Помош, софтверски проблеми и совети

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За каков лаптоп се работи? Леновото на сестра ми нејќеше7, не го ни читаше, па морав да чепкам во биосот за да го направам да го вчита цедето.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

Ова ми го дава кога ке се уклучи и небутира од цд а тоа е ставено прво во биос

Sent from my D6503 using Tapatalk

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815

Ова ми го дава кога ке се уклучи и небутира од цд а тоа е ставено прво во биос

Sent from my D6503 using Tapatalk
Nemora da znaci probaj so drugo CD...vtoro dali zacuvuvas BIOS konfiguracija(boot from CD) so F10 pred da ispadnes od BIOS?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Nemora da znaci probaj so drugo CD...vtoro dali zacuvuvas BIOS konfiguracija(boot from CD) so F10 pred da ispadnes od BIOS?
Све тоа беше одбрано го средив најпосле имаше едно да одбериш legacy или ufnc нешто така и беше ова второво , одбарав legacy и го средив :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Све тоа беше одбрано го средив најпосле имаше едно да одбериш legacy или ufnc нешто така и беше ова второво , одбарав legacy и го средив :)
Па тоа и требаше, што не ме цитираше мене погоре, ќе ти кажев уште вчера? :D Некои лаптопи не даваат да се инсталира одреден ОС и дека ме мрзеше на сестра ми лаптопот да праам бутабилно УСБ со 8, и го ставив цедето со 7 ама одбрав лигаси фрст и во делот кај префериран ОС кај што седи 8 се избира other OS :D

Некои лаптопи не даваат постари оперативни системи да се инсталираат, мора со твикови :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Даваат сите тоа е што се јавува е за UEFI инсталација legacy е постар и прави партиција MBR додека уефи инсталацијата е понапредна има брз бут и по е одпорен од вируси и може да чита хдд над 3TB додека со legacy си ограничен до 2 TB

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
5 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
2
Здраво. Имам еден проблем со компијутеров. Не сака да ми го покаже двд ромот. Пред извесно време ке го рестартирав и ке го покажеше а сега го нема никаде. Молам за помош.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Здраво. Имам еден проблем со компијутеров. Не сака да ми го покаже двд ромот. Пред извесно време ке го рестартирав и ке го покажеше а сега го нема никаде. Молам за помош.
Види во bios дали го покажува, ако не тогаш повери го со друг кабел од напојувањето и друг АТА/SATA кабел после ова ке знаеш дали работи или не

Член од
5 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
2
Види во bios дали го покажува, ако не тогаш повери го со друг кабел од напојувањето и друг АТА/SATA кабел после ова ке знаеш дали работи или не

Kako da proveram daj mi instrukcija te molam. se raboti za lap top dell.

Fala

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Kako da proveram daj mi instrukcija te molam. se raboti za lap top dell.

Fala
Па не кажа дека е за лаптоп, ресатирај го и стискај F2 и ке влезеш во bios мислам дека одма на првата страна ке ѕи пишува HDD,DVD-rom така нешто

Т

Триптико

Гостин
@zeljko31 отвори Start, долу напиши Regedit и десен клик Run as admin... Ќе ти отвори прозорец, во него најди

HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Class
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Гледај убаво каде кликаш и точно да го пишува. Отварај едно по едно на малите + од страна, не директно на името. Кога ќе го најдеш ова, внатре ќе има (би требало):

UpperFilter
LowerFilter

Може да има и со .bak и без него. Десен клик на секое вакво и Delete. Рестартирај компјутер и уживај :)

Член од
5 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
2
@zeljko31 отвори Start, долу напиши Regedit и десен клик Run as admin... Ќе ти отвори прозорец, во него најди

HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Class
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Гледај убаво каде кликаш и точно да го пишува. Отварај едно по едно на малите + од страна, не директно на името. Кога ќе го најдеш ова, внатре ќе има (би требало):

UpperFilter
LowerFilter

Може да има и со .bak и без него. Десен клик на секое вакво и Delete. Рестартирај компјутер и уживај :)
Zamisli i dvete gi nema :)

Kajgana Shop

На врв Bottom