Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
14 август 2014
Мислења
52
Поени од реакции
5
На некои игри чуден е јазикот кога ги инсталирам не разбирам ништо само некои знаци има.
Еве како изгледа: http://prntscr.com/7y0d3b

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
На некои игри чуден е јазикот кога ги инсталирам не разбирам ништо само некои знаци има.
Еве како изгледа: http://prntscr.com/7y0d3b
најверојатно е руски јазик и windows-от не може да ти го прикаже како што треба, во комбинација со тој што ја правел инсталацијата
најчесто пишува како да се среди ова од таму кај што ја симињаш играта
исто така пази и од кого симињаш игри, овие rg catalyst OK се ама не се scene release.
ова не би се десило со reloaded/skidrow и слично
[edit] ја најдов на замунда, ја има и од reloaded а ти сепак си ја спуштил оваа верзија.. во дескрипшнот пишува дека дава да се избере јазик пред инсталација

Член од
14 август 2014
Мислења
52
Поени од реакции
5
најверојатно е руски јазик и windows-от не може да ти го прикаже како што треба, во комбинација со тој што ја правел инсталацијата
најчесто пишува како да се среди ова од таму кај што ја симињаш играта
исто така пази и од кого симињаш игри, овие rg catalyst OK се ама не се scene release.
ова не би се десило со reloaded/skidrow и слично
[edit] ја најдов на замунда, ја има и од reloaded а ти сепак си ја спуштил оваа верзија.. во дескрипшнот пишува дека дава да се избере јазик пред инсталација
А кога пишувам кирилица во ноутпад и кога ќе зачувам после тоа кога ке го отворам фајлот има само прашалници или пак кога ке симнам превод на кирилица за некој филм текстот е како на сликата

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
А кога пишувам кирилица во ноутпад и кога ќе зачувам после тоа кога ке го отворам фајлот има само прашалници или пак кога ке симнам превод на кирилица за некој филм текстот е како на сликата
за notepad, кога зачувуваш одбери доле кај encoding, unicode или utf 8
за превод на филм не ти е битно како го отвора во ноутпад туку како ќе се прикаже во филмот
а и тоа се средува со одбирање на encoding во самиот media player што го користиш, некаде во subtitles

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пак јас :) да не знаете добар софтвер за поправање на бед секторс во хдд? Знам дека реално ова е шие ми га ѓуро и лекот е нов хдд ама за мајка ми го склопив од делови пцво, нека штрака, да не купувам нов хдд барем периодов во гужвиве.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Пак јас :) да не знаете добар софтвер за поправање на бед секторс во хдд? Знам дека реално ова е шие ми га ѓуро и лекот е нов хдд ама за мајка ми го склопив од делови пцво, нека штрака, да не купувам нов хдд барем периодов во гужвиве.
Едно време беше најдобар hdd regenerator.

M

Moon Child

Гостин
Postoi li nacin da ja doznaam lozinkata òd komsiskiot wireless nekoj program nekoj ako znae bi cenela da spodeli so mene. Fala

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ми треба програма за клонирање на партиција.
До скоро све правев со Norton Ghost што беше на Hirrens Boot 10, ама последно време со поновиве хард дискови заебава т.е. нејки некои да ги прочита.
Најдов на интернет слична програма - Acronis. Има ли некој искуство со оваа? Колкава е компресијата што ја праве? Рецимо Norton Ghost clean win 8.1 install го пакува на 4гб што е ПРЕМИЈА.
Исто дали Акронис ги препознава ССД дисковите? Значи сето ова ми треба како boot media/cd, не да инсталирам во Виндовс па после да клонирам. Цела операција сакам да ја вршам пред да се покрени Виндовсот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ми треба програма за клонирање на партиција.
До скоро све правев со Norton Ghost што беше на Hirrens Boot 10, ама последно време со поновиве хард дискови заебава т.е. нејки некои да ги прочита.
Најдов на интернет слична програма - Acronis. Има ли некој искуство со оваа? Колкава е компресијата што ја праве? Рецимо Norton Ghost clean win 8.1 install го пакува на 4гб што е ПРЕМИЈА.
Исто дали Акронис ги препознава ССД дисковите? Значи сето ова ми треба како boot media/cd, не да инсталирам во Виндовс па после да клонирам. Цела операција сакам да ја вршам пред да се покрени Виндовсот.
Акронис или од бесплатните Macrium Reflect, ако е бесплатна одлична е иначе имаш и во самиот windows за клонирање :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Акронис или од бесплатните Macrium Reflect, ако е бесплатна одлична е иначе имаш и во самиот windows за клонирање :)

Несакам во Виндовс. Значи ко шо реков. Сакам операцијата да ја правам пред Виндовсот да се покрени, значи со бутабилно цд/медиа.
Колкава е компресијата на Акронис? Дали поддржува сата, ссд и сл? Дали направениот имг ако го отпакувам на друг ПЦ ќе работи?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Несакам во Виндовс. Значи ко шо реков. Сакам операцијата да ја правам пред Виндовсот да се покрени, значи со бутабилно цд/медиа.
Колкава е компресијата на Акронис? Дали поддржува сата, ссд и сл? Дали направениот имг ако го отпакувам на друг ПЦ ќе работи?
Тоа треба да тестираш,а дали ке работи на друг компјутер шансите се 50-50, поради драјвери со друга матична може да направи bootloop

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Тоа треба да тестираш,а дали ке работи на друг компјутер шансите се 50-50, поради драјвери со друга матична може да направи bootloop

http://www.acronis.com/en-us/personal/pc-backup/
Кликни на True Image for PC. Види да видиш.
И мене тоа ми е чудно. Сепак различни драјвери за матична, графичка, звучна, етхернет. Ама на нивната страна друго пишува..

Kajgana Shop

На врв Bottom