ѕвони и или одесни го лаптопот директно од таму каде што си го земал , сеуште е под гаранција, нели? :)
Да под гаранција е, ако не успеам да средам ќе морам да го однесам.
Не е до лаптопот, до драјверот е. Побарај дали има понова верзија на драјверот, ако веќе ја имаш, пробај со roll back. Ако ова не помогне, напиши во Старт services.msc, најди таму IP helper, десен на него и properties. Таму имаш automatic или manual. Смени во disabled, па Стоп, apply Ok. Ако и ова не упали, во properties на самото wifi исклучи ...turn off device to save power...или нешто слично беше. Секогаш излегувај од прозорците со apply и ОК. Не на иксот горе!
Баш ќе пробам со овие работи, фала.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.297
Поени од реакции
568
усб стик не може да се форматира или брише или додава фајлови ... кажува дека е write protected ... пробано со diskpart, џабе ... има некое решение?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
усб стик не може да се форматира или брише или додава фајлови ... кажува дека е write protected ... пробано со diskpart, џабе ... има некое решение?
За кој модел станува збор ?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
За кој модел станува збор ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сличен проблем имав и јас, успеав да го зезнам со флешување па отиде скроз, среќа беше под гаранција па ми го сменија.
Пробај ова

diskpart
list volume
select volume n (where n = the problem volume)
attributes disk clear readonly
attributes volume clear readonly

Ако ти го дава истото само на тој компјутер а на друг работи пробај co regedit ова
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies
value to zero

Ако ни тоа не помогне веројатно со флешување ќе може но мора точен модел инаку отиде по ѓаволите, како кај мене. :)

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Член од
14 август 2014
Мислења
52
Поени од реакции
5
А колку рам имаш и кој windows го користиш

Имам 2 гб рам а користам Вин 7 но го средив проблемот инсталирав Advanced SystemCarе 8 скиенирав неколу пати и сега кога мирува не е +90% туку до 30%. А можеби и поради топлината да имало некои проблеми но сега е се во ред.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.864
Поени од реакции
2.778
Мала помош. При гледање на филм преку BS player одредени букви(ж,ч,џ,ѓ итн) од хрватскиот и српскиот превод ми ги дава како недефинирани знаци, додека на телефон истиот превод преку BS player си е супер без никакви ''недефинирани букви''. Чаре ова да го средам?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Мала помош. При гледање на филм преку BS player одредени букви(ж,ч,џ,ѓ итн) од хрватскиот и српскиот превод ми ги дава како недефинирани знаци, додека на телефон истиот превод преку BS player си е супер без никакви ''недефинирани букви''. Чаре ова да го средам?
Намести централна европа за српски и хрватски преводи, за мекедонски ке местиш кирилица

Kajgana Shop

На врв Bottom