Помош, софтверски проблеми и совети

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Имам проблем со Таблетов на Android 4.2.2. доаѓа до 50/60% батерија додека сум на него па ми се гаси Ви Фи па треба рачно да го пушам јас сам. Подесувања за гасење или зачувување на батерија не најдов. :(

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Preporacajte nekoja programa za rezenje CD..
ImgBurn кај мене нортонот како вирус ја јавува.
Друга слична на неа, исто така мала, портабл е BurnCDCC. Имаш опција и за финализирање, и со колку Х да режи.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
ImgBurn кај мене нортонот како вирус ја јавува.
Друга слична на неа, исто така мала, портабл е BurnCDCC. Имаш опција и за финализирање, и со колку Х да режи.
Ја користам со години таа програма, касперски и битдефендер велат дека е чиста, веројатно е некој false positve или поради инсталерот.
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=ALERT49
Why does OpenCandy trigger a threat warning?
Though ESET has removed OpenCandy bundled installers from its list of potentially unwanted applications (network communication by the OpenCandy advertising platform is no longer blocked by default), there still exists a possibility that OpenCandy will trigger a "Potential threat found" warning (see Figure 1-1) after an ESET user downloads any program bundled with OpenCandy
Во секој случај ако сепак ви е сомнително , може да пробате и CDBurnerXP.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.861
Поени од реакции
10.705
Додека не го затворам и го отворам повторно лаптопот не можам да се конектирам на интернет после секое вклучување. Се средува ова некако?

Член од
14 август 2014
Мислења
52
Поени од реакции
5
Имам еден проблем кога ке го вклучам компјутерот процесорот работи нормлано до 10-15% но РАМ мемомријата е преку 90%.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам еден проблем кога ке го вклучам компјутерот процесорот работи нормлано до 10-15% но РАМ мемомријата е преку 90%.
Цело време или кратко? Види кои процеси ти јадат од рамот и што се ти стартува со Windows.

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Здраво дечки!

Пак јас :) да не знаете добар софтвер за поправање на бед секторс во хдд? Знам дека реално ова е шие ми га ѓуро и лекот е нов хдд ама за мајка ми го склопив од делови пцво, нека штрака, да не купувам нов хдд барем периодов во гужвиве.
Пробај преку алатката од Windows , за инструкции кликни тука.

Додека не го затворам и го отворам повторно лаптопот не можам да се конектирам на интернет после секое вклучување. Се средува ова некако?
На кратко , да.
Првата наједноставна опција е да пробаш со disable/enable wireless адаптеро преку Device Manager ( десен клик на My Computer > Manage > Device Manager > Network adapter > Right Click на тоа што обично во името содржи "Wireless network adapter")

Доколку нон стоп ти прави така има повеќе нешта што треба да се проверат , најлошото би било заразен лаптоп/компијутер или механичка повреда на network adapter или едноставно лош/слаб контакт каде што мрежниот адаптер се поврзува со лаптопот.

Да сум на твое место првата наједноставна опција би ја пробал прво , онда физичката поврзаност на адаптерот и третата евентуано чистење/исталирање Windows од ново.

Според мене јасно е дека ти треба повеќе рам за активностите што ги одработуваш на машината за повеќе детаљи , дај ни повеќе информации.

Се надевам дека ви помогнав!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Здраво дечки!

Пробај преку алатката од Windows , за инструкции кликни тука.

На кратко , да.
Првата наједноставна опција е да пробаш со disable/enable wireless адаптеро преку Device Manager ( десен клик на My Computer > Manage > Device Manager > Network adapter > Right Click на тоа што обично во името содржи "Wireless network adapter")

Доколку нон стоп ти прави така има повеќе нешта што треба да се проверат , најлошото би било заразен лаптоп/компијутер или механичка повреда на network adapter или едноставно лош/слаб контакт каде што мрежниот адаптер се поврзува со лаптопот.

Да сум на твое место првата наједноставна опција би ја пробал прво , онда физичката поврзаност на адаптерот и третата евентуано чистење/исталирање Windows од ново.

Според мене јасно е дека ти треба повеќе рам за активностите што ги одработуваш на машината за повеќе детаљи , дај ни повеќе информации.

Се надевам дека ви помогнав!
Ne be druze nema lek, probav taka prvo i toa, go dzitnav u kanta, odev po nov na 40 stepena. :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
А колку рам имаш и кој windows го користиш

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Ne be druze nema lek, probav taka prvo i toa, go dzitnav u kanta, odev po nov na 40 stepena. :)
Не избрзувај со одлуките , понекогаш проблемот е не е таму каде што го лоцирамe. Исто , компијутерски делови ,посебно лаптоп батерии и CRT монитори си имаат посeбен начин на депонација/отстранување. Штета е да оди тоа со генералниот одпадок. :)

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.861
Поени од реакции
10.705
На кратко , да.

Не се среди со тоа првото... Лаптопот е стар две недели само па чудно ми е што има ваков проблем.

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Не се среди со тоа првото... Лаптопот е стар две недели само па чудно ми е што има ваков проблем.
Ако е стар две недели и купен на ново , не верувам дека е нешто не исправно. Провери во упатството за употреба можеби има нешто што си испуштил или нешто правиш погрешно. Или пак ѕвони и или одесни го лаптопот директно од таму каде што си го земал , сеуште е под гаранција, нели? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom