Јас го користам Imgburn, мал и бесплатен софтвер кој одлично си ја врши својата работа: http://www.imgburn.com/Preporacajte nekoja programa za rezenje CD..
Ashampoo Burning Studio 15Preporacajte nekoja programa za rezenje CD..
ImgBurn кај мене нортонот како вирус ја јавува.Preporacajte nekoja programa za rezenje CD..
Ја користам со години таа програма, касперски и битдефендер велат дека е чиста, веројатно е некој false positve или поради инсталерот.ImgBurn кај мене нортонот како вирус ја јавува.
Друга слична на неа, исто така мала, портабл е BurnCDCC. Имаш опција и за финализирање, и со колку Х да режи.
Цело време или кратко? Види кои процеси ти јадат од рамот и што се ти стартува со Windows.Имам еден проблем кога ке го вклучам компјутерот процесорот работи нормлано до 10-15% но РАМ мемомријата е преку 90%.
Пробај преку алатката од Windows , за инструкции кликни тука.Пак јасда не знаете добар софтвер за поправање на бед секторс во хдд? Знам дека реално ова е шие ми га ѓуро и лекот е нов хдд ама за мајка ми го склопив од делови пцво, нека штрака, да не купувам нов хдд барем периодов во гужвиве.
На кратко , да.Додека не го затворам и го отворам повторно лаптопот не можам да се конектирам на интернет после секое вклучување. Се средува ова некако?
Според мене јасно е дека ти треба повеќе рам за активностите што ги одработуваш на машината за повеќе детаљи , дај ни повеќе информации.Имам еден проблем кога ке го вклучам компјутерот процесорот работи нормлано до 10-15% но РАМ мемомријата е преку 90%.
Ne be druze nema lek, probav taka prvo i toa, go dzitnav u kanta, odev po nov na 40 stepena.Здраво дечки!
Пробај преку алатката од Windows , за инструкции кликни тука.
На кратко , да.
Првата наједноставна опција е да пробаш со disable/enable wireless адаптеро преку Device Manager ( десен клик на My Computer > Manage > Device Manager > Network adapter > Right Click на тоа што обично во името содржи "Wireless network adapter")
Доколку нон стоп ти прави така има повеќе нешта што треба да се проверат , најлошото би било заразен лаптоп/компијутер или механичка повреда на network adapter или едноставно лош/слаб контакт каде што мрежниот адаптер се поврзува со лаптопот.
Да сум на твое место првата наједноставна опција би ја пробал прво , онда физичката поврзаност на адаптерот и третата евентуано чистење/исталирање Windows од ново.
Според мене јасно е дека ти треба повеќе рам за активностите што ги одработуваш на машината за повеќе детаљи , дај ни повеќе информации.
Се надевам дека ви помогнав!
А колку рам имаш и кој windows го користишИмам еден проблем кога ке го вклучам компјутерот процесорот работи нормлано до 10-15% но РАМ мемомријата е преку 90%.
Не избрзувај со одлуките , понекогаш проблемот е не е таму каде што го лоцирамe. Исто , компијутерски делови ,посебно лаптоп батерии и CRT монитори си имаат посeбен начин на депонација/отстранување. Штета е да оди тоа со генералниот одпадок.Ne be druze nema lek, probav taka prvo i toa, go dzitnav u kanta, odev po nov na 40 stepena.![]()
Не се среди со тоа првото... Лаптопот е стар две недели само па чудно ми е што има ваков проблем.На кратко , да.
Првата наједноставна опција е да пробаш со disable/enable wireless адаптеро преку Device Manager ( десен клик на My Computer > Manage > Device Manager > Network adapter > Right Click на тоа што обично во името содржи "Wireless network adapter")
Доколку нон стоп ти прави така има повеќе нешта што треба да се проверат , најлошото би било заразен лаптоп/компијутер или механичка повреда на network adapter или едноставно лош/слаб контакт каде што мрежниот адаптер се поврзува со лаптопот.
Да сум на твое место првата наједноставна опција би ја пробал прво , онда физичката поврзаност на адаптерот и третата евентуано чистење/исталирање Windows од ново.
Ако е стар две недели и купен на ново , не верувам дека е нешто не исправно. Провери во упатството за употреба можеби има нешто што си испуштил или нешто правиш погрешно. Или пак ѕвони и или одесни го лаптопот директно од таму каде што си го земал , сеуште е под гаранција, нели?Не се среди со тоа првото... Лаптопот е стар две недели само па чудно ми е што има ваков проблем.